LUUKKU 14 - Lahjaideoita henkilöille, jotka eivät halua lisää tavaraa

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Joulu on todella taianomaista aikaa, mutta mitä tulee lahjoihin, liika tavara voi olla todella ylikuormittavaa. Varsinkin jos lahja on sellainen, joka tulee vain viemään tilaa kaapissa. Tämän vuoksi itse suosin lahjoja, jotka ovat kokemuksia, sillä ne voivat auttaa vähentämään stressiä joulukauden aikana.

Ideoiden keksiminen (oli kyseessä aineellinen tai aineeton lahja) voi olla kuitenkin hyvin hankalaa. Minkä vuoksi olen koonnut tämän päivän luukkuun hyviä aineettomia lahjaideoita, jotka ovat samalla harkittuja ja tuovat parannusta kenen tahansa elämään. Jopa sellaisen henkilön, joka sanoo, että hänellä on jo kaikkea.

Äläkä huoli tässä listassa on muutama kokemuspohjainen lahja, jonka pystyt kyllä käärimään kunnon pakettiin, jos tahdot kuusen alle jotain kirjekuoren sijaan.

13 LAHJAIDEAA, JOTKA EIVÄT OLE TAVARAA

Kahvila tai ravintola lahjakortti

Kuka ei nauttisi kahvista tai ateriasta ulkona?

Lukioikäisenä lahjakortti kahvilaan olisi ollut todella mieluinen lahja, sillä tuolloin kahvilakahvit olivat, oli yksi herkku ja se taitaa olla nykyään isompi juttu kuin mitä se oli kymmenisen vuotta sitten.

Jos haluat lahjoittaa, jotain hiukan erikoisempaa ruuan äärellä suosittelen kurkkaamaan murhamysteeri-illalliset.


Pakohuone lahjakortti

Osaatko arvata, kuinka monesti olen tänä vuonna käynyt pakohuoneessa? Vastaus: kolmesti. 

Osaatko arvata, kuinka paljon rahaa siihen on mennyt? Paljon, mutta kokemus on ollut mitä mainioin, ja tästä on jäänyt hauska muisto.

Pakohuoneet ovat aktiviteetti mitä todellakin suosittelen! Tämä on hauska aktiviteetti porukalla, mutta mahdollisuuksia mennä vain kumppanin kanssa on olemassa. Tähän on myös kiva yhdistää ruokailu.

Suosittelen myös harkitsemaan pakohuonelautapelin antamista lahjaksi. Me saimme tällaisen pari joulua sitten R:n vanhemmilta ja se on ollut kiva peli niin kahdestaan kuin kavereiden kanssa. Mikään ei kuitenkaan voita itse oikeaa pakohuonekokemusta, mutta tämä on hyvä kakkos vaihtoehto.


Itse tehdyt herkut

Tämä on ensimmäinen aineellinen idea, mutta ei kuitenkaan tavaraa, sillä harvemmin nämä kestävät muutamaa viikkoa kauempaa.

Jos rakkaasi on foodie eli ruuan rakastaja harkitse, että tekisit hänelle jotain.

Se voi olla mitä tahansa kotitekoisesta leivästä leivonnaisiin, ja suklaasta fudgeen. Muutenkin lahjoitamme toisillemme jo valmiiksi konvehtirasioita tai muita jouluisia karkkeja, joten mikset tekisi siitä hiukan extrampaa ja tekisi itse!


MyHeritage 

Tämä on asia, jonka itse olen halunnut ostaa jo pitkän aikaa, mutta ei sitä koskaan itse vaan saa aikaiseksi. Olemme jopa veljeni kanssa tästä puhuneet, että tämä voisi olla niin hauska ja mielenkiintoinen tehdä.

Mikset siis hankkisi kumppanille, kaverille tai vanhemmille MyHeritage pakettia. Voitte tehdä sen aattona, laittaa postiin, joulupäivänä ja jäädä odottelemaan vuoden alussa tulevia tuloksia.


Tiedepakkaukset

Uskon, että lapsille kuuluu antaa lahjaksi asioita, jotka herättävät mielenkiintoa ja ihmetystä, mutta ovat samalla myös opettavaisia.

Tämän vuoksi retki Heurekaan voi olla mitä mielenkiintoisin ja innostavin. Mutta miksei tuoda tiedettä kotiin? Harkitse tiedepakkauksien antamista lahjaksi omille tai sisarusten lapsille.


Viini / Viininmaistelu

Paikalle ilmaantuminen viinin kanssa ei ole koskaan huono idea!

Minusta aina, jos sinut kutsutaan kylään sinun tulisi tuoda jotakin; oli se suklaata tai viiniä. Itse aina kallistun viinin suuntaan.

Voit hyvin antaa lahjaksi viinin, jonka tiedät olevan rakastettu tai voit lahjoittaa viininmaistelukokemuksen. Jos puolestaan tiedät lahjan saajan olevan enemmän oluiden ystävä, lahjoita ihmeessä olutmaistelukokemus. Suosittelen lämpimästi Stadin Panimoa, jossa pääsee maistelun lisäksi myös kuulemaan, kuinka olutta oikein valmistetaan.


Museokortti

Tee itsellesi palvelus, jos et ole vielä itsellesi hankkinut niin hanki samalla myös itsellesi museokortti

Tämä on oikeasti rahansa arvoinen, vaikka et kauhean useasti museoissa kävisikään, mutta koska kortin avulla pääsee todella moneen paikkaan, huomaat ajautuvasi katselemaan erilaisia näyttelyitä.


Äänikirjasovellus

Nyt kun älylaitteiden käyttö alkaa yleistyä on myös hyvä siirtyä joissakin asioissa nykyaikaan. Hyvänä esimerkkinä toimii äänikirjat, joita varmasti jokainen meistä on joskus kokeillut.

Muistan ainakin pienenä kuunnelleeni paljon tarinoita kaseteilta tai Cd-levyiltä, kun äiti ei ehtinyt kirjaa lukemaan. 

Tässä on siis hyvä lahja idea lapsille, kaverille tai siskolle, joka rakastaa kirjoja ja lukemista, mutta se kirja ei aina laukkuun mahdu. Jos lahjan saaja on hiukan epävarma voit ehdottaa hänelle *BookBeatin maksutonta 30 päivän ajan jaksoa, jossa hän pääsee tutustumaan itse sovellukseen ja siihen, miltä äänikirjat oikein tuntuvat. Kuunteluaikaa on 20 tuntia. Huomioidaan, että tämä etu koskee ainoastaan BookBeat-käyttäjiä. Kannattaa myös tutustua BookBeatin perhetiliin.


Valokuvausistunto

Yksi todella hyvä lahjaidea on minusta perhekuvaus.

Vanhemmat varmasti räpsivät kuvia lapsistaan koko ajan, mutta varmasti olisi ihana saada muutama kuva, jossa itsekin olisi mukana.

Ammattimainen perhekuvaus sopii täydellisesti vanhemmille, jotka haluavat säilyttää muistoja, mutta eivät tarvitse tai halua lisää tavaraa.

Nykyään on myös kiva, että valokuvausympäristöksi voi valita muunkin kuin studion ja saada hiukan luontevampia kuvia esim. puistossa tai kotona.


Lehtitilaus

Lehdet on hyvin helppo unohtaa, koska melkeinpä kaikki on saatavilla tabletille, tietokoneelle tai älypuhelimelle. Mutta jotain jännittävää kerran kuussa ilmestyvässä lehdessä on, varsinkin kun olet lapsi.

Muistan itse odottaneeni joka viikko aina keskiviikkoja, kun Aku Ankka tuli postiluukusta. Mikä saattaa olla syy sille, miksi tunnen aina hyvin paljon intoa ja energiaa keskiviikkoisin.

Itse en ainakaan olisi nenä nyrpeänä, jos saisin muutaman kuukauden jotain sisustuslehteä tai Vogueta.


Uintikortti

Jälleen yksi asia mikä unohtuu, mutta erittäin hyödyllinen lahja.

Uinti on todella hyvää liikuntaa eikä se edes liikunnalta kauheasti tunnu. 

Tämä voi olla myös parempi lahja kuin suoraan muutama kuukausi salitreenimahdollisuutta, ellei henkilö käy jo valmiiksi salilla ja voit tarjoutua maksamaan parin kuukauden maksut. Ovathan nämäkin kalliita!

Voit myös harkita uimatuntien lahjoittamista lapsille!


Urheilu ja harrastukset

Kun nyt ollaan liikunnallisessa aiheessa niin harkitse oppituntien, varusteiden tai jopa lippujen ostamista urheilutapahtumiin. Nämä ovat mitä täydellisimpiä lahjaideoita urheilijoille ja urheilun rakastajille tai henkilöille, jotka ovat halunneet oppia uuden taidon, mutta eivät vain ole saaneet aikaiseksi lähteä kurssille.

Myös taaperovuosina ryhmäliikunta sopii mainiosti seurusteluun muiden kanssa ja tärkeiden tiiminrakennustaitojen oppimiseen.

Harkitse myös muita harrastuksia kuten taide- tai tanssitunteja.


Raha

Kun kaikki muu menee mönkään ... Raha ei koskaan tee ketään surulliseksi.

Teinit varsinkin rakastavat pientä ylimääräistä taskurahaa, jota voivat tuhlata, kun ovat kavereidensa kanssa ulkona ja oikeastaan varmasti myös ottavat sen villapaidan sijaan. 


Mikä on ollut paras aineeton lahja jonka olet antanut tai saanut?

Lue myös:

Lahjaopas tietämättömälle

Lahjaopas kun budjetti on alle 25€

6 vinkkiä viime hetken lahjaostoksille


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset