LUUKKU 9 - Miten tehdä kodista EXTRA kodikas jouluksi

Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

En tiedä sinusta, mutta itse unelmoin aina kodikkaasta joulusta. Sellainen mukava sisustus, joka kutsuu ottamaan rennosti ja rauhoittumaan. Mutta ongelmana on, miten luoda tällainen sisustus? Usein myös tämä haave on se suurin stressinaihe itselläni.

Vuosien 2016-2019 joulut jättivät minuun vaikeasti korjattavan arven. Joulukoristeet eivät olleet kiellettyjä, mutta eivät ne olleet tervetulleita kotiini, enkä osannut tuon ajan jälkeen päättää missä vaiheessa laittaa koristeet ja mistä aloittaa kodin jouluistaminen. Suurimpana syynä se, etten tahtonut kuulla, että joulukoristeet ovat ainoastaan ok olla esillä jouluaattona.

Joulusta on onneksi tullut jälleen se vuoden odotetuin juhla kotona, minkä vuoksi olen päässyt toteuttamaan jouluttamista toden teolla - enkä ole yksin tällä kertaa. 

Mutta itse aiheeseen: Kodin koristaminen jouluksi ei tarkoita mauttomia seinätauluja, viimeisimpiä yhteensopivia koristetyynyjä tai kynttilöitä kuusessa. Toki se voi olla tätä, mutta se ei ole pakollista. Mikä puolestaan minun mielestäni tekee kodista todella kutsuvan joulukodin, on elävyyden tunne.

Ja tässä on, miten sen voi saada aikaiseksi!

5 TAPAA, MITEN TEHDÄ KODISTA EXTRA KODIKAS JOULUKSI


1. Aito vihreys

Olin viime vuonna hyvin innostunut kukkien ostosta ja parin viikon välein ostelinkin meille uusia kimppuja keittiöön. Jouluna kuitenkin halusin jotain pitkäkestoisempaa ja talvimaisempaa, enkä tahtonut stressata itseäni uuden kimpun ostamisesta kuihtuneen tilalle joulukiireiden keskellä. Päädyin siis ostamaan kolme havunoksaa ja ne kestivät pitkälle tammikuuhun.

Halusin myös nämä oksat niiden tuoksun vuoksi, sillä tekokuusen vuoksi meiltä uupui joulukuusen huumaava tuoksu.

Meillä nuo oksat olivat maljakossa, mutta tapoja tuoda vihreyttä kotiin voi myös tuoda kranssin tai pitkän ketjun muodossa - oli se sitten aito tai ei. 

Jopa illuusion luominen elävyydestä lisää mukavuuden tunnetta. Miksi? Koska elävä asia tarvitsee huolenpitoa, mikä puolestaan vaatii ihmisen läsnäoloa. Kun elävä olento on läsnä, se ilmaisee, että koti on asuttu ja sitä hoidetaan hyvin.

Talvella, kun päivät ovat lyhyitä, kotimme myös hiukan kaipaavat tällaista tuntua. Itse suosin aitoa tavaraa, mutta tiedän ettei tämä ole kaikille mahdollista joko allergian tai taloudellisen tilanteen vuoksi, mutta harkitse teko-oksien ostoa tuodaksesi lisää elävyyttä kotiisi!

Jos sinulla on myös mahdollisuus hankkia oksia luonnosta ihmeessä tee niin! Varmista vain, ettet kävele jonkun metsään repimään puita. Hyödynnä mieluummin pudonneita oksia ja käpyjä. Suosittelen tarkistamaan jokamiehenoikeudet ennen kuin lähdet kuitenkaan metsään.


2. Kotitekoinen ruoka ja leivokset

Olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että ruualla on todella iso osa, mitä tulee jouluun. 

Jouluruoka ei ole kuitenkaan ainoastaan herkullista, vaan se on myös kaunista. Kuvittele joulupöytä; laatikot upeissa astioissa, kauniisti koristeltuja pipareita, ruisleipää tuorejuustolla, lohella ja tillillä sekä kinkku kauniin värisellä sinappikuorrutteella.

Näiden kauniiden jouluruokien hengessä huolehditaan siitä, että ruoka on yksi elementti, jonka avulla pyrimme luomaan eloa ja mukavuutta kotiin. Miksei keittiön pöydällä voisi olla kulhoa, jossa on kauniita karkkeja? 

Voit myös yrittää tehdä itse glögiä tuodaksesi huumaavaa tuoksua kotiin. Voit kokeilla lukemattomia herkullisia kotitekoisia herkkuja. Kokeile joulun vanhoja suosikkeja tai testaa jotain uutta. 

Itse kokeilin näitä pistaasi-suklaakeksejä viime vuonna, jotka olivat todellinen menestys!


3. Takka, kynttilät ja jouluvalot

Tämä on ainakin ensimmäinen asia, mikä itselläni tupsahtaa mieleen, kun mietin kodikasta joulua. Pimeä ilta, takassa tuli ja hohtava joulukuusi; hyvin klassinen joulukuva. Ja tälle on ihan syynsä!

Talvipäivät ovat lyhyitä, ja ne voivat tuntua todella synkiltä. Pyri siis tekemään illasta iloisempi lisäämällä kotiin jotain valoisaa ja iloista. Mikään ei voita takassa räiskivää tulta, mutta valoisa kuusi on hyvä kakkossija.

Kynttilät ovat toinen loistava tapa karkottaa talven synkkyyttä ja tuoda samalla lämpöä ja eloa kotiin. Varsinkin jos asuu asunnossa, jossa ei takkaa ole. 


4. Musiikki

Musiikki on joulun mukavuuden sankari.

Saatan itse olla hyvin aivopesty amerikkalaisista elokuvista, mutta en itse nauti yhtään suomalaisista joululauluista. Ne ovat joko liian surullisia tai sitten uskontoon painottuvia, jotka kumpikaan eivät liity omaan jouluuni. Tämän vuoksi kuuntelen enemmän englannin kielisiä joululauluja. Kaikki missä on iloinen sävel ja laittavat tanssijalan vipattamaan ovat niitä, joita itse kuuntelen mielelläni.

Mutta voit itse kuunnella mitä ikinä haluatkaan ja minkälainen musiikki ikinä tuokaan sinulle jouluisen fiiliksen ja lisää mielestäsi mukavuuden tuntua kotiisi!

Mikä on sinun lempijoulukappaleesi?


5. Lisää vähän lisää

Kun yksinkertaistetaan joulua, silloin se yleensä myös merkitsee monelle minimalistisen joulun toteuttamista, ja vaikka siinä onkin oma charminsa joulu, on aina vähän extrampi.

Kun itse mietin joulua, ja jos joulu olisi henkilö, olisi se silloin hiukan enemmän extran puoleen taipuvaisempi kuin minimalistinen. Paljon kimalletta, räikyvän punainen asu ja punaiset posket sekä hyvin esillä oleva persoona.

Älä huoli en tarkoita, että sinun tulisi lisätä peittoja jokaiseen kulmaan tai ostaa lisää tyynyjä.

Katso ympärillesi. Näetkö sellaisia alueita kodissasi, jotka voisivat kaivata pientä joulun kosketusta. Tämä voi tarkoittaa asioita, jotka on jo listattu tässä postauksessa: havuoksat, marjoja, keksipurkki tai kynttilä.

Toki se voi olla myös sesonkiin sopiva koristetyyny, keittiöpyyhe tai joulukorttien laittaminen riviin TV tasolle. Tämä voi myös tarkoittaa pöytäliinan vaihtamista valkoisesta punaiseen.

Mitä tämä ei tarkoita on, että juokset lähimpään Rustaan ostamaan kaikki mahdolliset joulukrääsät! Tämä on vain muistutus siitä, että talvella hyvin tyhjältä näyttävä koti voi tuntua kylmältä ja pieni lisä iloisuus ei ole koskaan satuttanut ketään.

Eikä kaikkea tarvitse ostaa uutenakaan! Yksi ihana paikka mistä tykkään itse katsella isompia ja pienempiä lisäyksiä on *mjuk, josta löytyy sitä lisää, jota välillä kotiin kaipaa. Heillä on myös nyt meneillään Holiday Market -kampanja, jossa on viikoittain vaihtuvia tarjouksia! Kampanjan ajankohta on 4.-31.12.


🤎🤎🤎


Kun teet jouluvalmisteluja, toivon, että jaat samalla tämän ajan iloa ja lämpöä muiden kanssa.

Nauti tuikkivista jouluvaloista ja juhlavasta musiikista glögin sekä joulupipareiden kera. Ole myös ylpeä kodistasi oli joulukoristeita paljon tai vähän. Olkoon se mukavuuden ja ilon paikka sinulle, perheellesi ja vieraillesi.
Lue myös;

Täydellinen valaisin syksyyn Second Handina Mjukilta

2022 Joulusisustuksemme + 10 luovaa tapaa miten luoda kodista kodikaampi

8 tilaa säästävää joulusisustusideaa


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset