LUUKKu 16 - Kuinka rakastaa itseäsi hieman enemmän tänä jouluna

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Joulu on yhdessä olon aikaa ja hyvin usein koko kuukausi menee miettien mitä perheenjäsenet ja ystävät toivoisivat joululta, mutta harvemmin tuo kysymys kohdistuu meihin itseemme. Mitä sinä haluisit tänä jouluna? Muuta kuin joululahjaksi.

Minulle joulu on mitä täydellisintä aikaa tehdä pientä itsetutkiskelua - mukavoittaa itseni sohvalle, hoitaa itseäni, kokea kotoilua (suomalainen versio hyggeilystä) ja ennen kaikkea rakastaa itseäni.

Tämän päivä luukkuun olen koonnut luettelon minun mielestäni parhaista tavoista hyödyntää näitä lyhyempiä päivä, pidempiä öitä ja vilkasta säätä.

Käytä tämä ihana joulunaika ja uusi vuosi asioiden uudistamiseen, pohdiskeluun ja itserakkauteen. Priorisoi itsesi ja itsehoitokäytäntösi.

LUUKKU 12


8 TAPAA RAKASTAA ITSEÄSI HIEMAN ENEMMÄN TÄNÄ JOULUNA


1. Vietä hiukan omaa aikaa luonnossa

Raikas ilma tekee ihmeitä. Mene siis kävelylle töiden jälkeen tai ota hiukan pidempi kävelymatka kotiin koulusta.

Pyri ottamaan yhteys luontoon kävellessäsi. Huomaa kuinka lumi on laskeutunut talon katoille ja kuinka se kimmeltää katuvalojen loisteessa.


2. Kokeile uutta talvista reseptiä

Tykkäsit sitten kokata tai leipoa kokeile jotain uutta reseptiä, johon olet törmännyt Instagramia selaillessasi tai nappaa Pirkka lehti seuraavalla kerralla, kun olet K-kaupassa. Sen välissä oleva K-ruoka lehti on yleensä täynnä mitä mainioimpia kauteen sopivia reseptejä.


3. Aloita uusi askartelu/taide projekti kotona.

Hyppää Pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja etsi muutamia DIY projekteja, joiden avulla voisit tuoda hiukan lisää eloa kotiin. Se voi olla askartelu projekti tai maalausta.

Projekti voi olla niin iso tai pieni kuin haluat! 

Joskus ei ole oikeasti mitään parempaa kuin kylmänä päivänä käydä jonkun itselle mieluisan projektin kimppuun, joka lisää persoonallisuutta omaan tilaan ja samalla auttaa sinua unohtamaan kaikki murheet ja huolet.


4. Kotoilu

Olet varmasti kuullut tanskalaisesta trendistä nimeltä "Hygge", mutta oletko kuullut sen suomalaisesta versiosta kotoilusta? Aivan sama asia, mutta kertoo ehkä enemmän, mitä se sana tarkoittaa.

"Hygge" on kodikas tunne, jonka saat, kun olet kynttilöiden, lämpimän valaistuksen tai tulen, lemmikkisi tai rakkaasi ja lämpöisen juoman parissa. Kotoilu on puolestaan täysin sama, mutta vähemmän sosiaalinen. Me suomalaiset, kun tykkäämme omasta seurastamme.

Luo siis elämääsi lisää kotoilu-hetkiä ja hyväksy sen tuoma erityinen tunne.


5. Kirjoita ylös tavoitteesi ja unelmasi

Voit todella hyvin yhdistää rentouttavan kotoilun tähän aktiviteettiin. 

Uskon, että hyvin tärkeä osa itsensä rakastamista on omien tavoitteiden ja unelmien toteuttaminen, mutta ensin on tiedostettava, mitä ne ovat.

Tarkastele itseäsi, sisintäsi ja pohdi, mikä elämässäsi tällä hetkellä toimii ja mitä sinun tarvitsee muuttaa tai laajentaa. 

Ota illan hiljaisuudessa, sammuta puhelin ja televisio ja vain istu hetki itsesi kanssa pohtien, mitä tahdot saavuttaa seuraavan 365 päivän aikana. Missä tilanteessa toivoisit olevasi ensi vuonna tähän aikaan.


6. Kokeile uutta juotavaa

Kun sain tänä vuonna syntymäpäivälahjaksi espressokoneen, olen huomannut usein tahtovani kokeilla jotain uutta kahvia. Onnekseni R myös oli ostanut minulle kirjan, jossa on erilaisia reseptejä.

Tämä uuden juoman kokeileminen ja ennen kaikkea espresson tekemisen taidon oppimisen myötä olen huomannut, että innostun enemmän uusista asioista ja oikeastaan tahdonkin kokeilla enemmän uutta.

Sinun ei tarvitse omistaa espressokonetta voidaksesi kokeilla uusia juotavia. Ensi kerralla, kun olet kaupassa nappaa hyllystä juoma mukaasi, jota olet pitkän aikaan miettinyt, että pitäisikö kokeilla.

Uusi juoma voi olla Kombucha, tee, smoothie tai vaikka mehu. Näitäkin pystyy myös kokeilemaan tehdä itse kotona. 

Älä pelkää kokeilla uusia asioita!


7. Nappaa viltti ja kirja kainaloon

Joskus mielemme vain tarvitsee eniten ajautumista kirjan sivuille. Mikään ei ole ihanampaa kuin uppoutua hyvään tarinaan, mutta jos mieluummin kuuntelet kuin luet kirjoja, suosittelen tutustumista *BookBeatin palveluihin. 

Tällä hetkellä heillä on maksuton 30 päivän kokeilujakso, joka auttaa sinua tutustumaan heihin paremmin ja saat tuona aikana 20 tuntia kuunteluaikaa. Tämä etu koskee ainoastaan uusia BookBeat-käyttäjiä.

Lukeminen on aina ollut itselleni yksi tapa rentoutua ja samoin kuin kirjoittaminenkin pystyn tekstin kautta niin ilmaisemaan itseäni kuin myös vapauttamaan tunteita. 

Saattaa tuntua typerältä eläytyä fiktiivisen tarinan tapahtumiin ja ennen kaikkea hahmoihin, mutta jos et muulla tavoin pääse itseäsi ilmaisemaan on tämä mitä mahtavin keino.


8. Puhdistus

Jos et tehnyt tätä jo ennen joulukuun alkua niin nyt jos milloin on hyvä aika viimeistään tämä tehdä.

Vaatekaappisi, meikkilaukkusi, kirjahyllysi, jopa myrkylliset suhteet ja mieltä turruttavat työtehtävät. Päästä eroon kaikesta, mikä ei enää palvele sinua ennen kuin aatto saapuu, niin pystyt rentoutumaan.

Tuntuu oikeasti todella vapauttavalta päästää kaikesta turhasta irti.
Siinä se olisi! 8 tapaa, joiden avulla voit osoittaa hieman enemmän rakkautta itseäsi kohtaan.

Muista kuinka tärkeää itsehoidon harjoittaminen oikeasti on. Jos laiminlöit itsehoitoasi kuluneen vuoden aikana, olkoon nyt oikea aika palautua ja uudistua, sitoutua uudelleen itseesi ja siihen mitä teet.

Mitä aiot aloittaa tai jatkaa vuoden vaihduttua rakastaaksesi itseäsi enemmän? Jaa ihmeessä kommenteissa! 

Toivon myös, että olet nauttinut joulukalenterista tähän asti, olet saanut siitä apua ja iloa sekä että joulunodotuksesi on ollut tähän asti täynnä taikuutta ja kimalletta!

Lue myös:

Yksinkertaisia tapoja vähentää stressiä ja ahdistusta jouluna

Kuinka selvitä joulusta, kun haluat vain skipata sen?

Miten nauttia joulusta enemmän


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset