LUUKKU 18 - Salaisuudet yksinkertaisempaan jouluun

Sosiaalisessa mediassa näkemieni viestien määrästä ja miljoonista tuloksista googlen haussa päätellen, kun haet "simplify the holidays" näyttää siltä, että monet meistä kamppailevat omaksuakseen joulukauden tarjoaman hitauden ja levon; aikaa asioiden uudelleen pohtimiselle; aikaa perheelle; aikaa juhlalle.

Ja ymmärrän tämän kyllä todella hyvin.

On hyvin uuvuttavaa jongleerata loppuvuoden viimeisten projektien, joulujuhlien ja muiden ohjelmien, lahjojen ostamisen ja matkustamisen kanssa.

Pystytkö itse samaistumaan?

On hyvin helppoa tarttua joulukauden hälinään ja joutua ainoastaan tuntemaan uupumusta ja ylikuormitusta jouluaattona. Tässä luukussa tahdon siis jakaa muutaman salaisuuden kuinka nauttia joulusta tänä vuonna.

3 SALAISUUTTA YKSINKERTAISEMPAAN JOULUUN

Salaisuus No 1.: Yksinkertainen joulu vaatii määritelmän

Sinun yksinkertaisen joulusi ei tarvitse näyttää samalta kuin muiden.

Tämä on se aika vuodesta, jolloin meitä pommitetaan kauniilla kuvilla kodin sisustuksista jouluksi. Näiltä kuvilta ei voi ainakaan välttyä Pinterestissä eikä Instagramissa.

Katsomme kuinka perheet aloittavat kaikki mahdolliset jouluperinteet, näennäisesti ilman stressiä, kuin olisivat osa suosittua Hallmark-elokuvien maailmaa.

Meidän ei tulisi kuitenkaan luottaa Pinterestiin, Instagramiin tai varsinkaan Hallmarkiin, puhumattakaan omasta perheestämme ja sen jäsenistä, jotka kertovat, miltä yksinkertaisen, ilon täyteisen joulun tulisi näyttää. Määritellään tämä sen sijaan itse!

Varaa hetki aikaa seuraavien kysymysten pohtimiseen:

  1. Mistä aktiviteeteista todella pidät?
  2. Mitä perinteitä arvostat eniten?
  3. Mitä koristeita ilman et voi elää?
  4. Miltä haluat lahjojen antamisen näyttävän perheellesi?
  5. Mitä jouluruokia sinä todella tahdot tehdä ja/tai syödä?


Salaisuus No 2.: Spontaanius ei johda yksinkertaisuuteen

Jälleen puhumme suunnittelusta, ja vaikka se voi synnyttää ylikuormituksen tunteita tai sinusta tuntuu, ettei sinulla vain ole aikaa suunnitella, on se elintärkeää luodessasi haluamaasi yksinkertaista joululomaa.

Ajattele sitä... jos jätät kaiken viime hetken päätösten varaan, tunnet olosi hämmentyneeksi, kun seuraavien päivien aikana pitäisi vielä ehtiä käymään nopeasti joulumarkkinoilla, ostamaan viimeiset lahjat ja ruokatarvikkeet sekä viimeistellä asioita töissä ennen lomalle lähtöä.

Jos emme suunnittelisi asioita riski, ettemme koskaan pääse tekemään asioita, jotka olisivat listallamme tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, on suuri.

En tahdo itse herätä tammikuun 2.päivänä ja tajuta, etten tehnyt jotain arvokkaimmista jouluaktiviteeteistani vain sen vuoksi, etten ehtinyt laittamaan sitä kalenteriini.

Mitkä ovat sellaisia aktiviteetteja, jotka haluat varmasti sisällyttää yksinkertaiseen jouluusi tänä vuonna?

Ehkä tämä on kävely naapurustossa katsomassa jouluvaloja tai piparkakkutalon rakentaminen. Ehkä tahdot siemailla kuumaa glögiä tulen ääressä ja kuunnella joululauluja.

Mitä tahansa nämä ovatkaan, laita ne ylös kalenteriisi, jotta myös tekisit ne!

Nyt kun mietit ja ajoitat näitä aktiviteetteja minulla on, antaa sinulle kaksi neuvoa:

  1. Älä laita jotain sellaista kalenteriisi vain sen vuoksi, että sinusta tuntuu, että sinun pitäisi tehdä se. Muista, että saat itse määritellä, miltä yksinkertainen joulusi näyttää itsellesi ja perheellesi.
  2. Tämä auttaa koordinoimaan suunnitelman laatimista muiden kanssa. Suosittelen Google -kalenterin käyttöä, jossa pystyt helposti jakamaan suunnitelmasi tulevista tapahtumista, mutta samalla myös näet muiden ajatukset kyseisistä päivistä.

Tämä salaisuus ei kuitenkaan koske ainoastaan aktiviteetteja, joita arvostamme, vaan myös lahjoja, joita annamme ja saamme.

En tiedä sinusta, mutta spontaanit ostokset koko kuukauden ajan voivat johtaa ylikulutukseen ja jopa turhiin lahjoihin. Paras tapa yksinkertaistaa lahjojen antaminen on tehdä selkeä suunnitelma siitä, kenelle aiot antaa lahjoja ja mikä on kunkin lahjan budjetti.

Se että velkaannutat itsesi joululahjoilla, on kaukana yksinkertaisuudesta ja tyylikkyydestä.


Salaisuus No 3.: Perinteiden ei tarvitse olla mahtavia tai monimutkaisia

Mitkä ovat suosikkijouluperinteitäsi? Vaikka jotkin niistä saattavat viedä aikaa, olen valmis lyömään vetoa, että useimmat niistä ovat suhteellisen yksinkertaisia.

Tulen ääressä istuminen glögin kanssa. Pipareiden teko lasten kanssa. Kiertely joulumarkkinoilla. Yksinkertaisimmistakin perinteistä löytyy todella paljon iloa. 

Älä tunne siis paineita luoda monimutkaisia perheperinteitä vain, jotta siihen osallistuvat saavat muistoja. Varsinkin jos tämä tarkoittaisi sitä, että stressaannut ja ylikuormitat itseäsi.

Yksinkertaista, yksinkertaista, yksinkertaista.

Muutamia suosikkiperinteitä, joita teemme vuosittain ovat 1) lahjojen ilmestyminen kuusen alle ympäri joulukuun ja 2) riisipuuron nauttiminen jouluaamuna joulupukin kuumaa linjaa katsellen. Näissä perinteissä ei ole mitään monimutkaista. Ne eivät vie paljoa aikaa tai vaivaa - paitsi riisipuuron ikuisuudelta tuntuva keittäminen.Vaikka nämä salaisuudet eivät ehkä ole mitään tajunnan räjäyttäviä toivon, että niistä on apua näinä viimeisinä joulun odotuksen päivinä, kun siirrymme lähemmäs h-hetkeä.

Avain tyylikkäästi tasapainoiseen elämään myös lomien aikana on luoda tarkoituksella haluamasi elämä.

Onko sinulla salaisuus, jonka voisit jakaa joulun yksinkertaistamisesta?

Lue myös;

4 asiaa, jotka muistaa lahjojen antamisessa

Budjettiystävällisiä jouluideoita

Yksinkertaisia tapoja vähentää stressiä ja ahdistusta jouluna

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset