LUUKKU 6 - 10 Joulutekemistä Helsingissä

Joulu on yksi lempi juhlistani sen vuoksi, että koko kuukausi on täynnä erilaista, hauskaa ja erikoista tapahtumaa, joita ei pysty kokemaan muina vuodenaikoina.

Mutta mitä kaikkea tekemistä sitä onkaan tarjolla Helsingissä, muuta kuin Tuomaan Markkinoilla vierailu?

Ei hätää! Olen tähän luukkuun listannut muutaman kivan aktiviteetin ja tapahtuman, jotka pystyt hyvin tsekkaamaan joulukuun aikana, jos kaipaat omaan juhlintaasi tekemistä kodin ulkopuolelle.

Poroja Helsingissä 

Hyviä uutisia! Jos olet toivonut näkeväsi poroja tänä jouluna, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta liikkua pohjoiseen pystyt kyllä näkemään nämä suloiset eläimet myös Helsingin alueella! 

Suuntaa kohti Nuuksion poropuistoa, missä pääset näkemään nämä eläimet ja samalla käymään pienellä patikointiretkellä luonnon helmassa.


Teruastamon Joulumarkkinat

Perinteikkäät Teruastamon joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. 

Kaksipäiväiset joulumarkkinat tarjoavat kattauksen designia, koristeita ja käsitöitä kotiin sekä pukinkonttiin. Unohtamatta tietenkään ruoka- ja juomamyyjiä, joilta voi ostaa herkkuja niin lahjaksi kuin joulupöytäänkin.


Lucia-neito

Tiesitkö että koko Suomen Lucia-neito on valittu vuodesta 1949 asti? 

Valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun puettu Lucia kruunataan Helsingissä Tuomiokirkossa 13.joulukuuta. Kruunaamisen jälkeen neito esiintyy kirkon portailla tonttujen kanssa ja Lucia-kulkue kiertää Helsingin keskustassa.

En ole itse tätä koskaan käynyt katsomassa, sillä Lucian päivä ei ole ollut omassa joulun juhlinnassa niin suuressa osassa, mutta tämä voisi olla kiva käydä katsomassa joku vuosi. Ehkä tämä on se vuosi!


Joulupolut

Lasten jouluun on aina kuulunut lahjojen etsinnän ja piparien työstämisen lisäksi ulkona puuhastelu. 

Nykyään järjestettävät Joulupolut ovat lapsiperheille suunnattuja ilmaistapahtumia, jotka tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuksia sesongin tunnelmointiin.

Polkuja järjestetään eri puolilla Helsinkiä, mutta suosituin ja varmasti polku missä tahtoisin itse tänä vuonna vierailla on Seurasaaren Joulupolku.

Polut ovat tosiaan lapsiperheille suunnattuja, mutta mikseivät kaikki lapsenmielisetkin voisi vierailla ja samalla saada itsekin hiukan raitista ilmaa!


Kauneimmat joululaulut

Mitä olisi joulu ilman joululauluja! Niitä syntyi paljon 1800-luvulla ja 1900-luvulla, joita soitetaan ja kuunnellaan tänäkin päivänä. 

Yleismaailmallisten laulujen lisäksi suomalaisilla on runsaasti omia rakkaita joululauluja, ja suosikki kuunneltavaa ovat myös jouluvirret. 

Evankelisluterilaisen kirkon yhteislaulutapahtuma Kauneimmat Joululaulut kerää vuosittain noin miljoona suomalaista laulamaan kirkkoihin, kuppiloihin, kauppakeskuksiin ja kouluihin. 

Mikä on sinun suosikkijoululaulusi?


Ornamon Design Joulu

Ornamon Design Joulu on tapahtuma, joka tuo yhteen suomalaisen muotoilun ystävät sekä muotoilijat tuotteiden takana.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandiassa.


Saiturin Joulu

Kaipaatko kulttuurielämystä tanssin lomassa? Charles Dickensin joulutarina hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta nähdään uutena balettina, joka sai ensi-iltansa Kansallisbaletin jouluohjelmistossa 2.12.

Baletit ja oopperat ovat kyllä todella suosittuja tähän aikaan vuodesta, joten mahdollisuus on, että lippuja ei tässä vaiheessa enää ole tarjolla MUTTA tämä on asia, joka on hyvä pitää mielessä tulevia jouluja varten.


Vanhan Joulutori

Vanhan Joulutori on perinteinen suomalainen joulutori, jossa on mukana käsityöläisiä, palvelun tuottajia ja designia. 

Tapahtumasta löytyy laaja valikoima taidokkaasti tehtyjä sisustusesineitä, grafiikkaa, keramiikkaa, herkkuja ja paljon muuta.

Helsingin keskustan sydämessä sijaitseva Vanha Ylioppilastalo luo tälle tapahtumalle historialliset puitteet ja virittää joulun tunnelmaan.


VegeXmas

Tässä on kaikille ihanille vegaaniystävilleni. Nimittäin tunnelmallinen vegejoulu ilmestyy Kattilahalliin!

VegeXmas-joulumarkkinatapahtuma ilmestyy yhden katon alle ja sieltä löydät kaikki mitä tarvitset vegejouluun.

VegeXmas kutsuu tekemään parhaat ja eettiset ostokset sekä lahjapaketteihin että joulupöytään. Tapahtumasta löydät ruokatuotteita, käsitöitä, kosmetiikkaa ja lahjaesineitä - kaikki tietysti 100% vegaanisia!


Villa Gyllenbergin Joulu

Signe ja Ane Gyllenbergin kodin salongissa ja ruokasalissa esitellään 1950-luvun joulunviettoa.

Täällä pääset näkemään ranskalaisen Limoges-juhlakattauksen ja salongista löydät aikakaudelle tyypillisen makeis- ja jälkiruokapöydän. Salonkiin on viritetty komea kuusi, joka on somistettu aikakauden aidoilla lasikoristeilla. Mitä täydellisin paikka hakea siis inspiraatiota omaan joulusisustukseen!

Näyttely on rekonstruoitu perheen valokuva-albumien pohjalta. Gyllenbergeille kuuluneen esineistön lisäksi näyttelyä on täydennetty lainaesineillä.


Kaipaatko lisää ideoita, mitä tehdä joulun aikaan Helsingissä? Käy lukaisemassa toinen postaukseni aiheesta!


Mitä tekemistä itse olet suunnitellut täksi jouluksi? Oletko jo rustannut Helsingin joulupuuhia tehdyksi ämpärilistastasi?

JA OIKEIN MUKAVAA SEKÄ RAUHALLISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ.


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset