LUUKKU 13 - 12 päivää jouluun

Pääsin näkemään ensimmäistä kertaa poroja Nuuksion poropuistossa!

Olet varmasti kuullut sanat "Twelve days of Christmas", joka oikeastaan tulee vanhasta englantilaisesta joululaulusta. Nämä kaksitoista päivää lasketaan joulupäivästä, 25.12, loppiaiseen, 6.1. 

Mutta tästä on jostain syystä kehittynyt omanlainen joulun odotuksen perinne, joka imitoi adventtikalenteria. 12 päivän ajan saat avata yhden lahjan suklaisen yllätyksen sijaan.

Koska tahdon harjoittaa hiukan kukkarolle ystävällisempää joulun viettoa tänä vuonna en ehdota sinua nyt juoksemaan kauppaan ostamaan 12 pientä lahjaa, paketoimaan ja avaamaan niitä, kunnes jouluaatto saapuu, vaan tahdon tämän luukun kautta ohjeistaa sinua NYT, jos milloin nauttimaan siitä joulusta ja ehdotankin jouluisia aktiviteetteja, jotka voit toteuttaa seuraavien kahdentoista päivän aikana, alkaen tästä päivästä.

12 PÄIVÄÄ STRESSITÖNTÄ JOULUA

1. Tee jouluinen soittolista - 13.12.

Musiikki on asia, joka nostattaa tunnelmaa todella helposti. Jos siis sinulla ei ole luotuna soittolistaa, ota tänään aikaa itsellesi, kuuntele vanhoja suosikkeja ja uusia tulokkaita ja luo itsellesi täydellinen soittolista, jonka avulla pääset joulun tunnelmaan!

Jaa ihmeessä soittolistasi kommenteissa.


2. Suunnittele jouluateria - 14.12.

Jos aiotte syödä jouluaterian omassa kodissanne, ettekä matkusta sukuloimaan tai muualle suosittelen nyt miettimään mitä syötte jouluaattona, -päivänä sekä tapaninpäivänä. Muista myös samalla päättää mikä päivä käytte ruokakaupoilla. 

Joulun alla ostosten teko on aina suurta suunnittelua eikä ruokailu ole poikkeus.

Jos puolestaan olette menossa jouluksi jonnekin, missä sinun ei tarvitse ruuasta huolehtia pyri suunnittelemaan yksi juhlava ruokailu perheesi kesken ennen aattoa, jotta voitte viettää yhteistä aikaa ennen kuin määränne tuplaantuu.


3. Paketoi lahjoja - 15.12

Tänään jos milloin on hyvä päivä tehdä hiukan lahjojen paketointia. Perjantai-illan rentoutumishetki luomasi jouluisen soittolistan ja lahjojen parissa.

Jos olet saanut kaikki lahjat ostettua ja paketoitua niin voit vain rentoutua!


4. Osallistu joulutapahtumaan - 16.12.

Tänään otetaan pieni stoppi kaikesta ja osallistutaan vihdoin ja viimein johonkin tapahtumaa. Käy joulumarkkinoilla, katsomassa kauppakeskuksen tuikkivia valoja tai ota selvää tapahtumista naapurustossasi.

Jos satut olemaan tai asumaan Helsingissä niin suosittelen kurkkaamaan Teurastamon Joulumarkkinat, Vanhan Joulutorin tai Vegexmas -tapahtumat. Voit valita yhden tai heittäytyä hurjaksi ja pistäytyä kaikissa!

Jos kaipaat lisää tekemistä ja tapahtumia Helsingissä, niin käy ihmeessä kurkkaamassa luukku 6.


5. Leivo joulukeksejä - 17.12

Joulu pyörii aina pipareiden ja joulutorttujen ympärillä. Suomalaisilla on tapana pitäytyä aina asioissa, jotka ovat tuttuja ja turvallisia, mikä ei ole ihme, sillä tiedämme mistä pidämme, joten miksi kokeilla jotain uutta?

No siksi, että pääsisimme välillä kokemaan jotain muuta kuin niitä kiveen hakattuja rutiineja!

Testasin itse viime vuonna pistaasi-suklaakeksejä ja niistä tuli todella hyviä. Suosittelen kurkkaamaan K-kaupan jouluiset keksit reseptit, sillä sieltä löytyy todella hyvä ideoita erilaisiin joulupöydän herkkuihin, joita voit kokeilla.


6. Ota jouluisia kuvia - 18.12.

Nappaa muutama kuva olohuoneessa koreilevasta joulukuusesta. Onko lahjakasa sen alla kasvanut? Yritä ottaa kuva lemmikistäsi tonttulakki päässä tai kun ne katselevat kuusen valoja. 

Ota kuvia, mutta älä ota niitä tarkoituksenasi jakaa ne somessa. Voit jakaa, mutta ota kuvat ennemmin itsellesi kuin kasvattaaksesi seuraaja määrääsi. Ota kuvia, jotta voit muutaman vuoden ajan päästä katsella niitä ja ajatella, että kuinka upealta tai kauhealta se kuusi joskus näyttikään.


7. Katso jouluelokuva - 19.12.

Joulu lähestyy ja viikko osoittautunut hyvin rennoksi tai todella kiireiseksi.

Oli tilanne kumpi tahansa sulje tänään se tietokone ihmisten aikoihin, käy nappaamassa lähikaupasta lempinaposteltavasi ja katso yksi, jos toinenkin jouluelokuva.

Mikä on sinun lempijouluelokuvasi?


8. Kirjoita kirje joulupukille - 20.12.

Mitä sinä toivot tänä vuonna pukilta joululahjaksi?

Ota kynä käteen ja pohdi millaista joulua odotat tänä vuonna tai millaisia odotuksia ja suunnitelmia sinulla on loppuvuodelle. Voit myös käyttää tämän ajan siihen, että pohdit kuinka kiltti, olit tänä vuonna. Missä onnistuit ja missä puolestaan et. Pyri keskittymään niihin positiivisiin asioihin, sillä usein me aina mietimme, missä epäonnistuimme tai mitä emme saaneet aikaiseksi kuluneen vuoden aikana.


9. Lahjoita vanhoja vaatteita - 21.12.

Oletko käynyt vaatekaappisi läpi, mutta et ole saanut aikaiseksi laittaa vaatteita myyntiin tai ikuisuuden myynnissä olleet vaatteet eivät ole vain menneet kaupaksi?

Tänään lahjoitetaan ne vaatteet pois. Voit ilmoittaa somessa antavasi pois vaatteita tai tehdä kuten minä ja kiikuttaa vaatteet läheiseen vaatekeräysastiaan. Voit myös kysyä, jos kaveripiirissäsi olisi joku joka tahtoisi käydä vaatteesi läpi ennen kuin teet sen suurempia päätöksiä.

Pyritään kuitenkin tänään siihen, että se ei toivottu vaatekassa lähtisi tänään pois jaloista, jotta se ei ole siinä nurkassa vuoden vaihteessa.


10. Tee jotain kivaa jollekin - 22.12.

Se voi olla tuttu tai tuntematon. Auta kantamaan ostoskassit autoon, valitsemaan lahja henkilön äidille tai vie vaikka herkkuja työpaikalle. 


11. Illallinen perheen kanssa - 23.12.

Olitte sitten lähteneet jo eilen joulua viettämään muualle, lähdette tänään, huomenna tai vasta maanantaina, niin nauttikaa tänään yhteinen illallinen koko perheen kanssa.

Tämä on se päivä, jolle me olemme suunnitelleet aikaisemmin jouluaterian, jonka tosin ei tarvitse ollaan yhtään jouluinen, mutta suosittelen käyttämään hyväksi talven antimia ja nauttimaan jotain lämmintä ja tuhtia.


12. Nauti joulusta! - 24.12.

Tänään vain nautitaan olosta. Ollaan ja ihastellaan joulun ihmettä, katsellaan jouluisia ohjelmia televisiosta, syödään jälleen hyvin ja rapistellaan joululahjat auki.


Oletko ehtinyt nauttimaan joulusta ja sen ihanuuksista? Mitä olet ehtinyt jo tekemään tai toivoisit ehtiväsi vielä tekemään?

JA HYVÄÄ LUCIAN PÄIVÄÄEi kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset