LUUKKU 4 - Miten opiskella ilma, että se pilaa joulusi

Elämä heittää aina esteitä ties minkälaisessa muodossa, jotka saavat aina vähemmän tai enemmän unohtamaan omia opintoja. Kaikki nämä esteet eivät ole negatiivisia, vaan voivat hyvinkin olla positiivisia. 

Positiiviset vaikuttavat yleensä enemmän opintoihimme, mutta eivät välttämättä positiivisella tavalla - sillä nämä positiiviset esteet ovat niitä joita tekisimme enemmin kuin tekisimme kotitehtäviä tai lukisimme tulevaan tenttiin.

Joulu on yksi näistä positiivisista esteistä. Paljon mieluumminhan mietimme kuinka koristaa koti, käydään joulu tapahtumissa kavereiden kanssa tai leivotaan joulutorttuja kumppanin kanssa sen sijaan, että käyttäisimme aikaa opiskeluun. Jotkut meistä voivat jopa opiskella toisessa kaupungissa ja mennä jouluksi kotikaupunkiin, mikä voi myös vaikuttaa siihen omaan opiskelu intoon.

Tässä luukussa tahdon siis antaa muutaman vinkin, kuinka pitää hyvää opiskelurutiinia yllä jouluna ja ilman, että sinun tarvitsee luopua joulun ilosta. Voit myös hyvin hyödyntää näitä vinkkejä työelämässä tai normaalissa arjen askareissa tai vaikka joulupuuhissa!

MITEN OPISKELLA ILMAN, ETTÄ SE PILAA JOULUASI

Aseta tarkka aika opiskelullesi

Kukaan ei tahdo käyttää koko joulukuuta pelkkään opiskeluun. 

Sivujen loputon tuijottaminen voi jopa vaikuttaa negatiivisesti kykyysi muistaa tietoa, jota olet juuri yrittänyt oppia. Ota siis kalenteri käteen ja ole hyvin brutaali sen kanssa. 

Varaa pari tuntia illasta opintoihisi, mutta anna myös itsellesi päiviä, jolloin annat aivoillesi luvan levätä ja keksi jotain kivaa, jouluista puuhaa.


Läydä hiljainen paikka

Luvassa on todella paljon naurua, musiikkia ja juhlintaa koko kuukauden ajan. Sinun on siis löydettävä rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä tärkeisiin koulutehtäviisi. 

Joskus oma huone ei ole se hyvä paikka, joten suunnittele iltaopiskelua kirjastossa. Hyödynnä myös koulun ympäristöä, jos heillä on tarjota hiljaisia paikkoja, joissa pääset keskittymään.

Suosittelen korvatulppien hankkimista tai jos budjettisi sallii tai omistat jo niin melun vaimentavat kuulokkeet ovat mitä mainioin idea!

Itselläni on AirPodit, jotka ostin opinnot mielessäni ja juuri tämän ominaisuuden vuoksi, ja todellakin suosittelen niitä! Tässä on myös hyvä lahja idea itselle tai opintojen ohella olevalle perheenjäsenelle, joka kaipaisi uusia kuulokkeita.


Ole positiivinen

Opiskelu voi olla tuskaa, mutta jotta se ei sitä olisi on sinun opiskeltava oikein. 

Jokaisella on oma tapansa oppia eikä ole vain yhtä tapaa, joten löydä se oma tapasi, miten opit parhaiten. 

Kaverin tapa ei välttämättä ole sinulle se oikea enkä minä voi kertoa sinulle mikä on se oikea tapa oppia, mutta voin antaa vinkin joka auttaa suunnattomasti.

Opiskele silloin kun olet hyvällä tuulella, sillä silloin sinun on helpompi käsitellä haastavia aiheita. Ota tuolloin kaikki tarvittava aika aiheen oppimiseen, äläkä soimaa itseäsi, jos sinulla on vaikeuksia. 

Varaa myös aikaa oppiaksesi, mitkä opiskelumenetelmät sopivat parhaiten sinulle - olipa kyse opetusvideoiden katselusta, luentojen ääniversioiden kuuntelemisesta tai kirjan lukemisesta ja asiaan kuuluvien tietojen korostamisesta.


Kerää kaikki materiaali yhteen

Ennen kuin aloitat päivittäisen opiskeluhetkesi varmista, että sinulla on kaikki tarpeellinen; oppikirjat, muistiinpanot sekä muut tarvittavat kuten muistikortit, joita tarvitset opiskeluhetkelläsi.

Laita puhelin pois päältä, äänettömälle tai vie se toiseen huoneeseen; mitä vähemmän häiriötekijöitä, sitä paremmin opit. 

Olen itse asettanut puhelimeeni keskittymistilan, joka hiljentää kaikki ilmoitukset, mutta sen voi myös asettaa niin, että se estää vain tietyt ilmoitukset ja tämä samalla ilmoittaa muille ihmisille sekä sovelluksille, että olet kiireinen. 


Älä lykkää!

Sinua on varmasti monet varoittaneet jossain vaiheessa lykkäämisestä; mutta sinulle ei ehkä olla perusteltu kunnolla miksi tätä kannattaa välttää.

Kun jätät asioita viime tinkaan tai lykkäät pänttäämistä edelliseen iltaan, joudut keräämään liian paljon tietoa lyhyellä aikavälillä. 

Tämä aiheuttaa stressitason nousemista, mikä puolestaan haittaa tiedon muistamista. 

Lykkääminen myös vähentää aikaasi, mikä merkitsee, että jokainen päivä, jolloin lykkäät opintoja, joudut lisäämään työtunteja kalenteriisi, mikä puolestaan on myös todella huono juttu.


☕️☕️☕️


Joulu on perheen ja juhlinnan aikaa, mutta muista että tulee muitakin jouluja. 

Sinun ei tarvitse osallistua kaikkeen, mitä joulukuussa tapahtuu, joten keskity siihen että valmistaudut asioihin hyvin ja pidät kiinni laatimastasi hyvästä järjestelmästä. 

Näin saat kaiken ilon irti, kun pysyt hyvällä mallilla koulutöidesi kanssa sekä pääset hiukan nauttimaan joulutunnelmasta.


Onko sinulla vinkkejä, jotka voisit jakaa muiden opiskelijoiden kanssa?

Luethan myös:

Kuinka pysyä motivoituneena opiskeluun

Mitä tehdä kun opiskelu vain turhauttaa?

Olet TAAS jäljessä opinnoissasi - 6 asiaa, mitä sinun tulisi tehdä seuraavaksi

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset