Lahjaopas tietämättömälle

Lahjojen ostaminen on kaiketi omasta mielestäni joulussa se paras, mutta myös ärsyttävin asia. Rakastan lahjojen ostamista, sillä rakastan sitä antmaisen tunnetta ja että näkee sen ilon toisen kasvoilla kun hän saa lopulta tietää mitä paketista paljastuu. Samalla tämä on kuitenkin myös se vaikein asia toteuttaa, sillä monesti herää kysymys; Mitä lahjaksi?

Minulta löytyy muutama lahjaidea postaus jo valmiiksi blogista, mutta 3/4 on lahjaideoita äidille. Näkee siis todella hyvin kenelle lahjoja useimmiten mietin. Tämä johtunee kenties siitä, että useimmiten itse suoraan kysyn mitä henkilö tahtoisi lahjaksi ja siitä listasta sitten valitsen sen pari jotka ostan. Kysyminen ei siis ole koskaan tuottanut minulle ongelmaa, sillä oma ajatukseni kysymisen takana on se, että tahdon lahjan oikeasti pääsevän käyttöön. Tiedän myös omien perheenjäsenteni tyylit, lempiherkut yms. joten ostaminen ei ole hankalaa, mutta menneisyydestä oppineena en voi vain käskyttää sinuakin kysymään. Pitää kyllä myös myöntää, että onhan todella kiva kun toinen ei ollenkaan tiedä mitä saa lahjaksi eikä osaa odottaa sitä jotain tiettyä asiaa.

Päätin listata tähän postaukseen lahjaideoita, jotka sopivat kenelle tahansa sukupuolesta ja iästä riippumatta.


Lahjakori - Tämä oli sellainen asia, jota en koskaan ymmärtänyt ennen edellisvuotta, jolloin sain tällaisen itse lahjaksi ja voin sanoa, että se oli kyllä todella kiva lahja. Prismasta että K-citymarketista saa näitä koreja sekä laatikoita ostettua valmiiksi koottuina, mutta jos tahdot voit itse myös koota korin lahjan saajalle sopivaksi. 

Sukkia - Tiedän tämä saattaa kuulostaa todella tyhmältä lahjaidealta, mutta tiedätkö kuinka vaikeaa sukkien ostaminen itselle on? Se on sellainen asia, jonka sivuuttaa usein ja ne kuluvat todella nopeasti. Itse olen ostanut nyt Happy Socks:lta muutamaan otteeseen sukkia lahjaksi ja ne ovat tuottaneet iloa sekä lisänneet väriä suurimmaksi osaksi mustaan pukeutuvan mieheni vaatekaappiin. Näin talvellakin pitkävartiset sukat ovat oikeasti todella hyvä sijoitus - sanoo henkilö, joka oppi asian kantapään kautta.

Juomapullo - Veden juonti on oikeasti todella tärkeää ja hyvään vesipulloon kannattaa sukkien tavoin sijoittaa. Itse olen kuolannut todella pitkään Chilly's juomapullojen perään ja vihdoin ostin sellaisen ja voin kyllä sanoa etten ostoa kadu. Veden nauttimista kodin ulkopuolella tapahtuu enemmän, kunhan vain miustan ottaa pullon mukaan sekä on kiva että näitäkin saa eri väreissä ja kuvioissa, omalle persoonalle sopivaksi.

Muumi - Moomin Shopista löytyy oikeasti mitä ihanimpia asioita lahjaksi enkä ole koskaan kuullut kenenkään kieltäytyvän muumi aiheisista tuotteista tai nähnyt nyrpistävän nenäänsä muumipyyhkeelle. Itse en ainakaan mököttäisi jos saisin Mörkö pipon tai Pikku Myyn kuvalla varustetun paidan.

Marimekko - En ole myöskään koskaan kuullut kenestäkään joka kieltäytyisi marimekostakaan. Marimekko on ajaton ja jokaiselle löytyy väri ja kuvio joka miellyttää silmää. 

Superfani - Löytyykö lähipiiristäsi henkilö joka on jonkun elokuvan tai sarjan superfani? Emp.fi sivustolta löydät todella laajan valikoiman fanituotteita ihan Harry Potterista Star warsiin sekä Disneyhyn ja Marvelliin.

Kirja - Omasta mielestäni itse kirja on täydellinen lahja. Varsinkin jos annat toiselle sellaisen kirjan lahjaksi joka on oma suosikkisi. Oma vinkkini olisi tähän jos tahdot lempikirjasi antaa lahjaksi sinulle todella tärkeälle ihmiselle lue se itse ensin läpi ja tee pieniä kommentteja sivujen reunoihin, käytä rajauskyniä kohdissa jotka ovat hauskoja tai muita tunteita herättäviä. Tällöin lahjassa on enemmän tunnearvoa niin saajalle kuin antajallekin. Voitte myöhemmin sitten keskustella kirjan kohokodista. Jos kuitenkin tiedät ettei lähipiirissäsi lueta voit aina antaa äänikirja kokemuksen lahjaksi. Kun itse kokeilin äänikirjoja nautin todella paljon Nextoryn valikoimasta. 

Lahjakortti - Lahjakortti on oiva valinta, jos et ihan tiedä mitä toiselle hankkia. S-marketin lahjakortti on erittäin hyvä lahjaidea, sillä se käy kaikissa S-toimipisteissä. Ihan Alepasta Sokokseen ja sitä voi käyttää melkeinpä mihin vain.

Sarjalippuja - Nyt kun ollaan taas alettu palaamaan jälleen normaaliin arkeen yksi hyvä lahjaidea on elokuvalippujen ostaminen. Näin joulun aikaan sarjalippuja saa helposti ostettua esim. Finnkinon sivuilta. Itse nautin lapsena varmaan eniten elokuvalippujen saamisesta lahjaksi, mutta silloin ei ollutkaan mitään striimauspalveluita.

Elämyslahja - Jos taas tahdot lahjoittaa kokemuksen läheisellesi elämyslahja on oiva valinta. Valintaa on ihan rentoutumisesta jännittäviin seikkailuihin asti!

Museokortti - Todella hyvä lahjaidea on museokortti. Sillä pääsee mihin tahansa Suomen museoon, joita on oikeasti yllättävän paljon. Puhelimeen voi myös helposti ladata museokortti-sovelluksen, jonka avulla pääsee helposti löytämään lähimmät museot. Nyt on myös sellainen tarjous jos hankit museokortin ja käyt museossa ennen vuoden 2021 loppua saat lisäkuukauden. Museokorttihan on voimassa sen 12 kuukautta.


Tee-Se-Itse

Pidän itse tehtyjä lahjoja, mitä parhaimpana ideana, sillä se kertoo hyvin paljon siitä että lahjan antaja välittää toisesta. Itse tehdyt lahjat ovat myös todella hyvä idea niille, joilla on hiukan tiukempi budjetti sillä näissä voi hyödyntää kaikkea mitä löytyy kotoa valmiina, voit kierrellä kirpputoreilla etsimässä materiaalia ja jopa käyttää ruokakaupan valikoimaa. Tässä vielä muuta idea lahjoihin jotka voit tehdä itse!

Ristipistokirjonta - Tämä on sellainen projekti jota itse harkitsen kokeilevana. Tämä kaunis tutoriaali näyttää todella yksinkertaisesti kuinka ristipistoksen tekeminen onnistuu, jonka itse luulin olevan todella vaikeaa. Voit kokeilla kirjontaa melkeinpä mihin tahansa. Keittiöpyyhkeeseen tai vaikka t-paitaan.

Lehti mandala lasimaalaus - Löysin tämän aivan sattumalta ja tahdon toteuttaa tämän ihan omaan kotiini, mtuta kuinka ihana lahja tämäkin olisi?! Tämän voi toteuttaa ties minkälaisilla lehdillä tai jopa kukilla. Jos tahtoo antaa toiselle jouluisemman lahjan oma ideani olisi käyttä joulutähteä vihertävien lehtien sijaan.

Naposteltavaa - Jos olet puolestaan kunnon jauhopeukalo ja rakastat keittiössä hääräämistä voit kokeilla luoda jotain naposteltavaa. Vaikka jouluinen omenahillo, luo oma suklaalevy tai vaikka perinteikäs Rocky Road -palat. Fudge on sellainen asia jota olen aina itse halunnut testata ja sopii myös todella hyväksi lahjaksi kenelle tahansa herkkusuulle.


Onko kaikki joululahjat jo siellä hankittu?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset