6 vinkkiä viime hetken lahjaostoksille // luukku 16

Joulukuu on hurahtanut vauhdilla eteenpäin ja enää viikko jouluun! Pääsemme kaikki pian nauttimaan hyvästä ruuasta, ihanasta seurasta ja jakamaan lahjoja. Pysytään hetki tuossa lahja-aiheessa, sillä kun puhumme valmistautumisesta tuohon odotettuun lahjojenvaihtopäivään, jotkut meistä voivat kaivata hiukan enemmän apua.

Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän huomaa kuinka kiireistä elämä oikeasti onkaan ja että kuinka vaikeaa on löytää aikaa käydä ostoksilla, istua alas tietokoneen ääreen tilaamaan lahjoja ja kaiken kukkuraksi vielä kääriä nuo lukemattomat lahjat mitä olemme läheisillemme hankkineet.

Itse aina tunnun jättävän lahjojen ostamisen viime hetkeen, joten ota muistiin panoja sellaiselta, joka tietää asian jos toisen viime hetken jouluostoksista.

1. Älä näytä muille, että kamppailet lahjojen ostamisen kanssa

Tiedämme kaikki, että tämä on yksi kiireisimmistä ajoista koko vuonna, joten todella tärkeää on ettet anna muiden nähdä sisäistä paniikkiasi. Niin kauan kun säilytät malttisi, pidät asiat järjestyksessä ja nautit ylimääräisen espressoshotin kahvisi kanssa elämä tuntuu hymyilevän.

2. Pidä asiat yksinkertaisina

Nyt on todellakin liian myöhäistä monimutkaiselle ja yksityiskohtaiselle lahjan antamiselle. Olen pahoillani, mutta se juna on valitettavasti lähtenyt jo asemalta. Paras vaihtoehto tällä hetkellä on ajatella kyseisen henkilön persoonallisuutta ja jatkaa siitä eteenpäin. Onko hän tyylikäs ja hienostuntu? Kävisikö hiukan parempilaatuisempi tee? Hipsteri? Spotifylahjakortti ja kahvia. Tämän monimutkaisempaa lahjojen ei tarvitse olla.

3. Rajoita kauppojasi

Yritä löytää mahdollisimman monta lahjaa yhdestä kaupasta kuin vain on mahdollista. Kun käyt yhdessä paikassa, kuten Prisma, K-Citymarket tai vaikka Sokos tai Stockmann, joissa paljon erilaisia osastoja vaatteista kirjoihin maksimoit tällöin ostostesi tehokkuutta. Pitkällä aikavälillä tulet olemaan kiitollinen siitä, että saat viime hetken joulu ostokset yhdessä paikassa sen sijaan että joutuisit juoksemaan 25 eri liikkeessä.

4. Tee lista

En voi painottaa tätä tarpeeksi, mutta ylipäätänsäkään lahjaostoksille ei mennä ilman listaa. Ei edes viimehetken lahjaostoksille. Tee lista niin lahjoista joita olet ostamassa kuin myös kaupoista joissa tulet käymään, joista uskot löytäväsi kyseiset lahjat. Organisointi on avainsana, mitä tulee viime hetken jouluostoksiin, joten muista tarkistaa lista, ja vielä tupla tarkista.

5. Ryhdy näppäräksi ja tee se itse

Pinterest on oikeast TÄYNNÄ mitä mahtavimpia viime hetken lahjaideoita. Varsinkin mitä tulee tee-se-itse lahjoihin. Pienellä mielikuvituksella, suurella luovuudella ja neulalla sekä langalla saat tehdyksi vaikka minkälaisia joululajoja kaikille.

6. Oikea mielentila

Vaikka kiire tuntuu painavan harteita ja paljon tekemistä vielä on varmista että saat riittävästi unta ja syöt ja juot vettä. Kyllä, tekemistä on paljon, mutta et ole oikeassa mielentilassa ostoksilla jos et ole nukkunut hyvin tai olet jättänyt aterian välistä. Suurempi mahdollisuus tässä tilanteessa on että kaikki kaatuu kasaan ja saatat jopa käyttää rahojasi yli varojesti kun et ajattele kunnolla.

Oletko saanut jo kaikki lahjat ostettua?Jos tahdot tarkempia lahjaideoita käy kurkkaamassa postaukset; 

Lahjaopas tietämättömälle

Lahjaopas kun budjetti on alle 25€


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset