LUUKKU 22 - Tekemistä jouluaattoa edeltävälle illalle aloittaaksesi taikuuden aikaisin

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Huominen tulee olemaan hyvin paljon innostusta ja jännitystä täynnä. Vaikka en olekaan enää lapsi niin silti saatan jännittää sen verran jouluaaton aamua, että minulla kestää tovi nukahtaa.

Meillä joulun vietto aattona alkaa heti aamusta Joulupukin kuumalla linjalla, ja lahjojen intensiivisellä tuijotuksella, sillä puuron jälkeen pääsemme ne avaamaan. 

Lapsena lahjojen odottamista joutui odottamaan vielä pidempään, mutta nykyään tahtoisin vain venyttää lahjojen avaamista, sillä pidän siitä jännityksestä, mitäköhän paketeissa oikein onkaan.

Jouluaaton aamua odotellessa ei kuitenkaan ole pakko vain istua tumput suorina ja odottaa, että pääsee aamupuuroa keittämään ja lahjoja availemaan. Nopeintenhan se aika kuluu, kun on jotain tekemistä!


9 ASIAA JOITA TEHDÄ JOULUAATTOA EDELTÄVÄNÄ ILTANA

1. Katsokaa jouluelokuva

Jouluelokuvan katsominen jouluaattoa edeltävänä iltana on mitä mainioin tapa päästä siihen joulun tunnelmaan ja puristaa ne viimeisetkin taikuuden hippuset pintaan.

Valitkaa suosikki jouluisia herkkujanne sekä pistäkää lempijouluelokuva, jos toinenkin pyörimään.

Oma lempijouluelokuvani ovat "Mutta mitä tapahtui joulupukille".


2. Leipokaa piparkakkuja

Oli kyseessä alusta asti itse tehdyt piparit tai kaupan pakaste puolelta ostettu valmistaikina, pipareiden leipominen saa kodin tuoksumaan huumaavalta, kun ne ovat uunissa paistumassa. 

Jos puolestaan et pidä leipomisesta voit aina ostaa valmiita pipareita ja koristella ne itse.


3. Juo lämmintä glögiä tai aikuisten versiota

Mikään ei voita normaalia glögiä. Ei edes terästetty glögi tai jos se on punaviinipohjaista, olen huomannut, etten itse nauti siitä.

Jos puolestaan et pidä glögistä, suosittelen kaakaota. Mikään ei voita kermavaahtoa ja karkkitankoa, jotka tarjoavat pienen piparminttuisen käänteen normaaliin kaakaoon. Jos tahdot kaakaostasi extra makeampaa suosittelen kokeilemaan suklaalusikoita tai suklaakaakaopalloja.


4. Paketoi viimeiset lahjat

Todennäköistä on, että olet varmasti tässä vaiheessa jo paketoinut kaiken, mutta voit paketoida niitä pienempiä lahjoja. 

Itselläni on vielä muutama pienempi lahja, jotka täytyy paketoida: olen joka vuosi ostanut 3-4 Fazerin suklaa laatikkoa esim. geisha, pätkis, vadelmajugurtti ja normaali, jaotellut ne pinoihin ja kietonut sellofaaniin, jotta saadaan aikaiseksi suloiset karkkipussukat. Viime vuonna ostin valmiit sellofaanipussit, mikä oli todella hyvä idea!


5. Järjestä perheillallinen

En sano, että sinun tulisi kokata viiden aterian illallinen perheellesi aattoa edeltävänä iltana, kun seuraavat 2-3 päivää ovat hyvin ruuan täyteisiä.

Istukaa yhdessä alas ja nauttikaa ateriasta yhdessä pienen perheenne kanssa. Jouluillallisen kun ei pitäisi olla ainoa aika vuodesta, jolloin tätä tehdään yhdessä.


6. Lue joulutarina

Jos sinulla ei ole lapsia tai lapsesi ovat teini-ikäisiä tämä saattaa kuulostaa hiukan oudolta ehdotukselta. Lapset kuitenkin rakastavat kuulla taikuudesta, joka tapahtuu tulevana yönä. 

Itse luen edelleen "Joulun Murhapeli" -kirjaa, joka on jouluntäyteisen jännittävä!

Jos sinulla ei ole joulukirjaa tai aikaa käydä kirjastossa tai kirjakaupassa hakemassa yhtä suosittelen edelleen tutustumaan BookBeatin valikoimaan, josta löytyy laaja valikoima kirjoja ja varsinkin hyvä kokoelma joulutarinoita.


7. Avatkaa jouluaatto laatikot

Tämä on minusta amerikkalainen keksintö, tai ainakin olen nähnyt tämän olevan hitti amerikkalaisten bloggaajien keskuudessa tänä vuonna. 

Jouluaattolaatikko tai Christmas Eve box, on laatikko, joka annetaan jouluaaton iltana, eli 24.12. Laatikko sisältää pieniä lahjoja ja herkkuja. Periaatteessa sinne saa laittaa ihan mitä vain, mutta ei kuitenkaan sellaista, joka olisi parempaa kuin jouluna avattavat lahjat.

Meillä suomessa lahjat avataan jo jouluaattona, minkä vuoksi, jos tämän aktiviteetin tahtoo toteuttaa kannattaa se tehdä 23.12.

En rohkaise tuhlaamaan kuitenkaan sen enempää rahaa kuin, mitä olet jo tuhlannut, jos kuulet tästä ensimmäisen kerran. Lahjat eivät ole se joulun sydän. Paitsi ehkä lapsille, jotka tällaisesta aktiviteetista nauttisivat. Voitte yhtä hyvin avata illalla yhden lahjan, mutta mietti tarkkaan, onko tämä sellainen aktiviteetti, joka tuo lisää iloa vai vain turhautumista koska saatte avata vain yhden lahjan.


8. Jättäkää herkku joulupukille

Käykö teillä joulupukki pudottamassa yön aikana joululahjat kuusen alle? Meillä joulupukin sijasta tontut toivat aina lahjat öisin ja aattona pukki itse tuli jakamaan lisää lahjoja. 

Pukiksi oli pukeutunut vaarini, joka valitettavasti nukkui pois kesäkuussa. Hyvin haikeaa siis, mutta aivan ihana muisto jouluaatosta meille jäänyt.

Tontuille jätettiin aina muutama keksi ja maitoa kiitokseksi siitä, että jaksoivat tuoda yöllä osan lahjoista. Pukki kun ei jaksa kaikkea kantaa - todellisuudessa kuusen alla olevat lahjat olivat vanhemmilta ja pukin tuomat olivat isovanhemmilta.


9. Luo taikuutta jouluaaton aamulle

Tämä voi olla ihan mikä itse haluat. Meillä se oli juuri tuo lahjojen maaginen ilmestyminen kuusen alle.

Tämä voi olla myös viimeisten koristeiden esille laittaminen esimerkiksi eteisen koristeleminen tai vaikka teemaisen aamupalan esivalmistelut. Käykö pukki tai tontut tuomassa lahjat kuusen alle? Miten olisi jalanjäljet lattialla? Osittain syödyt keksit ja juotu maito. 

Tässä ainoa raja on oma mielikuvituksesi ja se mitä kykenet tekemään.


Mitä aktiviteetteja itse toteutat jouluaattoa edeltävänä iltana tuodaksesi lisää taikuutta jouluun?Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset