LUUKKU 2 - Ainoat säännöt mitkä tarvitset säästääksesi joulumenoissa

Kuten Andy Williams laulaa; "It's the most wonderful time of the year!" Mutta joulun viettäminen budjetilla voi olla kaikkea muuta kuin ihanaa, varsinkin kun tuntuu siltä, että sinun on käytettävä rahaa kaikkialla, missä käytkin.

Tänäkin jouluna varmasti moni kamppailee sen oman taloudellisen tilanteen kanssa, mutta onneksi on olemassa monia tapoja, joiden avulla viettää taianomainen joulu ja samalla pitää menot oman budjetin rajoissa.

Koska moni varmasti alkaa miettimään nyt mistä saada rahaa joulumenoihin: tämä luukku sisältää neljä hyvinkin tärkeää asiaa, jotka on hyvä pitää mielessä, jotta voit pitää kulutuksesi hallinnassa.


4 VINKKIÄ ONNISTUVAAN JOULUBUDJETTIIN

1. Muista; Joulu kestää vain yhden päivän

Kaikki ymmärrämme sen paineen tehdä joulusta kaikkien aikojen parhaan. Kaikille se ei ole edes painetta, mitä he tuntevat vaan velvoite, ja jos et täytä jouluelokuvien asettamia vaatimuksia "täydellisestä joulusta", voi sinut luokitella ihmisenä ehdottomaksi epäonnistujaksi.

Valitettavasti nämä standardit maksavat rahaa. Paljon rahaa.

Sellaistakin rahaa, joka olisi paljon parempi käyttää lainan maksamiseen tai investointien lisäämiseen.

Vaikka muistojen luominen rakkaimpien kanssa on selvästi arvokasta, sinun tulee aina pitää mielessäsi seuraavat sanat: Se on vain yksi päivä.

Ei siis ole mitään järkeä ajaa itseään konkurssiin "hyvien muistojen" vuoksi. Varsinkin kun monet noista muistoista haihtuvat nopeasi kaukaisuuteen, kun yli työllistät itseäsi rahoittaaksesi näitä tapahtumia.

Muista, että sinun ei pitäisi koskaan velkaantua tai joutua kärsimään taloudellisesti tai henkisesti, koska luulet, että on välttämätöntä luoda "hyvä joulu".

Lapsesi selviävät kyllä, jos he saavat vain pari lahjaa - tai eivät ollenkaan. Perheelläsi tulee olemaan kaikki hyvin huolimatta siitä, mitä aterioita syötte joulupäivänä - oli se kinkkua ja laatikkoa tai vaan makaronilaatikkoa. Tärkeintä on, että pääset olemaan yhdessä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Ja vaikka huomaat, että voit olla paikalla vain videopuhelun kautta, koska budjettisi ei anna periksi, että voisit matkustaa heidän luokseen tämäkin, on täysin ok. Niin kauan kuin ihmiset tietävät, että ajattelet heitä, se on enemmän kuin tarpeeksi.


2. Aseta budjetti

Kaikista tärkeintä on olla rehellinen itsensä kanssa siitä, mihin sinulla on varaa. Kun olet määrittänyt itsellesi realistisen summan jaa se kuhunkin kategoriaan sopivaksi: ruoka ja juomat joulupäivänä, lahjat jne.

Tämän jälkeen sinun ei tarvitse muistaa muuta kuin pysyä suunnitelmassasi. 

On yllättävän helppoa löytää itsensä seisoskelemasta Prisman jouluosastolta kaikkien koristeiden ja sisustuselementtien seasta ja tuntea sitä pientä halua ostaa muutama kimaltava lisä joulukuuseen.

Ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on niin paljon joulukuusenkoristeita, että voisit koristella kokonaisen kuusimetsän.

Yritä muistaa, että vaikka jokin asia onkin olemassa ja saatavilla se ei tarkoita että sinun täytyisi ostaa se.


3. Pidä kirjaa menoistasi

Budjetti menettää pointtinsa ellet seuraa tarkasti kulutustasi ja ellet näe nopeasti, kuinka hyvin tai huonosti sinulla menee.

Tee siis budjettisi sinulle sopivalle alustalle, johon pystyt helposti lisäämään merkintöjä tehdyistä ostoista ja näin myös näet helposti mihin kaikkeen rahasi ovatkaan menneet. 

Itse suosittelen Exceliä, mutta tiedän ettei se ole kaikkien lemppari. Sinne on kuitenkin todella helppoa luoda taulukoita ja Excel itse laskee haluamasi summat, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia.


4. Tarkista ennen ostosten tekoa mahdolliset alennukset

Miksi maksaa täysi hinta, kun tarjolla on niin paljon hyviä tarjouksia?

Ennen kuin ostat lahjoja, elintarvikkeita tai muita jouluun liittyviä tavaroita, varmista, että etsit tarjouksia, jotka voivat auttaa sinua säästämään joulumenoissa.

Google on siis ehdoton paras ystäväsi tässä, sillä löydät aina jonkun sivuston, jossa tuote on alennuksessa. Aivan kuin itse löysin alku viikosta täydellisen lahjan R:lle ja vielä verkkosivuilta, jossa se oli alennuksessa.

Pidä myös mielessäsi toimituskulut. Joissain verkkokaupoissa toimituskulut tulevat aivan sama kuinka paljon ostoksesi maksavat, mutta suurimmassa osassa täytyy ylittää tietty raja, jotta toimitus olisi ilmainen. Mieti siis tarkkaan onko kannattavampaa käyttää enemmän rahaa, jotta toimitus olisi ilmainen, maksaa vain toimituksesta VAI voisiko tuote löytyä jostain muualta.

Oli kuitenkin kyseessä alesta ostettu asia tai ei muista kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Tarvitsenko tätä todella? / Tarvitseeko henkilö, jolle olen tämän ostamassa oikeasti?
  • Onko tuote kestävä?
  • Tarvitsenko kertakäyttöisiä asioita esim. serviettejä tai kynttilöitä
  • Tarvitseeko joulupöytä oikeasti jokaisen laatikon, kun vain yksi nauttii porkkanalaatikosta? Voisiko hän ostaa sen itse?


Toivon, että saat näistä vinkeistä jotain apua joulubudjetin luomiseen. Jos kaipaat lisää vinkkejä, kurkkaa viime vuoden luukku aiheesta; KUINKA VIETTÄÄ MAAGINEN JOULU ILMAN RAHAA ja MITEN LUODA JOUUBUDJETTI JA PYSYÄ SIINÄ?

Millaisia säästövinkkejä sinulla on?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset