8 tilaa säästävää joulusisustusideaa // Luukku 15

Joulu on aivan kulman takana ja varmasti monella tällä hetkellä on pohdinnassa ostaako teko vaiko oikea kuusi tänä vuonna VAI ostaakko kuusta ollenkaan. Jokaisella ei ole kodissaan tilaa kuuselle tai millekään joulukoristeelle. Tämän päivän luukussa tahdon jakaa muutaman vinkin kuinka tuoda joulu kotiin jos asunnossasi ei satu olemaan paljoa neliöitä.


1. Laita koristeet ulos

Kranssit ulko-oveen roikkumaan ja jouluvalot parvekkeelle. Ei sitä oikeastaan muuta tarvitsekaan, jotta saisi hiukan joulun tuntua. 

2. Ikkunoiden koristelu

Jouluvalot voi myös asettaa ikkunaa vasten, jotta niistä voi nauttia sisällä että ulkona. Ikkunoihin voi laittaa muitakin koristeita esimerkiksi ikkunan sisälle voi rakentaa oman pienen tonttukylän tai luoda varjohahmoja paperista.

3. Eteisen matto

Kranssin ripustaminen ulko-oveen tuo hyvän ensivaikutelman, mutta samaten tuo myös jouluinen ovimatto. Voit katsoa sellaisenkin maton, joka sopii myös joulun jälkeiseen aikaan, jotta sinun ei tarvitse keksiä sille säilytyspaikkaa.

4. Ei tilaa puulle?

Eipä hätää! Jos sinulla on rajallinen määrä tilaa todella hyvä ratkaisu ja tilan säästäkä on kuusen ripustaminen seinälle! Voit luoda kuusen itse esimerkiksi valonauhasta tai ostaa valmiin kaupasta. Tässä on muutama muu vinkki kuusipuulle, jos et tahdo ihan perinteistä kuusta kotiisi.

5. Washi-teippi seinä

Jos olet vuokralla etkä saa meidän tavoin tehdä reikiä seiniin, hyvä tapa ripustaa pieniä koristeitä seinälle, kuten postissa tulleita joulukortteja, on käyttää hiukan juhlavampaa washi teippiä. Hyvä idea helppoon jouluvalojen ripustamiseen on myös käyttää Command koristeklipsejä. Näiden kanssa ei tarvitse porata reikiä eikä seinään jää mitään jälkiä irrotuksen jälkeen JA ne pysyvät todella hyvin seinässä!

6. Luo jouluinen joulukehys

Jos sinulla on jo omistuksessa niin hyvä, mutta muutoin tarvitset tätä varten korkkitaulun, jonka ripustat seinälle ja tähän voit ripustaa kaikenlaisia mahdollisia joulukoristeita. Tämä mahdollistaa sen ettei sinulla mene turhaa tilaa työtasoilla ja saat samalla tuotua joulun tuntua kotiisi.

7. Joulunurkkaus

Joulun ei tarvitse täyttää koko asuntoa. Voit hyvin luoda yhden suloisen joulunurkkauksen, jossa on esimerkiksi pienoinen joulupuu, muutama koriste ja kenties pari kynttilää. Hyvä pieni joulunurkkaus idea on myös tonttuovi. Lapsiperheissä tämä voi varmasti olla todellinen hitti! Mutta kannattaa myös varmistaa, että "asennat" oven sellaiseen paikkaan jossa se ei jää jalkoihin, jos päätät laitella muitakin koristeita kuin ainoastaan oven.

8. Juhlavat astiat

Voimme varmaan olla samaa mieltä siitä, että juhlavuuden tuntua tuovat erilaisiin tilaisuuksiin tarkoitetut astiat. Jouluista tuntua ainakin itselleni heti hiukan jouluisempi kahvimuki josta juoda aamukahvi tai tehdä se överi kaakao.


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset