BLOGGAAMISEN SALAT #2 | 13 TIPS FOR BLOGGER NOOBIES

BQNV6783

Piditte niin paljon edellisestä "bloggaamisen salat" postauksesta, että päädyin väkertelemään toisenkin osan. Tästä voisi tehdä hyvän postaussarjan. Itsellä on kuitenkin kertynyt jo kuutisen vuotta tämän maailman parissa. Vinkkejä ja kikkoja siis löytyy. Demissä on nyt ainakin pyörinyt montakin uutta blogia, - en ole paremmin perhetynyt ovatko nuo bloggaajat täysin uusia blogimaailmassa - joten ajatus tällaisesta pienestä "ohjekirjasta" syntyi mieleeni. Tässä on myös hyvä muistus teille hiukan vanhemmillekin bloggaajille; tätä bloggaamista ei pidä ottaa liian vakavasti.

QYIH9759

1. Panosta ulkoasuun!
Jos ajatuksesi on saada lukijoita enemmän kuin se pari niin panosta ulkoasuun. Oikeasti. Monesti näkee keskusteluja, joissa monet valittavat, ettei niitä lukijoita ole. Joskus voi johtua, ettei sisältö ole tarpeeksi kiinnostavaa tai kuvat ovat pikselimössöä, mutta yhtenä tärkeänä asiana pidetään myös blogin ulkoasua. Panosta ennen kaikkea sisältöön, mutta myös ulkoasuun. Sen ihmiset ensimmäisenä huomaavat. Bloggerin ulkoasun muokkaamiseen löytää paljon vinkkejä netistä sekä jos tahtoo hiukan rahaa käyttää niin esim. Etsytä saa ostettua upeita sekä halpaankin hintaan valmiita ulkoasuja, joita pystyy myös muokkaamaan mieluisaksi. Suosittelen oikeasti käymään Blogikoodeja blogissa, jonne ei valitettavasti enää postauksia tule, mutta siellä on tosi hyviä vinkkejä, joilla voi noita bloggerin ulkoasuja muokkailla.

2. Lopeta niiden lukijoiden stressaaminen ja kyttääminen.
Kaikki tahtovat paljon lukijoita - tai eivät ihan kaikki, mutta suurin osa. Mikään ei voita sitä tunnetta kun blogiin on ilmestynyt pari uutta lukijaa. Joskus jopa hämmästelee sitä lukijamäärää. Missä vaiheessa se nousi kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneenviiteen? Joku päivä olet oikeasti iloinen, että sinulla oli vain se kaksikymmentäviisi lukijaa, jotka eivät kauheasti nostattaneet sitä stressiä blogin suhteen.

3. Elä elämää joka on bloggaamisen arvoista.
Bloggaamisen tärkein juttu ja ei niin suurikaan salaisuus on, että tee jotain elämälläsi. Jos tahtoo numeroiden kasvavan ja ihmisten löytävän kirjoituksesi - tai videoisi - on sinun elettävä niin sanotusti "kiinnostavaa elämää" sekä ympäröitävä itsesi kiinnostavilla ihmisillä. Kerran kaksi vuodessa ihmisiä voi kiinnostaa yksin vietetty ilta kotona tai, miten upea lenkki koiran kanssa eilen tehtiin, mutta ei koko ajan. On tehtävä muutakin! Matkustettava, käytävä messuilla ja tapahtumissa sekä kokeiltava uusia asioita.

HEEV7263

4. Internet ystävät.
Ystävysty muiden bloggaajien kanssa heidän blogiensa kautta, oman kommentti boksisi välityksellä yms. On hyvä tutustua ihmisiin, joilla on sama harrastus. Ei vain sen takia, että voisi kenties joskus saada oman bloginsa näkyviin toisen blogissa, vaan ihan senkin vuoksi, että voi jakaa ajatuksia sekä vinkkejä.

5. Sinun ei tarvitse seurata mitään "sääntöjä".
Mikä on blogin ylläpitämisessä ihaninta? Voit tehdä ihan mitä haluat. Voit blogata ihan mistä haluat. Bloggaaminen on sitä varten, että voit tuoda oman sisäisen itsesi, luovuutesi julki koko maailmalle. Ole oma itsesi äläkä yritäkään olla kukaan muu. Kukaan ei edes pakota ottamaan näitä minun neuvojani kuuleviin korviinsa, mutta kannattaa ottaa neuvosta vaari jos tahtoo jotain blogistaan.

6. Yksinkertainen on yleensä paras vaihtoehto.
Yksinkertaisuus on hyvä vaihtoehto niin oikeassa elämässä kuin myös bloggaamisessa. Käytä ihan normaaleja, arkipäiväisiä sanoja. Valitse yksinkertaisia kuvia. Helposti luettavia fontteja. Täydentäviä värejä.

XOSO9673

7. Sinun ei tarvitse blogata joka päivä.
Muistan kun itse aloitin bloggaamisen ja ajattelin, että jos en julkaise joka päivä jotain niin menetän lukijoita, mutta tuo on oikeasti typerästi ajateltu. Oikeasti se lukijamäärä ei pienene, jos julkaiset vain kolmesti viikossa tai vaikka kerran viikossa. Postaa silloin kun sinusta tuntuu siltä ja sellaisella aikataululla, joka sopii sinulle.

8. Hyvät asiat tulevat ajan myötä.
Todella harva blogi on täydellinen aivan alussa. Itsellänikin on jo kuuden vuoden kokemus bloggaamisen puolella enkä itse koe että olisin vieläkään mikään "ammattilainen". Se on se harjoitus, miljoonat ulkoasun muokkaukset ja oman bloggaamisen etsiminen, jotka tekevät täydelliseksi. Ei ole olemassa "kilpaa" "menestykseen", kun puhutaan bloggaamisesta. Mene ihan omaan tahtiisi. Tunnustele, mikä sinusta tuntuu oikealta.

9. Loistavat asiat tapahtuvat, kun teet jotakin.
Vaikka julkaisisit joka päivä niin kukaan ei löydä blogiasi jos et ole aktiivinen! Vastaa kommentteihin, kommentoi muiden blogeissa, keskustele muilla kanavilla ja luo muita someja ihan vain blogillesi. Kukaan ei päässyt "julkisuuteen" vain istumalla ja tuijotamalla ruutua.

TTKY3503

10. Kirjoita sellaista blogia, jota itse tahdot lukea.
Maailmassa on enemmän ihmisiä, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita kuin uskotkaan ja monella on samoja kiinnostuksen kohteita kuin sinulla. Kirjoita siis sellaista tekstiä, jota itse lukisit ja luet. Älä muutenkaan kirjoita pelkästään muille, vaan myös itsellesi. Älä kirjoita vain muiden vuoksi, vaan itsesi.

11. Me kaikki tahdomme vain samaistua.
Siinä on jotain omanlaista taikaansa, kun joku lausuu sanat; "Nii mäki." Puhu niitä sanoja joita sielusi täytyy kuulla ja aina kun mahdollista ole avulias ja/tai samaistuttava. Jaa kokemuksiasi siitä ilosta, että maailmassa on joku toinen, jolla on sama ilonaihe tai koska joku muu kuin sinäkin tarvitset muistutuksen, että vaikka aurinko onkin laskenut se nousee kyllä ja sillä välin kuu valaisee tietäsi pimeydessä.

12. Älä koskaan lopeta oppimista.
Koskaan ei ole liian vanha tai liian myöhäistä oppia uusia asioita. Kuusi vuotta takana ja silti itsekin opin uusia asioita bloggaamisesta ja lyödän omasta bloggaamisestani asioita joita tahdon korostaa. Älä koskaan tyydy ensimmäiseen asiaan ja ole halukas oppimaan, kehittymään parempana bloggaajana.

13. Pidä hauskaa!
Loppujen lopuksi se on vain pikku blogi suuren suuressa internetin maailmassa. Tee jotain hassua ja muista, miksi ylipäätänsä aloitit blogin ylläpitämisen - PITÄÄKSESI HAUSKAA!

   Miten itse neuvoisit uutta bloggaajaa bloginsa kanssa?

ruusu

16 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä ihan kaikille bloggaajille! Ei bloggaaminen ole niin vakavaa, ettei voisi pitää hauskaa sitä kirjoittamalla!

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuntuu välillä, että jotkut unohtaa sen, varsinkin osa niistä jotka tekee työkseen sekä ne jotka taas ei pidä ollenkaan blogia ei tunnu ymmärtävän, että hauskuus voi tulla eri muodoissa.

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! Olen itse aloittanut bloggaamisen vasta alle vuosi sitten, joten hyvät neuvot ovat aina tervetulleita :)

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toivon että näistä on sulle jotain apua :D

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä :) Itse olen blogannut pian 10v ja moni noista asioista on vuosien varrella unohtunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Sitä itekin aina unohtaa joskus pidemmäksikin aikaa muutaman noista omista vinkeistä xD

   Poista
 4. Tosi hyviä vinkkejä. Etenkin tosi hyvä vinkki on se, että kirjoita sellaista blogia, millaista tykkäisit itse lukea. Oon joskus kirjoittanut jonkun postauksen ja tajunnut että täähän on ihan helvetin tylsä :D Jos ei itse jaksa lukea postauksiaan niin ei varmaan kukaan muukaan jaksa :D

  Yks hyvä vinkki on myös se, että kirjoittaa muiden postausten lisäksi sellaisia postauksia, jotka auttavat lukijaa. Ja muutenkin ajattelee asioita lukijan näkökulmasta eikä ole kokoajan vain minäminäminä.

  Ja postausten hakukoneoptimointi, jotta porukka löytää blogiin googlesta. :)


  www.bangsiina.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tullu pari kertaa sama fiilis jostain tekstistä. Jos aihe on ollu kuitenkin ok niin sitten vain uudestaan on pitänyt koko pätkä kirjoittaa.

   Sitä tarkoitin kohdalla 11 ja kun sanoin; "Kerran kaksi vuodessa ihmisiä voi kiinnostaa yksin vietetty ilta kotona tai, miten upea lenkki koiran kanssa eilen tehtiin, mutta ei koko ajan."

   Poista
 5. Tosi hyviä vinkkejä jälleen ♥ Mä nostaisin tärkeänä juurikin tuon, että siisti ulkoasu helpottaa myös lukijaa ja liian monimutkainen sivusto karkoittaa. Mielenkiintoisia ja monipuolisia postauksia, mutta mun mielestä ei tartte elää kiinnostavaa elämää ellei oikeasti koe sitä omakseen, sillä mielenkiintoisia postauksia saa ilmankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli ihanan lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu ulkoasusta :D
   Kiinnostavan elämän voi tulkita eri tavalla. Koiran ulkoilutus voi olla jollekin todella kiinnostavaa, sillä koira voi olla pentu ja oppi olemaan hihnassa, siksi haluaa siitä kirjoittaa. Toiset puolestaan tahtoo jotain "villimpää" kuten Amerikan reppureissausta tai viinin maistelua Italiassa. Kunhan se oma blogi on omasta mielestä kiinnostava ja elää itse mielestään kiinnostavaa elämää, se on tärkeintä :)

   Poista
 6. Ihan huippuhyviä vinkkejä! :) etenkin tuo lukijamäärien kyttääminen on monelle aloittavalle bloggaajalle hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle se oli todella huono tapa, kun alotin ja ei siitä kauhean hyväkään fiilis tullut.

   Poista
 7. Paras neuvo, jonka itse voin ehkä antaa on se, että jos blogin kirjoittaminen takkuaa niin aina, kun on kirjoittanut jotakin tai saanut julkaistuksi edellisen postauksen kannattaa kirjoittaa jotakin seuraavaan luonnokseen - lisätä edes yhden kuvan, ajatuksen vaikka vain itseään varten.

  On niin paljon helpompi lähteä kirjoittamaan, kun vastassa ei ole täysin kokonaan tyhjä postauksen alku!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi hyvä vinkki! Joskus se raastaa oikein sisintä kun katsoo tyjää ruutua eikä saa mitään ulos, sillä suurin osa keskittymisestä menee siihen, että "ai keuha kun on tyhjä eikä minkäänlaista tekstiä tuu ulos."

   Poista
 8. Todella hyviä vinkkejä!! Itse korostaisin juuri tuota, että ei niitä lukuja kannata tuijottaa ja stressaaminen on ihan turhaa. Mainostaa kannattaa, mutta asiat menee eteenpäin usein omalla painollaan ja luvut ei oo aina se pääasia. Siinä olen eri mieltä, että elämän ei tarvitse edes olla ns. bloggaamisen arvoista. Jokainen saa elää omannäköistään elämää, ei mitään järkeä feikata jotain mitä ei oikeasti ole tai mitä ei oikeasti tekisi muuten. Aitous kunniaan! Mulla on tosi tylsä elämä, en koskaan tee mitään, mutta silti ihmiset jaksaa lukea mun juttuja :D haha

  VastaaPoista
 9. Ihania vinkkejä tässä! <3 Tärkeää on mielestäni olla juurikin omaitsensä, sillä pääsee jo pitkälle! Ja tehdä sitä omaa juttuaan :) Mä oon myös tutustunut moniin bloggaajiin täällä, mikä on ollut ihan parasta.

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset