Joulusisustuksemme + 10 luovaa tapaa miten luoda kodista kodikkaampi // Luukku 14

Jouluun on enää alle kaksi viikkoa!! En voi oikeasti uskoa kuinka nopeasti tämä kuukausi onkaan mennyt, vaikka joka vuosi joulu tuntuu viuhahtavan ohitse sekunneissa. Olemme koristaneet melkeinpä joka nurkan kodissamme ennen kuin joulukuu ehti edes alkaakaan juurikin tämän nopeasti kuluvan ajan vuoksi. Halusin tänä vuonna päästä nauttimaan kunnolla joulusta ja ennen kaikkea sen monista koristeista enkä ainoastaan jouluaattona, jolloin vietämme ainoastaan jouluaamun kotona.

Keskitin aikalailla joulukoristelumme olohuoneeseen ja keittiöön, mutta pienesti tuli kuitenkin makuuhuonekin koristeltua. Vietämme kuitenkin molemmat paljon aikaa olohuoneessa ja makuuhuone on enemmän nukkumiselle sekä työntekoon. En siis halunnut paljoa koristelua joka voisi viedä huomion helposti, mutta kuitenkin sen verran, että kun R tekee etänä töitä hänkin voi nauttia joulusta työpöydän ääreltä.

Jouluinen olohuone

Olohuoneen teemana yritin pitää kodikkuuden ja mukavuuden. Sellainen "tässä on todella hyvä paikka käpertyä vilttiin, nauttia glögia ja katsoa jouluelokuvia". 

Jouluinen keittiö

Seuraavana vuorossa on keittiömme, jonne en halunnut liikaa tuoda pöytäkoristeita. Vapaa tasotila on kuitenin tärkeää ruokaa laittaessa ja leipoessa.

Jouluinen makuuhuone

Mukavuus oli täälläkin tietysti päälimmäisenä mielessä, mutta myös pienen jouluisen tunnelman tuominen muulakin tavalla kuin lakanoiden värillä. 

10 tapaa miten tehdä kodista mukavampi

1. Osta paljon kynttilöitä ja sytytä ne

Jos et ole kauhean hajuherkkä niin osta ihmeessä tuoksukynttilöitä. Kaikki mahdolliset maanläheiset tuoksut ovat todella hyvä valinta kun tahtoo luoda kodikkaampaa fiilistä.


2. Lisää lämpöistä valaistusta

Millä siis tarkoitan, ei sinistä valoa. Mitä lämpöisemmän sävyinen valo sitä mukavampi fiilis. Vähän niin kuin kynttilöidenkin kanssa. Se valon väri tuo lämpöä ja kodikkuutta.


3. Vaihda pörröisiin ja kuviollisiin sisustuselementteihin

"No mutta eikös tämä ole nyt jo hiukan liikaa? Tarvitaanko muka eri sisustussetit eri vuodenajoille? Kuvitteletko olevasi Rockfeller?"

En, en kuvittele, mutta asun kuitenkin paikassa jossa joudumme kestämään todella monta kuukautta pimeyttä ja kylmää joka vuosi, joten otan tämän hyvin vakavissani. Tämän ei todellakaan tarvitse tarkoittaa kaikkien kalusteiden vaihtoa, mutta tyynyt, viltit, verhot ja mahdolliset pöytäkoristeet voivat vaihtua vuoden aikojen mukaan.


4. Hanki täydelliset tossut sekä täydellinen kotineule

Itselläni on käytössä tällä hetkellä maailman mukavimmat ja pörröisimmät sukat (jotka vinkkasin luukussa 11 hyväksi lahjaideaksi). Tahtoisin itselleni kuitenin tietynlaiset pörröiset tossut, joiden perään olen kuolannut ties kuinka kauan. Olisikohan viime talvesta jo. Tässä oikeastaan on se malli.

Mikä sitten on 'kotineule'? Se voi olla verhomainen neuletakki, villapaita tai jopa over size huppari. Tarkoituksena on, että sinulla on mahdollisimman mukava olo sekä että et ole kotona yöpaidassa. Vähän kuin olo asu, mutta voit huoletta käydä kaupassa se päälläsi.

Tossut ja kotineule yhdistelmä takaa mukavan ja kodikkaan olon.


5. Hauduta hyvän tuoksuisia asioita liedellä

Internetistä löytyy mitä ihmeellisimpiä vinkkejä kuinka saada koti tuoksumaan hyvälle. Itse olen törmännyt ainakin Pinterestin syövereissä moniin ohjeisiin missä haudutetaan asioita kattilassa ja sitten koti tuoksuu ihanalta.

Paras on kuitenkin minusta näin joulun alla, että ostaa glögimausteen ja siihen tarvikkeet ja tekee itse glögiä kotona. Siitä tulee ihana jouluinen tuoksu!


6. Käytä diffuuseria

Talvisin ilma kuivuu hyvin nopeasti ja olen itse huomannut ihoni reagoivan ilman kuivuuteen melkeinpä heti kun kesä loppuu. Tämän vuoksi olen katsellut hyvin paljon diffuusereita, sillä niiden avulla kotiin saa lisättyä kosteutta, mutta myös ihania tuoksuja jos haluaa. Olen pitkään pohtinut Mujin tuoksudiffuuserin ostoa ja taidan sen itselleni hankkia joululahjaksi.

Ilman kostuttamisen lisäksi diffuuseri rentouttaa ja on mitä mainioin hiukan modernimpi sisustuselementti. Lisää diffuusereista kannattaa lukaista tästä. Olisiko tässä hyvä lisä teidän kotiinne tai vaikka lahjaksi vanhemmille?


7. Luo syy käyttää uunia/hellaa

Mikään ei tuo kotoisampaa tuntua kuin ruuan tuoksu ja uunin tuottama lämpö. Leivo jouluisia herkkuja tai kokeile uutta reseptiä päivällisellä.


8. Lemmikin haliminen

Tämä on tietysti aika vuodesta pakolliseen lemmikkieläinten halaukseen – ja jos sinulla on syrjäinen lemmikki, se todennäköisemmin käpertyy nyt lähemmäs sinua halutessaan varastaa lämpimiäsi! Muista kuitenkin että lemmikitkin kaipaavat omaa tilaa, joten älä pakota eläintäsi halauksiin.

Jos olet erittäin omistautunut vanhemman lemmikin omistaja, harkitse lämmitetyn lemmikkipeän hankkimista!


9. Laita takkaan tuli tai pistä televisiosta pyörimään takkasuoratoistoa

Liekit tuovat enemmän kuin hyvin mukavuuden tunnelmaa kotiin ja jos olet onnekas ja kotoasi löytyy toimiva takka olen hyvin kade. Jos taas sinulla ei ole omaa takaa voit hyvin tuoda mukavuuden tunnetta kotiin esimerkiksi laittamalla YouTubesta pyörimään takkavideoita


10. Mukavuuden soittolista

Melko omituisesti minulla on hyvin konkreettisia ajatuksia siitä, minkä tyyppinen musiikki on "mukavaa" ja mikä ei. Minusta elektroniikka ja punk eivät ole mukavia. Jazz ja Lo-fi  ovat. Olen varma, että sinulla on omia ajatuksiasi kodikkaasta musiikista, joten virittäydy sen mukaan.

Oletko jo sisustanut kotisi jouluiseksi? Entä mikä tekee mielestäsi kodista kodikkaan ja mukavan?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset