8 Itsehoidon ideaa jouluun // Luukku 18

Vajaa viikko enään H-hetkeen! Aika tuntuu jälleen kerran kuluneen hujauksessa. Juurihan sitä vasta avattiin joulukalenterin ensimmäinen luukku ja nyt ollaan jo numerossa kahdeksantoista. Uskomatonta.

Toivon, että tähän mennessä jokainen on viettänyt ihanan rauhaisaa ja stressivapaata joulun odotusta, ilman minkäänlaista ylimääräistä hössötystä. Jos kuitenkin asian laita on toinen tiedä, että tämäkin on ihan ok. Jos olet laatinut suunnitelman, toivon että olet suunnitellut tämän viimeisen viikon keskittyvän ainoastaan rentoutumiseen. Itselläni alkoi loma perjantaina koulusta enkä ole töissäkään kuin vain 1-2 kertaa viikosta, joten tulen pyhittämään ensi viikon kokonaan rentoutumiselle ja lahjojen viimeistelylle.

Kiitos siis tämän extra vapaa-ajan, on tämä paras mahdollisuus harjoittaa hiukan omaa hyvinvointia, latailla akkuja ja huolehtia itsestään. Antaa itselleen vähän kuin henkisen uudelleen käynnistyksen ennen kuin täytyy juhlistaa joulu JA uutta vuotta.

Tässä on siis muutama itsehoito idea jotka voit toteuttaa tänä jouluna. Voit vapaasti yhdistellä ja muokkailla näitä asioita, jotta seuraavat päivät ennen aattoa toimisivat sinulle parhaiten itsehoidon kannalta!


#1. Tehotorkut

Pienillä alle 30 minuutin nokosilla saat helposti kohotettua energiaasi loppu päivän ajaksi. Päiväunet voivat olla myös todella maaginen mielialan kohottaja, joka ei maksa sinulle mitään. Anna siis itsellesi pieni tauko ja ota pienet nokoset kun sinusta tuntuu, että energia tasosi on alhaalla.


#2. Tutki luontoa

Raikas ilma tekee ihmeitä ja aurinkoinenkin sää nostattaa todella paljon energiatasoa. Mutta oli aurinkoista tai ei käy ulkona kävelyllä ja nauti luonnosta.


#3. Muista nesteytys

Itsestään huolehtiminen ei aina tarkoita tukan laittoa kampaamossa ja manikyyriä. Itsehoidon aktiviteetti voi olla myös yhtä simppeli asia kuin riittävä veden juonti.

Veden vähäinen juonti voi aiheuttaa päänsärkyä, ihon kuivumista, väsymystä ja jopa huimausta. Nämä oireet voivat saada sinut tuntemaan olosi uupuneeksi kiireisen lomakauden aikana.

On kuitenkin yllättävän vaikeaa muistaa juoda tarpeeksi vettä ja pysyä jopa kartalla siitä kuinka paljon vettä on ehtinyt päivän aikana juomaan. Ainakin itselleni tämä on aina ollut yksi ongelma. Olen itse käyttänyt puhelimessani sovellusta nimeltä Aloe Bud, jolla olen muistuttanut itseäni päivittäisestä veden juonnista ja muista helposti unohtuvista asioista.


#4. Ala harjoittamaan meditointia

Meditointi on todella hyvä tapa puhdistaa mieli ja auttaa itseään rentoutumaan.

Olen ollut hyvin pitkän aikaan addiktoitunut multitasking:iin. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän työllistän itseäni sitä kauemmin minulla kestää saada asiat tehtyä. Tämä on se syy minkä vuoksi olen - jälleen - ottanut 5 minuutin meditaatioistunnot osaksi aamuista itsehoitorutiiniani.

Meditaatio on tehokkain tapa kouluttaa "henkisiä lihaksiamme" tekemään asioita, joihin olemme päättäneet ryhtyä. Tutkimusten mukaan meditaatio auttaa parantamaan aivojen kykyä käsitellä asioita.


#5. Hemmottele itseäsi

Itsensä arvostaminen ja rakastaminen ovat itsehoitotoiminnan perusta. Aloita siis päiväsi kirjoittamalla ylös kolme saavutustasi jotka ovat juhlistamisen arvoisia!

Asioiden ei tarvitse olla isoja. Mikä tahansa, mikä on ollut edistystä, kirjaa se ylös! Ehkä olet nukkunut paremmin tai olet viettänyt enemmän aikaa perheesi kanssa tai juonut sen asettamasi 8 lasia vettä päivässä!

Palkitse itsesi vaikka muffinssilla, uudella asulla tai koko kehon hieronnalla. Kehosi tulee palkitsemaan sinut paremmalla mielellä ja korkealla energia tasolla.


#6. Aloita päiväkirjan kirjoittaminen

Aloita itsehoidon-päiväkirja kirjoittamalla päivästäsi ja mitä olet tuntenut päivän aikana. Päiväkirjan kirjoittaminen voi olla täydellinen tapa peilata omia tunteita ja saada selville miksi olosi on hyvä tai väsynyt.


#7. Pelaa pelejä

Itsehoidon hetket voivat olla myös täynnä hauskuutta eivätkä vain rentoutumista. Nappaa hyllystä lautapeli ja pelaa sitä kumppanisi tai perheesi kanssa tai kutsu kavereita kylään. 


#8. Parempi nukkumaanmenorituaali parempaan uneen

Riittävä ja laadukas uni on yksi tarpeellisin, mutta usein myös laiminlyödyin asia itsehoitotoiminnoissamme. Kaikista vaikuttavin asia uneen ja sen laatuun on puhelin. Jätä siis kapula tunti ennen nukkumista pöydälle äläkä koske muihinkaan elektronisiin laitteisiin. Lue mieluummin kirjaa ja rauhoita mielesi kaikesta joulun kaaoksesta.

Tämä auttaa sinua nukahtamaan paremmin ja nopeammin sekä pitää sinut unessa koko yön. Aamulla olet myös energisempi ja valmis uuteen päivään!


Oletko kokeillut näitä itsehoidon ideoita itse? Olisiko sinulla jokin kohta jonka muuttaisit tai joku idea muille jaettavaksi jota tässä listassa ei ollut?Jos tahdot lukea lisää aiheesta niin kurkkaa nämä postaukset;

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset