Kuinka viettää onnellinen joulu // luukku 10

Joulu voi vierähtää niin nopeasti ettemme edes tajuakaan sitä ja tämä voi jättää stressaavan ja kiireiden tuoman hössötyksen tunteen leijailemaan. Tänä jouluna tarkoituksena on kuitenkin viettää mahdollisimman stressivapaa joulu ja sen stressaamisen sijaan keskitytään siihen, mikä on oikeasti tärkeää sen sijaan, että päämme täyttyisi huolehtimisesta. Mikä on juurikin se syy tämän kalenterin takana.

Sosiaalinen media on varmaan paras väline, jonka avulla tehdä joulusta vähemmän stressaava, mutta se voi samanaikaisesti luoda meille tunteen, ettemme tee tarpeeksi joulun eteen, jotta se olisi täydellinen.

Voin itse pudota siihen kuoppaan, jossa selailen Pinterestin kuvia, joissa koti on koristellu täydelliseksi joulua varten ja samalla ajatella, että minunkin tulisi ostaa täysin uusia koristeita, jotta kotini näyttäisi yhtä täydelliseltä. Eikä siinä, rakastan joulukoristeita, mutta onko sillä oikeasti niin kauheasti väliä ovatko ne täydellisiä? Tärkeintä on että itse pidät niistä, ja niin kauan kuin itse olet tyytyväinen ei kotisi tarvitse näyttää samalta kuin aikakausilehtien sivuilla. Jopa pelkkä jouluvalonauha voi tehdä huoneesta taianomaisen.

Ja vaikka lahjat ovat kivoja ja niitä on kiva antaa, parhaimmat ovat niitä jotka tulevat sydämestä, eivät ne joihin käytettiin eniten rahaa. Kaikista paras lahja on kuitenkin yhdessäolon lahja.

KUINKA VIETTÄÄ ONNELLINEN JOULU

Sen sijaan että murehtisimme täydellisen joulun luomisesta keskitytään siihen, että saamme kaiken ilon irti joulusta. On todella monta tapaa, miten joulusta voi tehdä ikimuistoisen, mutta tässä on muutama idea:


Laadi suunnitelma

Toitotan tätä päivästä toiseen, mutta totuus on, että suurin osa joulustressistä johtuu järjestäytymättömyydestä ja suunnitelman puutteesta. Kun tiedät mitä asioita sinun tulee tehdä milloinkin tai mihin aikaan mennessä tietyt asiat pitää olla tehtynä voi poistaa todella paljon stressiä ja jopa ehkäistä sen syntymistä.

Suosittelen kurkkaamaan ensimmäisen luukun, josta löydät luomiani printattavia suunnittelua auttavia listoja, jos et jo tässä vaiheessa ole luonut itsellesi joulusuunnitelmaa. Jos et ole jo luonut itsellesi suunnitelmaa voi se edelleen auttaa sinua.


Keskity muistojen luomiseen

Vuosien varrella olemme varmasti kaikki saaneet mitä ihanampia ja upeimpia lahjoja, mutta asia minkä parhaiten kuitenkin jokaisesta joulusta muistan on ne asiat mitä teimme jouluna ja ketkä kaikki olivat silloin läsnä.

Aikaisin herääminen veljeni kanssa jouluaamuna, jotta pääsemme katsomaan joulupukin kuumaa linjaa, se innostuksen määrä kun odotimme joulupukin vierailua (isoisämme pukeutui joka vuosi pukiksi ja jakoi meille lahjat) ja kuinka leikimme yhdessä leluilla joita olimme saaneet. 

Viimeiset pari joulua olen puolestaan nauttinut siitä, että olen saanut viettää joulun äidillä ja viime joulu oli ihana kun saimme R:n kanssa jouluaamun olla kahdestaan. Aamu oli hidas ja rento. Avasimme lahjat jotka toisillemme olimme hankkineet ja katselimme joulupukin kuumaa linjaa. Puolen päivän aikaan R ajoi sitten porukoilleen kotikaupunkiinsa ja minä menin äidille viettämään jouluaaton ja joulupäivänä sitten matkustin bussilla R:n perässä. Tänä jouluna tulemme tekemään suunnilleen samalla tavalla.


Opettele sanomaan ei

Tämä on hiukan hankala, varsinkin itselleni sillä olen sellainen joka automaattisesti on muita miellyttävä persoona, mutta tämäkin on asia jonka olen tässä joutunut opettelemaan. Et voi osallistua jokaiseen tapahtumaan tai juhlaan tai edes tehdä extra vuoroja töissä. Ole siis varovainen oman ajankäyttösi kanssa ja mihin sanot kyllä ja mihin ei.

Kun nimittäin sanot kyllä jollekin asialle tulet automaattisesti sanomaan ei jollekin toiselle. Tahdot olla varma siitä että lupaudut tekemään ja toteuttamaan sellaisia asioita, joilla todella on merkitystä sinulle.


Ole läsnä

Puhelimet ja internetti kokonaisuudessaan ovat todella mahtava juttu. Näiden avulla pystyy helposti tekemään joulusta ihanan ajan kaikille, mutta nämä voivat myös harhauttaa sinua oikeiden muistojen tekemisestä.

Yritä siis laittaa puhelimesi äänettömälle ja mahdollisimman kauas näkökentästäsi silloin kun teet jotain erityistä. Oli se sitten toiseen huoneeseen tai laukkuun kahvittelun ajaksi. Äläkä pidä televisiota päällä, jotta vältyt häiriötekijöiltä. Laita mieluummin joulumusiikkia soimaan kuin että televisiosta pyörisi jokin jouluaiheinen elokuva. Jos siis tuppaat keskittyä enemmän siihen elokuvaan kuin yhteiseen tekemiseen.

Jos sinun todella täytyy jakaa tekemisesi sosiaalisessa mediassa tee se mieluummin tekemisen jälkeen. Tällöin vältyt siltä että seuraat julkaisusi tilannetta ja vastailet mahdollisiin kommentteihin. Itse jaoin jokaisen julkaisun aina tekemis hetkellä, koska jostain syystä ajattelin, että niin se kuuluu mennä. Tietenkin sitten myös tekstin kirjoittamiseen, kuvien muokkaamiseen ja muuhun käyttää todella paljon aikaa eikä silloin juuri keskitykään siihen aktiviteettiin juuri ollenkaan. Nykyisin itse postaan oikeastaan hyvin harvoin juurikin sen takia, että jaan kuvia Instagramiin tapahtumien jälkeen, mutta jaan niitä silloin kun se on tililleni kannattavina.

Harkitse jopa puhelimen sulkemista tapahtumien ajaksi tai vaikka sovellusten poistamista kokonaan koko joulun vieton ajaksi. Oli lähestymisesi millainen tahansa tätä aihetta kohtaan tärkeintä on kuitenkin se että sosiaalinen media pystyy kyllä odottamaan, muistojen tekeminen ja joulusta nauttiminen on paljon tärkeämpää.


Miten itse luot joulusta vähemmän stressaavan?
Käy myös kurkkaamassa luukku 7, jos kaipaat lisää aiheeseen liittyviä neuvoja.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset