Miten suunnitella stressivapaa joulu? // luukku 1

Joulu on sellainen juhla, joka vuosi toisensa perään aina yllättää nopealla saapumisellaan tai ainakin omasta mielestäni joulu saapuu aina vain nopeammin. Nytkin yhtäkkiä on joulukuu!

Joulu on kuitenkin aina ollut yksi lempijuhlani ja nykyisin saatan olla hiukan liiankin innostunut sen saapumisesta (mikä ei periaatteessa ole paha asia), joten tahdon todellakin koko joulukuun olevan niin stressivapaa kuin mahdollista! Ja tämän vuoden joulukalenterin ensimmäisessä luukussa jaan muutaman vinkin kuinka päästä alkuun.

Luo suunnittelukalenteri // Voit joko lisätä tämän nykyiseen kalenteriisi tai luoda täysin oman joulua varten. Itse teen hiukan molempia. Perus kalenteriin laitan vain tärkeimmät asiat, tapaamiset, tehtävät yms. ja tähän joulun omaan suunnittelukalenteriin teen vähän yksityiskohtaisempia muistiinpanoja. Kuten olen esimerkiksi tehnyt tätä joulukalenteria ja sosiaalista mediaani varten.

Joulusiivouksen toteuttaminen oikeaoppisesti // Paras aika heittää turhia, käyttämättömiä tavaroita pois on omasta mielestäni ennen joulua ja joulun jälkeen, koska joulu on yleisimmin se aika vuodesta jolloin saamme uusia tavaroita. 

Suosittelen ainakin aloittamaan jääkaapista, vessan kaapin sisällöstä, toimistotarvikkeista (löytyykö kuivuneita kyniä joita ei voi enää pelastaa?) ja kasaantuneista papereista. Tämä on se mitä siis tarkoitan joulusiivouksella. Ei pelkästään imurointia, pölyjen pyyhkimistä ja lakanoiden vaihtoa, vaan oikeaa asunnon tyhjentämistä kaikesta turhasta, jotta koti ei tule näyttämään tai ennen kaikkea tuntumaan liian täydeltä kaiken sen uuden ja vanhan sekä turhan tavaran keskellä. 

Aseta joulubudjetti // Joulubudjetin laatiminen voi auttaa todella paljon rahan säästämisessä ja ehkäisee suurta rahan puutetta, minkä monet kokevat joulun jälkeen. Budjetti voi myös ehkäistä niitä viimehetken stressaavia hetkiä kun mietit miten oikein saat kaiken ostettua. Jos tarvitset hiukan apua kurkkaa postaukseni; Miten luoda joulubudjetti ja pysyä siinä.

Luo joululahjalistasi // Nyt en puhu listasta jossa on omat toiveesi, vaan tämä on se lista, joka sisältää lahjat jotka ostat läheisillesi. Kun sinulla on lista valmiina pystyt aloittamaan lahjojen ostamisen mahdollisimman aikaisin. Tämä ei ainoastaan tarkoita että sinulla on vähemmän stressin aiheita joulun aikaan, mutta pystyt myös tekemään ostoksia alennuksissa vuoden ympäri. Ei kuitenkaan haittaa vaikket olisi ostellut joululahjoja vuoden jokaisena kuukautena, tärkeintä on että luot listan nyt niin et unohda lahjojen ostoa.

Muista mikä on tärkeintä sinulle ja perheellesi // Joulu joka on mieleikäs on se mikä on tärkeintä. Hyvä idea on istua alas koko perheen tai pelkästään sen oman kumppanin kanssa ja keskustella siitä, mistä asioista piditte edellisenä vuonna ja mistä ette. On hyvin tärkeää pitää huoli siitä, että joulu on sellainen josta kaikki nauttivat ja on hyvä kuulla muita osapuolioa tässä asiassa eikä ainoastaan toteuttaa joulua yhden henkilön halujen mukaisesti. Tämä ei välttämättä ole se paras tapa.

❄️❄️❄️

En halunnut pelkästään vinkeillä yrittää helpottaa jouluarkeasi. Loin myös lyhyen ja helpon suunnittelulistan valmiiksi, jonka avulla pysyt helposti perässä joulukuun tapahtumissasi!

Mitä itse teet luodaksesi stressittömän joulun?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset