SELF-CARE SUNDAY | autumn edition

Hello Autumn! Misty mornings, cozy nights, crunchy leaves and pumpkin spice.

Lehdet alkavat hitaasti muuttamaan väriään, illat pimenevät ja sää alkaa viilenemään - kyllä, se on virallisesti täällä; S Y K S Y ! Syksystä on tullut viimeisen kahden vuoden sisällä lempi vuoden aikani. En tiedä johtuuko se siitä, ettei enää ole sellaista pakottavaa koulun tarvetta (vaikka tosin nyt kaipaankin opiskelua). Kuuluu syksyyn paljon muutakin! Saa kaivaa villapaidat ja kaulahuivit esiin, nauttia viileästä ilmasta kuuman juoman kanssa sekä sytyttää muutaman kynttilän. Samalla myös syöksymme hyvin nopeaan tahtiin kohti vuoden loppua. Joka on samaan aikaan houkuttelevaa ja pelottavaa. Omassa elämässäni olen jopa huomannut kaiken muuttuvan hyvin kiireiseksi ja usein jopa musertavaksi, sillä kaikki täytyy puristaa yhteen pieneen nippuun.

Kuitenkin syksyn tuoma energia, fiilis on ennen kaikkea rauhoittava. Se on kuin kutsu elämän muutokselle, sillä syksyllä luomme itsellemme täysin uusia tavoitteita. "Opiskelen paremmin tänä lukuvuotena." "Nyt pienen loman jälkeen annan kaikkeni töissä." Meillä syntyy halu lähteä kaikkialle, osallistua kaikkiin tapahtumiin, mutta myös samalla meillä syntyy halu täydentää itseämme samaan aikaan.

Usein syksyllä ajatuksissamme on hyvinkin paljon näitä tapahtumia, asioita joita täytyy vain tehdä, joten ajattelin että nyt olisi hyvä hetki jakaa omat itsensä hoitamisen ideani. Meidän täytyy nimittäin muistaa myös ladata omia akkujamme.

Hygge päälle
Jos olet missannut täysin viimeisen parin vuoden trendin mietit varmasti mikä ihme on hygge? Hygge on tanskalainen hyvinvoinnin sekä kodikkuuden käsite. Itse rakastan Hyggeä tapana lähestyä elämän nautintoja ja todella huomata ne pienetkin hetket, jotka ovat erityisen Hyggeä. Minulle tämä merkitsee itsestään huolehtimistä, koska se ei ainoastaan ole tapa muistuttaa itseään latautumaan pitkän viikon jälkeen yksinkertaisilla nautinnoilla, vaan myös oikeasti olemaan kiitollinen niistä. Siinä on myös omanlaista taikaansa tehdä kodista extra mukava ihanilla keijuvaloilla sekä kynttilöillä.

Ota kaikki irti syksystä lohtu ruualla
Yksi parhaista asioista tähän vuoden aikaan on pakko olla ruoka! Oli se sitten omenat, kurpitsa, hedelmät tai vihannekset tähän aikaan kaikki se vain huutaa hitaasti haudutettuja muhennoksia, patoja sekä keittoja. Minulle tämä on parasta nautintoa, jossa nautin ruuan laitosta yhtä paljon kuin sen syömisestä. 

Käy pienellä luontokävelyllä
Sää voi olla todella upea tähän aikaan, vielä kun emme ole syöksyneet täysin talven pimeyteen. Nyt on siis enemmän kuin täydellinen aika uudelleen yhdistyä luonnon kanssa. Luontokävely voi olla kävelyä viereisessä puistossa, metsässä. Kunhan pääset nauttimaan hitaasti väriään vaihtuvista lehdistä. Yksi osa tätä voi olla myös nuotion nauttimista - henkilökohtaisesti koen nuotion äärellä istumisen itsesään itseään hoitamiseksi. En oikein tiedä miksi, mutta tunnen oloni silloin todella mukavaksi.

Kirjoita energiavuodot ylös ja korjaa muutama niistä
Mikä on energiavuoto? Yksinkertaisesti selitettynä se on asia, joka pyörii koko ajan mielessä eikä poistu millään. Esimerkkinä omiini kuuluu usein; tiskien tiskaaminen, kukkien kastelu, kirjanpitäjän kanssa keskustelu. Nämä ovat niitä asioita, jotka ilmestyvät aika ajoin ajatuksiin, mutta et koskaan tunnu saavan niitä tehdyksi tai nämä ovat niitä ärsyttäviä asioita joita huomaat joka päivä, jotka eivät vain tunnu pysyvän järjestyksessä. Kirjoittamalla listan näistä energiavuodoista ja sitten myös yliviivaamalla muutaman pois on hyvä organoimisen muoto itsensä hoitamisessa. Tunnet olosi heti paremmaksi, kun saat yliviivattua muutaman näistä vuodoista.

Kynttilän valo
Tämähän on maailman parasta silloin kun on kylpyamme. Kun asuimme Vantaalla tein tätä hyvinkin usein. Menin kylpyyn, sytytin pari kynttilää ja vain nautin kuplista sekä lämpimästä vedestä. Tämän voi yrittää toteuttaa suihkussakin. Nauti ensin hiukan lämpöisestä vedestä, peseydy ja tämän jälkeen pukeudu pehmoiseen kylpytakkiin, pistä kasvonaamio ja käy kuuntelemaan soittolistaa tai lukemaan kirjaa kynttilän valossa.

Yksi päivä ilman nettiä
Okay, joten tämä on sellainen asia jota olen työstänyt jo jonkin aikaa. Vaikka kuinka mahtava internet ja sosiaalinen media ovatkin uskon, että se on terveellistä sekä itselleen avuksi välillä kytkeä itsensä irti tuosta maailmasta. Hyvä on aina aloittaa pienestä. Vaikka pari tuntia ensin ja siitä sitten siirtä pidempiin aikoihin, jolloin se puhelin vain jää pois kokonaan käsien ulottuvista. Vietä mieluummin aikaa perheesi kanssa, lue kirjaa tai katso vanhanaikaisesti elokuva DVD:ltä.

Miten itse kuluttaisit tällaisen Self-Care sunnuntain?HEI! Muista käydä seuraamassa blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

2 kommenttia:

 1. Älyttömän ihana toi sun syksyinen banneri! Ja tunnelmalliset kuvat postauksessakin. Self care -päivät on ihan must varsinkin näin syksyisin, kun illat alkaa pimetä ja samaan aikaan kalenteri täyttyy tekemisistä. Päivä ilman nettiä tosin on sellainen jota en oo hetkeen kokeillut - pitäisi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :3
   Kannattaa kokeilla, mun mielestä ei tarvii edes koko päivää ottaa ilman nettiä, mut edes joku vaikka illat ilman teknologiaa. Nukkuukin vähän paremmin :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset