8 solotreffi-ideaa jouluun // Luukku 20

Tämä viikko tulee olemaan niin kiireinen viime hetken valmisteluiden parissa. Pitää miettiä mitä ostaa, mitä kokata, onko vielä paketoimattomia lahjoja, mitä kaikkea pitää käydä vielä katsomassa ja mitä pukea päälleen jouluaattona. Vain ajatuskin kaikesta tästä nostattaa pientä stressiä pintaan.

Jos pelkäät potevasi suurta stressiä ja uupumusta jouluvapaiden aikana, on meidän syytä pitää pieni keskustelu hetki.

Vaikka kuinka haluaisit tehdä joulusta täydellisen kaikille ympärilläsi oleville on sinun ensin pidettävä huolta itsestäsi, jotta sinulla on energiaa selviytyä koko juhlasta!

Tarvitset tasapainoa ja itsestäsi huolehtiminen on se mitä ansaitet, jotta löytäisit tämän tasapainon. Koska tämä ajan kohta vuodesta on kuitenkin sellainen josta kuuluu nauttia, mutta mikä tekee tästä nauttimisesta mahdotonta jos et anna itsellesi hiukan omaa aikaa. Itse tykkään myös kutsua tätä; treffit itseni kanssa tai solotreffit.

Vaikka edelleen hiukan vierastan asioiden tekemistä yksin niin olen silti hyvin suuri fani sen idean suhteen että "tapailisimme itseämme". Tästä myös se idea treffit itsesi kanssa tai solotreffit syntyy. Ideana on että tekisimme itsellemme tärkeitä, hauskoja asioita yksin ja oikeasti tekisimme niitä.

Olen jakanut blogissani muutamia treffi-ideoita joita tehdä sen oman kumppanin kanssa, jopa jouluisia, mutta en ole jakanut ideoita mitä voisi tehdä itsensä kanssa.


1. Vie itsesi treffeille paikallisille joulumarkkinoille

Joulumarkkinoilla vieraileminen päivällä tai alku illasta on todella hauskaa. Se on paikka jonne on ilmainen pääsy eikä sieltä tarvitse ostaa mitään, jotta voisit nauttia omasta seurastasi. Sen sijaan vedä syvään henkeä kaikkea sitä joulun tunnelmaa, osta glögiä tai kaakao nautittavaksi ja seikkaile tutkimassa mitä kaikkea tänä vuonna kojujen myyjät tarjoavatkaan vierailijoille.


2. Leivo

Leipominen on yksi asia joka rauhoittaa omia hermojani, mutta tämäkin onnistuu kunnolla ainaostaan silloin jos keittiö on siistinä. Mutta tämä on silti hyvä tapa viettää hiukan aikaa itsekseen ja lopuksi nauttia hyvistä herkuista jouluelokuvan parissa.

Itselläni on ainakin suunnittella kokeilla hiukan erilaisempia joulutorttuja tässä ennen joulua.


3. Vieraile paikallisessa kahvilassa

Kahviloissa on aina jonkinlainen extra spesiaali tuntumansa joulun aikaan. Ne ovat mukavampia joulumusiikin soidessa ihmisten puheensorinan yhteydessä, koristeita on ympäriinsä ja tietenkin kausittaiset makeat juomat joita yleensä ei osta.

Ota lehtiö tai tietokone mukaasi, jota voit käyttää erilaisiin asioihin. Riippuen aivan omasta mielialastasi.

  • Kirjoita ylös mitä sinun tulee vielä tehdä ennen joulua tai ennen vuoden vaihtumista.
  • Kirjoita päiväkirjaasi.
  • Pidä pieni aivoriihi siitä mitä kaikkea voisit tehdä rakkaidesi kanssa joululoman aikana.
  • Tai yksinkertaisesti piirrä!

Luomalla pienen pakomatkan luovalla kirjoittamisella samalla lämpöistä juomaa nautiskellen saat nopeasti olosi muuttumaan hyväksi ja rentoutuneeksi.


4. Käy elokuvissa

Jos pystyt livahtamaan jouluista hulluutta karkuun yhtään pidemmäksi aikaa kokeile josko menisit elokuviin. 

Elokuvissa käyminen taitaa nykyisin olla sellainen juttu ettei sille kauheasti anna ajatusta, sillä kotoa käsin pystyy katsomaan niin paljon kaikkenlaista. Mutta elokuvissa käyminen on yksi todella hyvä tapa saada vähän aikaa itsensä kanssa.

Käy katsomassa jouluinen elokuva tai vaikka sellainen jonka odottelua suoratoistopalvelimeen et jaksa millään odottaa.


5. Koristele kuusi

Joskus perhe ja/tai kumppani eivät ole niin innoissaan kuusen koristelusta. Älä kuitenkaan itse ota tästä stressiä. Sen sijaan muuta se positiiviseksi aktiviteetiksi, jonka parissa pääset viettämään aikaa itseksesi!

Laita lempimusiikkiasi soimaan, sytytä muutama kynttilä, täytä lasi glögillä ja ala koristelemaan!


6. Paketoi lahjoja

Rakastan lahjojen paketointia kun olen itsekseni. Laitan joulumusiikkia soimaan ja alan hommiin. Tämä vuosittainen paketointirituaali vie minut takaisin siihen samaan innostuksen tunteeseen, mitä tunsin lapsena lahjoja nähdessäni. Se jännityksen tunne mitä paketeissa mahtoi ollakaan ja mahdoton arvailu.

Näin aikuisena lahjoja paketoidessa puolestaan olen into piukeana siitä, miten lahjan saaja reagoi avatessaan paketin. 


7. Käy kävelyllä lähi maastossa

Pieni kävely tekee aina hyvää, mutta kävelyn aikana voi löytää myös ties minkälaisia aarteita joita voi uudelleen käyttää joulukoristelussa. Kävyt, tipahtaneet havun oksat tai mitä kaikkea muuta voikaan löytää.

Näitä voi helposti lisätä omaan sisustukseen samalla tuoden pientä luonnollisuutta kotiin. Kultaa tai hopeaa lisäämällä näistä koristeista saa enemmän juhlavammat.


8. Ryhdy luovaksi itse tehtyjen lahjojen kanssa

Oman luovuus lihaksen venyttäminen on todella hyvä tapa avata sitä omaa mieltä ja sydäntä jouluiselle tunnelmalle.

On todella monia kauniita lahjoja, mitä voit tehdä itse ja jotka samalla voivat olla jopa halvempiakin sekä niissä on enemmän merkitystä.

Miten löydän aikaa mennä treffeille itseni kanssa?

 Yksinkertaisesti teet sitä aikaa. Eikä mitään selityksiä.

Varaa kalenteristasi aikaa ja mene ulos. Tiedän, että joulu lähestyy huimaa vauhtia - jäljellä on kuitenkin vain neljä yötä - mutta treffien ei tarvitse kestää koko päivää. Pyhitä itsellesi edes yksi tunti illasta ja tee sitä mitä itse haluat. Muut kyllä ymmärtävät ja jos eivät... Noh, se ei ole sinun ongelmasi.


Mitä treffi-ideaa aiot kokeilla tänä jouluna?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset