Kuinka viettää maaginen joulu ilman rahaa // Luukku 21

Joulu on aina sitä aikaa joka voi olla hyvinkin karu kukkarolle. Mutta voit luoda mitä upeimpia muistoja, vaikka sinulla ei olisi rahaa.

Muistatko mitä sait lahjaksi viime jouluna? Tai sitä edellisenä? Itse en oikein muista ja jos muistan, en ole täysin varma kumpana vuonna se lahja oli saatu, mutta mitä muistan on mitä tein jouluna.

Muisto siitä mitä sait lahjaksi hiipuu nopeammin kuin yhdessä vietetyn ajan jättämä jälki.

Yksi lämpimimmistä muistoistani menneiltä jouluilta oli joulupukin kuumalinjan katsominen ja se jännityksen tunne joka syntyi kun odottelemmi veljeni kanssa isovanhempiemme saapumista. 

Miksi kerron sinulle tämän? Koska ne muistot mitä vaalimme eniten eivät sisällä minkäänlaista tavaraa. Ne ovat enemmän kiteytyneet rakkaidemme ympärille.

Isovanhempien vierailu oli aina sellainen asia, josta veljeni kanssa olimme innoissamme ja jouluna se oli vielä erikoisempaa, sillä he vierailivat normaalia pidempään. Ja tämä laatuaika heidän kanssaan on sellainen jota muistelen lämmöllä.

Mitkä onvat rakkaimpia muistojasi joulusta?


Tämä ajan kohta vuodesta on usein se jolloin suurin kiinnostuksemme on tavarassa. Se on hyvin stressaavaa kaikille, mutta jos sinulla ei ole riittävästi rahaa se on erityisen stressaavaa. Miten oikein annat perheellesi sellaisen joulun, jonka he haluavat, kun muutenkin on rankkaa.

Mutta mitä myös yllä oleva tarina osoittaa on ettei sinun tarvitse mennä kovin pitkälle tehdäksesi joulusta erityisen.

Yksinkertaisuus on riittävä.

Kuinka viettää mahtava joulu, vaikka sinulla ei olisi rahaa

1. Kaikki on kiinni asenteesta

On todella vaikeaa pitää yllä positiivista asennetta, kun kamppailemme taloudellisen tilanteemme kanssa ja stressi taso tämän vuoksi tuntuu olevan liiankin korkealla.

Asenteemme kuitenkin joulua kohtaan on se joka joko rikkoo tuon stressin tai pahentaa sitä.

Voit edelleen osallistua työpaikan juhliin, käydä joulu markkinoilla ja tehdä mitä kaikkea muutakin! Voit koristella kotisikin ilman, että sinun tarvitsee tuhlata yhtään rahaa tarvikkeisiin. Askartele korsteet itse luonnon antimia käyttäen.

Joulusta (ja mistä tahansa muustakin) nauttiminen kun sinulla ei ole paljoa ylimääräistä vaatii luovuutta ja kekseliäisyyttä, mutta se ei tarkoita ettetkö voisi nauttia siitä!


2. Keskity johonkin muuhun

Joululahjat ovat aina se isoin kysymys ja huolen aihe jouluna. Aina kysytään mitä haluat ja sillä useimmiten aina tarkoitetaan tavaraa. Keskittyminen on aina tavarassa.

Ei ole väliä onko sinulla paljon rahaa vai ei, joulun aika on aina parempi silloin kun keskityt kaikkeen muuhun kuin tavaraan.

Jos olet kovinkin uskonnollinen, tämä on aika helppoa sinulle. Päivä on pyhä muusta syystä eikä pyöri lahjojen ympärillä.

Jos puolestaan et ole, luo oma spesiaali perinne perheesi kanssa juhlistaa joulua.

Meillä on nyt kahtena jouluna ollut tapana katsoa joulupukin kuumaa linjaa ja nauttia samalla riisipuuroa ja glögiä. 


3. Kerro rahatilanteestasi muille

Jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa jouluna, puhu asiasta.

Tämä ei ole niin välttämätön asia pienille lapsille, mutta vanhemmille lapsille ja muille perheenjäsenille on syytä kertoa omasta elämän tilanteesta ja siitä mitä heidän kannattaa odottaa joululta.

Jotkut perheenjäsenet eivät todennäköisesti ole kauhean iloisia asiasta. Mutta ainahan niitä löytyy yksi, vai mitä?

Yksi syy, miksi ihmisten suhtautuminen lahjoihin on hauska on se, että tulkitsemme lahjoja aineellisiksi esityksiksi siitä, mitä lahjan antaja ajattelee sen saajasta. Toisin sanoen, jos joku antaa meille lahjan, jonka uskomme olevan halpa, allamme päättelemään, ettei hän arvosta meitä.


4. Säästä jouluruuassa

Joulu ruuassa säästäminen ei ole ainoastaan järkevää mutta myös asia mitä kannatan! En suosittele sellaisen ruuan tekemistä tai ostamista jota kukaan tai vain yksi henkilö syö. Hän voi sitten tuoda oman perunalaatikkonsa, jos siltä tuntuu.

Jouluruoka on kuitekin se, mitä kaikki me odotamme innolla, mutta siihenkään ei tarvitse käyttää montaa kymmentä euroa. 

Tai sitten jos tahdot että ruokaa on paljon tarjolla käytä mieluummin rahasi siihen.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset