Kuinka pysyä motivoituneena opiskeluun

Viimeinen jakso tekee nopeaa tuloaan. Itselläni tuo viimeinen jakso alkaa ensi viikolla ja sitten täytyykin pitää huolta, että kaikki mahdolliset kurssit on saatettu päätökseen, jotta elokuussa pääsee viimeistään aloittamaan viiden kuukauden kestävän työharjoittelun.

Kun koulu vuosi vetelee viimeisään se oma mielentila voi olla joko energinen tai sitten jo pänttäämiseen kyllästynyt. Itse pidän jakson vaihtumista vähän kuin mini uutena vuotena, jolloin opinnot voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Tällä kertaa kuitenkin minulla jatkuu nuo samat kurssit (miinustettuna yksi), joten sitä uuden jakson tuntua ei ole syntynyt. Olen huomannut myös motivaationi hiipuneen, koska olin niin pitkään sairaana. En ymmärrettävästi saanut noina viikkoina mitään aikaiseksi ja nyt kun alan tuntemaan, että aivoni oikeasti toimivat pieni ajatus on hiipinyt mieleeni, että miksi panostaa enää tai aloittaa mitään uutta kun se laiva seilasi jo pois satamasta. 

Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa uutta projektia tai jatkaa vanhaa ja sama pätee opiskeluun. Nyt jos mikä on paras aika ottaa itseään niskasta kiinni ja panostaa oikein kunnolla koulutehtäviin, esitelmiin ja ennen kaikkea kokeisiin.

Koska kevään ylppärit myös virallisesti lähtivät käyntiin tällä viikolla toivon tästä postauksesta olevan jotain pientä hyötyä motivaation lisäämiseksi. Toivotan myös jokaiselle kevään kokeisiin osallistuville todella paljon tsemppiä!

keskity pitkäaikaiseen tavoitteeseesi

Asettamalla pitkäaikaisen tavoitteen rohkaiset itseäsi päättämään, millaisen tulevaisuuden tahdot itsellesi. Tämä auttaa sinua myös priorisoimaan asioita ja sen ansiosta voit saada hyvin motivoivaa.


perehdy promodoro -tekniikkaan

Lyhykäisyydessään Promodoro-tekniikka on ajanhallintamenetelmä, jonka avulla kykenet vastustamaan itseäsi keskeyttämään tekemistäsi, mutta myös samalla uudelleen ohjaamaan aivosi keskittymään. Jokainen Promodoro on omistettu yhdelle tehtävälle ja jokainen tauko on mahdollisuus levätä ja se tuo samalla huomiosi takaisin siihen, mitä sinun tulisi työstää.

Itsensä aikatauluttamisen ja tauottamisen opettelu on hyvä aloittaa jo opiskeluaikoina, sillä sitten tuot sen saman rutiinin työelämään.


opiskelukaveri tai tutor

Löydä itsellesi kaveri tai ryhmä, jonka kanssa lyödä viisaat päät yhteen. Asettakaa tavoitteita yhdessä ja tarkistakaa yhdessä aika ajoin tehtävien vastauksia. Tämä voi olla hyvin motivoivaa ja joskus kaverilta on helpompi saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Ole kuitenkin varovainen, sillä joskus kaverin kanssa työskentely voi olla hyvin harhauttavaa, joten älä pelkää muutaman säännön laatimista yhteisille opintosessioille. Jos huomaat vaikeuksia opiskelussasi älä pelkää tuutorin etsimistä.


eliminoi häiriötekijät

Jos sinua ympäröivät asiat, joita tekisit mieluummin kuin opiskelu tai huomaat keskeyttäväsi pänttäystuokiosi sen takia yritä poistaa nuo häiriötekijät. Esimerkiksi joko siivoamalla ennen pänttäyksen alkua, kuuntelemalla musiikkia tai jopa menemällä opiskelemaan toiseen kohteeseen.


älä ota päiväunia!

Mene nukkumaan. On paljon parempi, että nukut esim. 2 tuntia klo 16-18. Tunnet olosi hyvin virkeäksi ja kykenet helposti opiskelemaan klo 19-12. - Tämä on esimerkki aikataulu, joka sopii hyvin jos opiskelet paljon etänä tai jos olet lukulomalla.

Sen sijaan että keskittyisit siihen faktaan, että aloitat opiskelun vain niinkin myöhään kuin klo 19, muistuta itseäsi, että tämä tulisi sisältämään viiden tunnin tehokkaan opiskelun. Tämä on paljon parempi tapa kuin että hengailist, selaisit Tik Tokkia 30 minuuttia, ottaisit sitten 20 minuutin päiväunet, söisit jotain pientä välipalaa ja katsoisit YouTube videoita toisen tunnin.

Tällainen tapa ei oikeasti anna sinulle minkäänlaista tilaisuutta levätä. Tämä on suoraan sanottuna vain ajan tuhlausta.


kuuntele motivoivia podcasteja 

Podcastit voivat olla hyvinkin inspiroivia. Ne voivat toimia muistutuksina sekä nostattaa motivaatiotasi tai jopa ylläpitää tuotteliaisuuttasi.

Tässä muutama podcasti:

  • Tunne huominen - Podcastissa otetaan selvää, miten oma ala löytyy ja miksi huomsesta ei tarvitse huolehtia.
  • Utelias mieli - Helsingin yliopiston oma podcast, joka puhuu tieteestä tunteella.
  • Opiskelemaan - Podcast auttaa korkeakoulu- ja uranvalinnoissa.
  • Paras hetki päivässä - Aallon opiskelijapalveluiden psykologiryhmän podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.


palkitse itsesi kun saat tehtävän valmiiksi

Itsensä palkitseminen voi hyvinkin nostattaa omaa luovuutta, mutta myöskin palauttaa motivaatiota. Kun palkitset itsesi aivosi tuottavat tällöin dopamiinia, hormonia joka saa meidät tuntemaan hyvän olon tunnetta ja iloa.


luo itsellesi motivoiva juliste/kollaasi

Pinterest on tässä kohtaan paras ystäväsi tai niin se on ainakin ollut minulla kun olen kaivannut motivaation kohottamista ja ennen kaikkea piristämistä elämään. 

Tässä kikkana on vain se, että kun olet luonut itsellesi kuvakollaasin on sinun asetettava se paikkaan josta näet sen koko ajan tai ainakin silloin kun tunnet olosi vähemmän motivoituneeksi. 


Miten itse pysyt motivoituneena opiskeluun?






Lue myös;


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset