10+1 mitä tehdä joulun aikaan Helsingissä

Kysy ihan ketä tahansa kuvailemaan heidän ajatuksensa joulusta ja suurin osa kuvailee sen lappimaisen joulun. Lumihankia, pikkuisia kynttilöillä ja jouluvaloilla valaistuja taloja, glögin sekä piparin tuoksulla täyttyvä ilmapiiri. Enkä oikeasti itsekään kiellä etteikö haaveissani olisi viettää yksi joulu lumihangen keskellä pohjoisessa. Harva ajattelee Helsinkiä sinä ihane paikkana viettää joulua. Se on enemminkin kaupunki johon matkustetaan hankkimaan joululahjat. Helsinki on kuitenkin myös todella upea paikka viettää joulu, varsinkin jos haaveilee siitä ihanasta kaupunkijoulusta. Harva meistä haaveilee, mutta näin kaupunkilaisena voin kertoa muutaman tapahtuman ja paikan missä vierailla joulun aikaan.

Tuomaan Markkinat - 2020 Tuomaan Markkinoita ei järjestetty hyvinkin ilmiselvän syyn vuoksi, mutta tänä vuonna päästään jälleen nauttimaan tuosta joulumarkkioiden tuomasta tunnelmasta. 27.11. tapahtui Helsingin perinteinen Joulunavaus ja tuona päivänä myös Tuomaan Markkinat lähtivät käyntiin ja markkina huuma jatkuu ihan sinne joulukuun 22 päivään saakka. Joten hyvin aikaa vierailla markkinoilla, vaikka joululahjaostosten yhteydessä. Pienen remontin vuoksi markkinoita et löydä sen tavanomaiselta paikalta tuomionkirkon edustalta, vaan vuonna löydät kojut, karusellin ja ihmspaljouden kauppatorilta.

Stockmannin satuikkuna - Tämä on aukaistu jo marraskuun puolella, mutta tämä sekä Sokoksen jouluikkuna on mitä mainioin idea käydä nostattamssa jouluhenkeä, kuten myös koko Aleksanterinkadun jouluvalot.

Kuumia juomia - Mikään ei ole oikeasti ihanampaa kuin nauttia lämmintä juomaa vilttiin kääriytyneenä. Helsingistä lötyy todella hyviä paikkoja käydä kahvilla, mutta omat suosikkini taitavat olla Aurinkolahdessa sijaitseva Kahvila Kampela, jossa vierailimme R:n kanssa monesti viime talvena, sekä Töölön ihana Café Regatta.

Lämpöä höyrystä - Mitä olisi joulu ilman saunaa? Kaikilta ei valitettavasti omaa saunaa löydy eikä välttämättä edes saunavuoro ole omiin nimiin otettu, vaikka sauna taloyhtiöstä löytyisikin. Todella hyvä paikka rentoutumiselle löytyy Helsingin Hernesaaresta. Löyly on mitä mainioin paikka, sillä rakennuksessa toimii kolmen saunan lisäksi terassi ja ravintola. Voit kokea kolmen erilaisen saunahuoneen edut, nauttia hyvästä juomasta ja jopa pulahtaa mereen uimaan, jos siltä tuntuu. Tarvitset mukaan vain oman uimapuvun.

Joulutunnelmaa menneisyydestä  - Kaipaatko historiallista inspiraatiota jouluun? Sinebrychoffin taidemuseo antaa mahdollisuuden päästä näkemään 1800-luvun loppupuolen upeat joulukattaukset. Tämän lisäksi kotimuseossa pääsee ihailemaan Sinebrychoffien keräämää laajaa, vanhaa eurooppalaiseen taiteeseen keskittynyttä taidekokoelmaa. Ovet ovat aukesivat 27.11.2021 ja aikaa käydä ihailemassa tuota nostalgista miljöötä on sinne 16.1.2022 asti.

Seikkailu Suomenlinnassa - Kesä on aina mitä mainiointa aikaa vierailla Suomenlinnassa, mutta entäs joulun ajan aktiviteetit? Tietenkään tätäkään ei ole unohdettu ja Suomenlinnasta löytyy paljon puuhaa myös jouluna. Piknik linnoitusten suojaan on aina mitä mainioin idea, mutta mites olisi pieni joululahjojen haaliminen käsityöläisten huoneilta?

Joulupuuhaa Annantalolla - Annantalo on jättänyt todella lämpöisen jälkensä sydämeeni ja tämä on mitä ihanin paikka käydä harjoittamassa sitä omaa luovuutta. Todella paljon erilaisia jouluaskarteluja, satuhetkiä ja muuta pientä näperrystä. Mitä täydellisin paikka varsinkin lapsiperheille, mutta miksei myös lapsettomille.

Joulutorille - Henkilökohtaisesti en saa itse tarpeekseni joulutoriesta ja voisin vierailla jokaisella torilla, mitkä vain Suomesta löytyvät. Vanhan Joulutori järjestetään Vanhalla yliopistolla, joka toteutetaan perinteitä kunnioittaen. Löydät torilta historiallista tunnelmaa, mutta myös ripauksen uusia perinteitä. Laaja valikoima persoonallisia koruja, sisustusesineitä, grafiikkaa, keramiikkaa, herkkuja sekä paljon muuta. Joukosta löytyy aivan varmasti se täydellinen lahja perheenjäsenelle, rakkaalle tai ystävälle. Tästä joulutorista päästään nauttimaan keskellä joulukuuta 15.-22.12.2021.

Hiljentymisen aikaa - Usko on monille tärkeä asia ja se on osa joulua. Itselleni joulukirkko ei ole niin maan tärkein asia, mutta pidän silti kirkon tunnelmasta jouluisin ja sen luomasta hengestä. Jos en itse keksi mitään sen kummempaa tekemistä löydän itseni haahuilemasta ja nauttimasta Tuomiokirkon arkkitehtuurista. Helsingistä löytyy lukuisia kirkkoja, joissa voi käydä hiljentymässä tai osallistua heidän järjestämiin tapahtumiin.

Jäälle tasapainoilemaan - Jos istuskelu ei ole omaan mieleen löytyy Helsingistä ihan tekemistäkin. Luistelu on varmaan yksi asia, jonka itse liitän aina Helsngin talveen, sillä paikkoja missä luistella löytyy monia. En ole itse käynyt jäällä vuosiin, mutta tänä vuonna voisin ehkä jopa uskaltautua kokeilemaan onko taito kokonaan kadonnut.

Laduille hikoilemaan - Jos luistelu ei ole se oma juttu löytyy Helsingistä todella hyvin hoidettuja hiihtolatujakin. Toisin kuin luistelussa, jos laduille tahtoo lähteä ähkimään omat sukset pitää kyllä sieltä kaapista löytyä.


Helsingistä löytyy todella paljon jouluista puuhaa, kun vain oikeasti on se halu tehdä ja kokea joulu. Niin kuin on jokaisessa kaupungissa Suomessa. Vietätkö itse joulusi kaupungissa? Oletko ehtinyt jo kurkkaamaan Helsingin joulupuuhia?

2 kommenttia:

  1. Huomenta!
    Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

    Iloista jouluarkea!🎄

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset