LUUKKU 19 | JOULUELOKUVIA

Yhdeksästoista luukku ja alan oikeasti olemaan nyt jo innoissani siitä ajatuksesta, että ehkäpä saankin tänä vuonna tämän kalenterin oikeasti väkerrettyä loppuunkin asti! Kun kerran nyt jo ollaan käyty läpi hiukan jouluisia kappaleita niin tällä kertaa ajattelin kolmen kategoriassa listata muutaman joulu aiheisen elokuvan.

UUTUUKSIA
The Christmas Chronicles
"Pudotettuaan vahingossa Pukin reen kahden sisaruksen on autettava sanavalmista ja suorapuheista valkopartaa joulun pelastamisessa."
Jos et ole jo tätä katsonut Netflix:stä niin suosittelen lämpimästi! Todella hauska elokuva, joka antaa erilaisen puolen joulupukista - mikä juuri tekee elokuvasta hauskan - sekä mukana on jouluelokuvien aina niin ihana opetus perheen rakastamisesta.

Joulukalenteri
"Surkeaan työpaikkaan jämähtänyt lahjakas valokuvaaja perii antiikkisen joulukalenterin, joka saattaa ennustaa tulevan - ja ohjata kohti rakkautta."
Tarinan lopetuksen osaa arvata aikalailla ennalta, mutta ajatus elokuvassa on silti todella hyvä. Ainakin lopussa tulee ajatus, että ompas päähenkilö ollut tyhmä, mutta kyllä sitä sormea saa itselleenkin heristää, koska itse ajattelin aikalailla täysin samoin kuin päähenkilö.

Sabrina; pimeällä puolella // jouluspesiaali; Yhdestoista luku - A Midwinter's Tale
"Talvipäivänseisauksen lähestyessä Sabrina järjestää tunteikkaan spiritismi-istunnon, jolla on vakavia seurauksia. Susien joulusuunnitelmat saavat puolestaan uhkaavan käänteen."
Jos katsoit Sabrina sarjaa niin tätä jaksoa ei kannata jättää välistä. Ihana pieni noitamaisuus sopii hyvin jouluun, jos pitää sen tyyppisistä asioista ja ennen kaikkea elokuvasta/sarjoista. Tapahtumiin joissa Susie oli mukana olisin kaivannut enemmän selittelyjä ja syvempää tarkoitusta, mutta muuten tämä jouluspesiaali oli ihan katsottava.

OMALLA LISTALLANI
Joulun perintö
"Ellen on perimässä isänsä firman, mutta ensin hänen täytyy vierailla isänsä pienessä kotikaupungissa, missä hän oppii arvostamaan ahkeruutta ja muiden auttamista."
Elokuva vaikuttaa trailen katsomisen jälkeen hyvin hauskalta, sekä siinä tuntuu olevan se jouluelokuville tuttu; opetus. Tämä on nyt ykkösenä katsomis listallani ja en kyllä ala mitään, jos Ellen päätyy lopussa jättämään trailerissa näkyneen sulhasensa ja päätyy sen taksikuskin kanssa yhteen.

Friman pikkujoulut
"Josh yrittää estää firman toimitusjohtajaa - omaa siskoaan - sulkemasta hänen osastoaan järjestämällä villit joulujuhlat, joissa hän toivoo nappaavansa ison asiakkaan."
Jo pelkkä traileri vaikutti todella hyvältä ja olen aina pitänyt Jennifer Aniston:sta sekä elokuvista joissa hän on. Toivon siis tämän olevan katsomisen arvoinen.

VANHAT KLASSIKOT
Joulupukki ja noitarumpu
"Mauri kunnaksen tarina kertoo Joulupukin kylästä, missä lapinnoita Vekara häiritsee kylän elämää vähän ennen joulua."
Elokuva joka täytyy katsoa kyllä joka joulu. Tämän on aina yhtä hauska eikä siihen kauheasti kyllästykään, kun katsoo vain kerran vuodessa. Ihanaa on myös se, jos ei ehdi taikka tajua katsoa tätä televisiosta niin se löytyy helposti Netflix:stä.

The Grinch
"Grinch on pahantuulinen, vihreä ja karvainen otus, joka asuu lumihiutaleen sisällä Mount Crumpit -vuorella. Joulu ei ole koskaan ollut hänen mieleensä ja tänä vuonna hän onkin päättänyt ryövätä sen."
Elokuva jota pelkäsin pienenä, mutta nykyään nautin siitä. Pohdin koko ajan pitäiskö se uusi animaatio versio käydä katsomassa, mutta tänä vuonna ainakin tulee katsottua tämä, sillä se on yksi Rillen lempi jouluelokuvista.
// Tämän ei taida nyt löytyä - taaskaan - netflix:sta, mutta viaplay:ssa se kyllä on.

Nightmare Before Christmas
"Tule mukaan maailmaan, jossa jokaisella juhlapyhällä on oma maansa. Halloween-maata hallitsee kurpitsakuningas Jack Skellington. Hän valvoo kaikkia ilkeyksiä, kepposia ja kujeita, joita tapahtuu "oikeassa maailmassa" vuosittain. Kyllästyessään jo pakkopullalta tuntuviin rutiineihin Jack menee ajattelua virkistävälle kävelylle ja löytää elämälleen uuden tarkoituksen kun avaa vahingossa oven joulumaahan. Jack on aivan myyty lumesta, lahjoista ja valoista ja päättää ottaa joulun haltuunsa."
Tämä tuli ensimmäisen kerran nähtyä yläasteella ja sen jälkeen olenkin ollut todella obsessed tästä elokuvasta. Ylipäätänsäkin olen aina ollut intona Tim Burtonin teoksista. Tämä on edelleenkin hauska elokuva katsoa eikä niihin musiikki kohtauksiin oikein kyllästä ja totta kai sitä tulee hiukan laulettua myös mukana.
// Tätä ei löydy netflix:sta tai viaplay:sta, joten kai tämä täytyy käydä lainaamassa jostakin, jos tahtoo sen katsoa.

   Mitä uusia ja vanhoja itse suosittelet? Mitä omalla katsomislistallasi on?

2 kommenttia:

  1. Vaikka oonki jouluhullu, niin oon jouluelokuvista jääny tosi pahasti paitsi! Muistaakseni vain Joulutarinan ja Joulupukin ja noitarummun olen katsonut, mutta esimerkiksi kuuluisa Grinch ei ole sattunut katsottavaksi. Tää pitäis ehdottomasti korjata, kunhan vain saisin jouluelokuvia käsiini!

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset