LUUKKU 20 | MITÄ JOULUNA?

Neljä yötä jouluun enää jäljellä ja joka puolella kuulee sen saman kysymyksen; "Mitäs te teette jouluna?" Tai ainakin meillä töissä se esitetään jokaiselle asiakkaalle, joka penkkiin on istahtanut ja itse myös siihen no tullut tällä viikolla vastattaua enemmän kuin on jaksanut pitää lukua. Mitä siis jouluna tänä vuonna?

Aina se on ollut itsestään selvä asia, sillä monta vuotta oman perheeni joulu meni aina samalla tavalla. Jos tarkkaan olet postauksiani lukenut niin tiedät, että meidän joulu meni aina näin; herättiin, katsottii joulupukin kuumaalinjaa, odoteltiin mummia ja hänen miestään kylään, pukki kävi samalla tuoden lahjoja, lahjat avattiin ja mummi joi miehensä kanssa kahvit ennen kuin he jatkoivat matkaa. Katsoimme joulu elokuvia ja illalla sitten nautittiin kunnon jouluruoka.

Viime joulu oli ensimmäinen jonka vietin Rillen kanssa kahdestaa. Se oli oikein mukavaa, mutta ehkä ihan liian tylsää ja tavanomaista. Tänä vuonna meillä on paljon mahdollisuuksia. Tarkoituksena on kyllä viettää joulu äidillä mutta menemmekö päivää aikaisemmin vai vasta jouluaattona? Sitä ei vielä tiedetä.

Itse kun pompin sen välillä että tahdon ja en. Tahtoisin nimittäin jouluaaton aamun viettää rauhassa ilman huolen häivää ja pitää jotain vanhoista perinteistä. Mummilla ja hänen miehellään kun oli tapana lähteä tulemaan meille vasta joulurauhan julistuksen jälkeen, joka käväisi omassa mielessäni. Tämä olisi sentään kiva pitää. Saa aamun viettää rauhassa ja illalla voi nauttia jouluruuasta perheen kanssa. Jouluaattona voisi toki jäädä sitten yöksi, mutta sitä voi sitten miettiä. 

Tiedän, että äidille on tärkeää meidän läsnäolo jouluna, mutta tahdon itsekin luoda niitä omia jouluperinteitä ja viettää omanlaista joulua. Ei etteikö äiti siihen kuuluisi, mutta on omia asioita joita tahdon tehdä joihin ei vaikuttaisi se että äiti pyytää auttamaan tiskaamisessa, koiran käytössä yms. Tahdon siemailla rauhassa aamukahvia, nauttia puurosta ja katsella joulupukin kuumaalinjaa.

    Mitäs te teette jouluna?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset