LUUKKU 5 | MIKÄ TUNTUU JOULULTA

Viides joulukuuta ja rankka päivä takana. Heräsin 6:30 ja lähdin yhdeksäksi töihin myöhästyneellä junalla ja tänään työpäivä loppui klo 18 eli tässä olen ehtinyt olemaan vain parikymmentä minuuttia kotona. Kävin kaupan kautta ostaen huomisia ruokia, sillä huomenna en aio liikahtakaan kotoa. Tänään syödään vain helppoa ruokaa ja huomenna kunnon ateria jälkiruoan kera! Mutta enempää huomisista suunnitelmista en nyt jaa, sillä itsenäisyyspäivä on oma hetkensä. Tänään vielä mietitänä jouluisia asioita ja huomenna sitten suomalaisia.


aleksanterinkadun jouluvalot
Itselle on aina tullut joulutunnelma noista valoista ja vielä stadilaisena ne valot on aina olleet ne, jotka ovat kertoneet, että nyt on joulu ja ihan ok hypettää asiasta. En kylläkään itse vielä marraskuun puolella joulua tuo kotiini, mutta ne valot tuovat ihanaa tunnelmaa ja on sitä joulua ihana fiilistellä hitaasti. Se juhliminen kun loppuu kuin seinään pyhien jälkeen.

kanelisokeria puuron päällä
Kanelisokeria tulee kyllä käytettyä monessakin asiassa, mutta jostain syystä kun se on puuron päällä niin itsellä syntyy suuretkin joulutunnelmat. Puurolla ei niinkään ole väliä, mutta extra jouluinen on toki riisipuuro.

piparkakut
Vaikka meillä ei joka vuosi kotona itse tehty pipareita niin niiden tuoksu ja maku tuovat kyllä joulun. Niitä ei oikein tahdo syödä ympäri vuoden juurikin tuon takia. Valmistaikinasta tuli viime vuonna tehtyä pipareita itse ja yritän varmaan jatkossa tehdäkin niin tai leipoa alusta asti oman taikinan. Itse kun en kauheasti pidä niistä kaupan valmiista pipareista. Tänä vuonna voisi kokeilla myös sitä talon rakentamista!

väri punainen
Oli mikä tahansa vuodenaika tai kuukausi niin punainen tuo aina minulle mieleen joulun. Punainen, tumman vihreä ja kulta myös yhdessä asetelmassa. Nämä on omasta mielestäni ne perinteiset värit, joiden kanssa on kasvettu lapsena, mutta näin aikuisempana tahtoo kokeilla muuta ja löytää sen oman tavan koristaa kodin.

joulutähti ikkunassa
Onko suomalaisempaa kuin joulutäthi ikkunassa? En tiedä mihin ikkunaan itse ripustatte sen, mutta meillä se on aina mennyt keittiön ikkunaan. En oikeastaan ole nähnyt edes kavereilla sitä missään muualla. Tänä vuonna tahdon itse joulutähden - juu sitä ei nyt vielä ole - sillä vaikka niitä omia juttuja tahtookin kokeilla ja uusia luoda niin silti on joitakin vanhoja asioita, jotka tahtoo pitää.

jouluvalot parvekkeella
Valoketju on ylipäätänsä sellainen elementti, joka oman asuntoni sisustuksessa näkyy ympäri vuoden. Enemmän ehkä muina kuukausina valot ovat enemmän vintage tyylisiä. Mikä sitten tuo joulun tunnun on tietysti parvekkeen kaiteelle kiedottu jouluvalo tai valonauha. Siitä tietää joulun olevan ovella, kun muutama naapuri on laittanut jouluvalot paikoilleen.

   Mikä sinusta tuntuu joululta?Muista käydä tsekkaamaassa YouTube kanavani uusin video!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset