LUUKKU 10 | KYMMENEN KYSYMYSTÄ JOULUSTA

Kymmenes päivä ja kymmenes luukku. Muistaakseni en ole aikaisemmin joulukalenteria yrittäessäni päässyt näin pitkälle, joten vaikka tämä ei nyt onnistuisi niin plussan puolella ollaan sitten! Wuhuu!!
Tämän päivän luukku on sellainen, jonka bongasin bloglovinissa jä tämä on Iinan blogista napattu. Päätin tarttua tähän ihan kahden syyn vuoksi 1) koska kysymyksiä on kymmenen, joten sopii hyvin tähän luukkuun ja 2) koska Iinan postauksen otsikko kehotti nappaamaan jouluhaasteen enkä voinut kieltäytyä.


Missä vietät mieluiten joulusi?
Vietän mieluiten joulut kotona, vaikka kuinka ihanaa olisikin lähteä vierailulle äidille tai muille sukulaisille niin mieluummin olen oman kotini lämmössä. Tahdon kyllä muutaman joulun viettää esim. lapissa, mutta sillä tavalla, että se olisi mahdollisimman rento reissu.

Mikä on tärkein jouluperinteesi?
Varmaankin se, että jouluaattona saa herätä omaan tahtiin ja voi katsella joulupukin kuumaalinjaa.

Millaista on lempijoulumusiikkisi? Mikä on joululaulusi tai -kappaleesi?
Itse sanoin töissä tästä, että omasta mielestä suomalaiset joululaulut ovat liian hitaita, synkkiä ja aika virsimäisiä, josta itse en nauti, sillä joulun kuuluisi olla iloinen juhla. Sanoisin että parhaiten omaa jouluhenkeäni kuvastaa Sian viime vuonna ilmestynyt albymi Everything Is Christmas.

Mitä haluat syödä jouluna?
Kylmäsavustettualohta tai ylipäätänsä lohta. En muuten kalasta pidä tai sitä syö, sillä Rille on kaikille meren eläville allerginen, mutta jouluna tahdon tuota ihanaa herkkua syödä.

Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaan tai tulevaisuudessa aiot ottaa mukaan omaan jouluusi?
Meillä ei oikeasti kauheasti perinteitä tai traditioita ole ollut perheessä. Jollekin ehkä suuri harmi, mutta ainakaan ei Rillen kanssa tule kinaa, mitä tehdään joulun alla, kun ei hänelläkään niitä ole. Voimme siis itse luoda omia perinteitä ja jopa mennä oman mielen mukaan joka vuosi.

Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukoristeita?
Tällä hetkellä muutama kynttilä on esillä sekä viime vuonna äidiltä saaman parvekkeen kaiteelle kuuluva havuköynnös on löytänyt paikkansa sisältä. Se on liian lyhyt meidän parvekkeen kaiteelle. Sen joulutähden tahtoisin vielä ostaa, mutta omaa silmää miellyttävää ei ole löytynyt. Kauheasti joulukoristeita ei ole, enkä kuustakaan tänä vuonna varmastikaan "pystytä", sillä ei oikein tee mieli. Säästelen kaikki hypetykset seuraavaan asuntoon, jossa toivon mukaan on enemmän tilaa. 

Oikea vai muovikuusi?
Se parikymmentä senttinen mikä kellarista löytyy on muovia ja tuleva isompi kuusi tulee varmasti olemaan myös muovia, mutta tahdon kuitenkin joinakin jouluina hankkia sen oikean. 

Mikä tai mitkä on joulun värit?
Omasta mielestäni punainen ehdottomasti sekä vihreä ja kulta.

Mitä toivot joululahjaksi?
Ensin minulla ei ollut oikein mitään, mutta sitten keksin, että sellainen ns. pussukka olisi kiva johon voisin laittaa kaikki työvälineeni. Ei mikään iso. Joku oversize huppari hempeän vaaleanpunaisena olisi myös kiva.

Mikä joulussa on parasta?
Omasta mielestäni aikalailla kaikki.


      Miten itse vastaisit haasteen kysymyksiin?

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset