LUUKKU 6 | MITEN OLLA SUOMALAINEN

Kuudes päivä ja kuudennen luukun aihe on totta kai mikäs muukaan kuin suomalaisuus. Kaikki ovat nähneet "Tuntematon sotilas" elokuvan - edes sen vanhan version - ja kenties kuulleet tarinoita sota-ajoista isovanhemmilta. Äitini isä taisteli Suomen puolesta kolmesti ja jokaisella kerralla eturintamalla kuolematta. Joku voi huokaista, että aikamoinen tuuri ja hyvä se oli sillä sitten ei olisi äitiä tai minua, mutta kun kaikki kaverit kuolevat vieressä ja itse jäät eloon vetää se kyllä pään sekaisin. Siksi siis itsenäisyyspäivä on aina ollut omassa perheessäni tärkeä. Topipapaksi kutsumamme mies on kuollut jo monta vuotta sitten vanhaan ikään ja kauheista kokemuksista huolimatta hän osasi olla huumorintajuinen välillä. Mennyt on mennyttä ja sitä ei kuulu väheksyä, mutta ei liian totinenkaan saa olla. Siispä ajattelin listata itseni mielestä muutaman meille suomalaisille olennaisen asian.

 • Älä istu bussissa, junassa tai ratikassa toisen viereen. Jos olet päässyt ikkunapaikalle niin aseta laukkusi viereiselle penkille, koska sehän tarvitsee oman istumapaikan tai istu sille käytäväpaikalle, jotta laukku saa ikkunapaikan. Reput varsinkin rakastaa katsella maisemia.
 • Älä astu rappuun, jos naapuri on ensin astunut ulos kodistaan.
 • Jos päädyt naapurin kanssa kiusalliseen hiljaisuuteen hississä ainoa sallittu puheenaihe on sää.
 • Kun sukulainen tai kaveri lähtee ulkomaille kysy; "Millainen sää siellä oli?" Jos Suomessa oli aurinkoiset kelit niin kerro kuinka hän menetti ne hyvät aurinkoiset kelit ja seuraavia samankaltaisia nähdään varmasti ensi vuonna.
 • Opiskele kieliä ja saa koulussa täysiä pisteitä kokeista, mutta älä käytä sitä arkielämässä, sillä mahdollisuus, että kielioppisi menee väärin on mahdollinen ja silloin sinulle nauretaan. Kieliä kun täytyy puhua täydellisesti, pilkkua viilaten.
 • Talven pimeydestä huolimatta älä käytä heijastinta, sillä se on vain noloa. Jos auto meinaa ajaa päältäsi, kun ei huomaa sinua mustien vaatteidesi vuoksi, kiroa ja hauku kuski pystyyn. *oikeasti käytä sitä heijastinta
 • Sauna on se ainoa paikka maailmassa, missä voit jakaa elämän tarinasi tuntemattomienkin kanssa.
 • Paras tapa virkistää keho ja mieli talviajan masennuksesta on saunan jälkeen hypätä lumihankeen tai ihanan kylmään avantoon.
 • Juo monta kuppia kahvia päivän aikana. Puhumattakaan herättävästä aamukahvista, jota ilman olisit vain tiedostamaton olento.
 • Vuodessa on vain kaksi juhlaa joita voit hehkuttaa ja se on juhannus, koska voi vetää kunnon kännit ja joulu koska voi lihota sen viisikin kiloa aivan vapaasti.

Jäikö jokin uupumaan? Kerro kommenteissa!

Aamukahvin voimin tuli tällä kertaa tämä postaus kirjoitettua, jotta pääsee heti viettämään tätä päivää, valmistamaan todella kauan kestävää ateriaa ja ottamaan vain rennosti. Pitää soittaa äidille ja vaarillekin voisi kilauttaa. Mutta näin vielä viimeisinä sanoina halusin toivottaa juuri sinulle;
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää

6 kommenttia:

 1. Eikä 😂✋ Ihanat itsenäisyyspäivät teillekin❣️

  VastaaPoista
 2. Haha, ihan todella hauska postaus! Niin totta noi kohdat :D Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekkin ♥

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus :D Aika totta kyllä joka kohta! Paitsi heijastimista oon kuullut sellaista huhua että suomalaiset olis ainoita jotka edes yrittää käyttää niitä. Tiedä sit onko totta vai ei. Ihanaa itsenäisyyspäivää tällai vähän jälkikäteen :)

  ♥: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään niitä näkee kyllä onneksi monilla, mut silti löytyy ryhmärämiä joilla niitä ei ole ...
   Kiitos samoin :3

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset