LUUKKU 12 | JOULUKORTTEJA

Kahdestoista luukku ja tänään ajattelin, että mennään korttiteemalla. Tämä olisi ehkä ollut hiukan hauskempi postaus aikaisemmin, kun tänään on viimeinen päivä lähettää noita kortteja - jotta siis ne ehtisivät ajoissa perille - mutta senpä vuoksi halusin juuri tämän aiheen ottaa tälle luukulle aiheeksi.


Itse päädyin tekemään tänä vuonna kortteja käyttäen vesiliukoisia värikyniä sekä tusseja. Olen jotenkin ihastunut noihin pikkuisiin maisema kuviin, joten yritin olla mahdollisimman luova niiden kanssa. Muutama eläinkin tuli tuherrettua kuten tuo punarinta ja porokin. Parhaani mukaan yritin myös jokaiseen korttiin keksiä tai löytää hyvän talvisen, jouluisen runon. Tiedän ettei monille sukulaisilleni joulu ole uskonnollinen juhla, joten yritin luoda runoista mahdollisimman neutraaleja.

Jos kortti-ideoita koskaan etsit niin omasta mielestäni paras paikka on pinterest sekä itse käytän myös todella usein tumblr sivustoa inspiraationi lähteenä.

Nämä kortit oli helppo luoda

Maisemakortti; 1) hahmottele paperille ympyrä ja sen sisälle maisema, jonka sielusi silmällä näet.
2) Ota haluamasi värit, väritä kuva ja varovasti pehmitä kuvan värit vedellä.
3) Rajaa vielä yksityiskohdat tussilla, voit lisätä kuvaan nyt esim. puita.
4) Kun kuva on mielestäsi valmis leikkaa se irti ja liimaa toiseen paperiin, jonka alaosan olet maalannut haluamallasi värillä.
5) Värjättyyn alareunaan voit kirjoittaa haluamasi runon ja jos olet valinnut taitetun kortin niin sisäpuolelle joulutervehdykset.

Eläinkortti; 1) Valitse haluamasi talvinen eläin - ehdotukseni punarinta, poro, pupu, lumikko - ja hahmottele sen ääriviivat paperille lyijykynällä.
2) Tarkenna ääriviivat tussilla.
3) Väritä eläin ja jos olet käyttänyt vesiluikoisia värejä niin varovasti kastele värjätyt kohdat.
4) Lopuksi kirjoita valitsemasi runo korttiin ja kääntöpuoelle joulutervehdykset.

     Oletko itse lähettänyt tänä vuonna joulukortteja? Teitkö ne itse vai ostitko valmiit?

2 kommenttia:

 1. Oi vau miten ihania kortteja! Tosi persoonallisia eikä noita kyllä raskis heittää pois ♥ Itsekin aion tänä vuonna askarrella kavereille kortit, kuten muinakin vuosina minulla on ollut tapana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Olihan tosi muutama joita ei tehny mieli lähettää, mutta aina voi rustailla uusia :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset