Mua on viimesen parin viikon aikana tehnyt tosi paljon mieli mustikkapiirakkaa. Juhannuksena äidillä ollessani sanoin tästä ja äiti vastasi siihen: "Multa löytyy pakkasesta mustikoita. Haluutko tehä?" No sitten aloin piirakkaa väkertämään äidin todella vanhalla reseptillä. En kyllä tiedä kuinka vanha tämä on, mutta ainakin itse oon aina syöny juuri tällä reseptillä tehtyä piirakkaa. Kysyin äidiltä kuinka vanha tämä on eikä hän itsekään oikein muista. Oli joskus nuoruudessaan napannut reseptin jostain lehdestä. Leipoessa mielessäni syttyi lamppu, kun keksin että tämän reseptin voisin myös teidän kanssa jakaa. Saisi herkkunurkkaus täällä blogissa jatkoakin.

piirakka1

Teen samalla tavalla kuin edellisessä postauksessa eli ainesten ja ohjeen teon lisäksi kerron myös mitä välineitä tarvitset. Sillä edelleen mun mielestä olisi hyvä tietää mitä tarvitaan välineiden osalta. Äidillä ei myös ollut ihan kaikkia ainesosia, joten sovelsimme hiukan. Kerron siis myös oikeiden ainesosien lisäksi, mitä me käytimme. Piirakasta tuli ihan saman makuista kuin näiden ainesten kanssa, sillä äiti on todella hyvä leipomisessa että ruuan laitossa. Hän saisi vaikka saappaan maistumaan kinkulta. Mutta nyt reseptin pariin!

piirakka2

piirakka4

piirakka3


Tarvitset nämä ainesosat pohjaan:
150g voita tai margariinia - margariinia oli todella vähän ja äiti ei tahtonut käyttää kaikkea voita, joten laitoimme 100g voita ja 50g margariinia.
1dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2dl grahamjauhoja - koska grahamjauhoja ei ollut laitoimme sen sijaan 2dl vehnäjauhoja ja 1dl sämpyläjauhoja.
1tl leivinjauhetta

Tarvitset nämä ainesosat täytteeseen:
2dl kermaviiliä - kermaviiliä oli vain parin ruokalusikallisen verran, joten laitettiin se ja kokonainen crème fraiche, joka oli 18% ja siinä oli 150g
1/2dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniliinisokeria
marjoja tai jos tahdot heittäytyä villiksi niin ananasta sekin on ihan hyvää - mustikat on ehkä hiukan syksyinen juttu mutta me mentiin niillä

Tarvitset nämä välineet:
Veitsi, kaksi kauhaa, desimitta, teelusikka, kaksi kulhoa ja piirakkavuoka

Valmistus:
1. Jos voi ei ole ollut huoneen lämmössä laita se muutamaksi sekunniksi mikroon, että sitä on helppo sekottaa. Katso ettei siitä tule kuitenkaan vetisen oloista. Sekoita sokeri voin joukkoon ja lisää muna.

2. Sekoita kuivat aineet keskeneään ja lisää se voisokerimunaseokseen.

3. Levitä taikina voideltuan vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuoalle pohjan päälle. Lisää haluamasi marjat tai ananakset.

5. Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. - Me ollaan annettu piiraan olla uunissa 35 minuuttia.

Yksinkertainen ja helppo ohje josta saa todella hyvän piirakan! Piirakkaa voi syödä tuollaisenaan tai sitten - itse ainakin suosittelen - vanilijajäätöelöä. Varsinkin jos päädyt tekemään mustikkapiirakan.

Pidätkö sä mustikkapiirakasta?

xoxo
Paula

Seuraathan myös YouTubessa, Facebook:ssa, omani sekä blogin instagramia (@pauline_xs & @paulinebeautyqueen), Twitter:ssa (@paulukkaaa), Snapchat:ssa (paulukkaaa) ja Tumblr:ssa (w-o-l-f-i-e)