6 x SUOSIKKIELOKUVANI

Viime aikoina oon kattonu enemmän sarjoja kuin leffoja. Se taitaa johtua enimmäkseen siitä että sarjojen kanssa sitä viihdettä on paljon pidemmäksi aikaa ja se tuntuu pitkäkestoisemmalta elokuvalta. Tosin uskon että tämä on aikalailla sarjojen tarkoitus. Toinen syy vähäiseen leffojen katseluuni voisi olla se ettei nyt lähiaikoina ole hyviä elokuvia tullut. Lukijoiden viikon kolmanneksi viimeiseksi postaukseksi arvottiin "kaikkien aikojen lempparileffani" ja tässä niistä on nyt kuusi - joista muutama on leffasarjoja. Yleensä sanoisin tässä vaiheessa että nämä eivät ole minkäänlaisessa järjestyksessä, mutta nyt ne ovat. 

lempparileffa1

Harry Potter saga // Harry niminen orpopoika saa 11 -vuotis syntymäpäivänään tietää olevansa velho ja pääsee opiskelemaan Tylypahka nimiseen noitien ja velhojen kouluun. Elokuvat keskittyvät hänen taikaopintoihinsa, uuden maailman tapojen oppimiseen sekä lopulta pahan velhon lordi Voldemortin kukistamiseen. // Tästä mun ei varmaan edes tarvitse kauheasti sanoa mitään. Oon suuri Potterfani ja tietysti tämä on ykkösenä. Kirjat ovat tosin ehkä enemmän mieleeni, mutta elokuvinakin tämä on hyvä.

lempparileffa2

X -men saga // Elokuvat kertovat maailmassa elävien mutanttien elämästä ja heidän taistostaan ihmisiä vastaan, joiden pelko erilaisuutta kohtaan on suuri. Tarinat keskittyvät muttanttien kouluun, X-men nimiseen ryhmään, joka koostuu koulun opettajista sekä suurin osa tarinasta keskittyy Logan nimiseen mieheen. // Toinen leffasarja heti perään. Oon oikeastaan myös suuri marvelfani ja niin leffoista kuin itse sarjakuvista. Pienenä toivoin että itse olisin mutantti, mutta en koskaan osannut päättää mikä voima mulla sitten olisi enkä myöskään tiennyt kuka oli mun lemppari näistä hahmoista, sillä kaikki olivat omalla tavallaan niin mahtavia. Oon tykänny myös Wolverine leffoista, mutta se uusin Logan oli suuri pettymys. Pitkäveteinen, tylsä ja koko leffan kulun pystyi arvaamaan heti, joka ei ole X-men leffojan tai Wolverinen tapaista.

lempparileffa3

Back to the Future saga // Saga kertoo Marty nimisestä nuoresta pojasta sekä hänen oudosta tiedemiesystävästään Emmett Brown:sta, joka on keksinyt aikakoneen. Tästä keksinnöstä ei tietenkään synny mitään muuta kuin harmia niin menneisyydessä kuin tulevaisuudessakin. // Muistan kun tämä tuli tv5 kanavalta ja ihastuin tähän heti. Hauskinta oli ehkä nähdä se tapa, miten ennen oli elokuvia tehty sekä minkälaiseksi tulevaisuus nähtiin silloin. Juoni on todella hyvä sekä mietitty todella tarkkaan. Tämä on sellainen leffasarja josta on pakko nähdä seuraava osa. Pitäähän sitä tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, jopa silloinkin vaikka olisi jo kaikki leffat nähnytkin.

lempparileffa4

Tintin seikkailut - Yksisarvisen salaisuus // Nuori toimittaja Tintti päätyy ostamaan markkinoilta erään kolmimastoisen purjelaivan pienoismallin ja tämän jälkeen hän joutuukiin suureen seikkailuun, johon kuuluu salaliittoja, merirosvoja ja suuri aarre. //  Tässä on nyt taas yksi sellainen hahmo, josta oon tykänny ihan pienestä asti. Tintti oli sarjakuvana ja piirrettynä yksi suosikeistani. Ehkä ihanin tässä on ollut aina koira Milou. Samanlaisen luonteen tahtoisin omallekin koiralleni. Tässä leffassa oli ehkä parasta se että tarina oli tuttu sekä hahmot, mutta tapa jolla se oli tehty oli parempi. Eläväisemmän oloinen. Animaatio oli niin hyvää alussa että mun piti miettiä muutamaan otteeseen että onko tässä nyt oikeat näyttelijät vai ei.

lempparileffa5

Jumanji // Vuonna 1981 Alan niminen poika löytää lautapelin, jota alkaa pelaamaan ystävänsä Sarah:n kanssa. Alan saa pelin aikana kortin jossa sanotaan että hän joutuu elämään viidakossa niin kauan kunnes joku heittää luvun 5 tai 8. Tämän jälkeen peli nielaisee Alanin. Mitä tapahtuu kun 26 vuotta myöhemmin peliä aletaan pelaamaan uudestaan ja Alan pääsee pelistä vihdoinkin ulos? // Tiedätkö elokuvan Zathura? Noh, tämä on sen elokuvan edeltäjä ja omasta mielestäni paljon mielenkiintoisempi sekä hauskempi, kiitos Robin Williamsin. Itse en koskaan ole pitänyt Zathura elokuvasta, vaikka se opettaakin rakastamaan sisaruksia, mutta se oli jotenkin pitkästyttävä. Tässä oli enemmän jännitystä. Muutenkin en ole koskaan katsonut sellaista Williamsin tähdittämää elokuvaa josta en olisi pitänyt.

lempparileffa6

Coraline ja toinen todellisuus // Coraline ja hänen vanhempansa muuttavat uuteen taloon, joka ei todellakaan ole tytön mieleen. Eräänä sadepäivänä hän löytää salaoven talosta ja sen takaa paljastuu toinen todellisuus, joka muistuttaa hyvin paljon hänen omaansa. Kaikki näyttää kuitenkin paljon paremmalta, mutta onko se sittenkään niin hyvä miltä se näyttää? // Katsoin tämän ensimmäisen kerran joskus ala-asteella eikä se ole vieläkään menettänyt hohtoaan. Ensimmäisillä katselukerroilla tämä oli pelottava ja jännittävä, mutta nykyään se on sellainen joka pistää inspiraationi kirjoituksissa kukkimaan. Kenties se johtuu juuri siitä että kaikki tapahtuu toisessa todellisuudessa.

Mitä mieltä itse olet näistä elokuvista, jos olet nähnyt? Mitkä ovat sinun lempielokuviasi?


xoxo
Paula

7 kommenttia:

 1. Harry Potter on mahtava! *.* Muita näistä elokuvista en ole katsonutkaan :D

  VastaaPoista
 2. Harry Potterit on kyllä ihania, pitäisi taas katsoa uudestaan ne läpi! Coraline on myös tosi kiva, rakastan sen elokuvan maailmaa. Tykkään kovasti Tim Burtonin ja Guillermo del Toron tuotannoista. Voisi joskus itse tehdä tämmöisen vastaavanlaisen lempileffapostauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tosi paljon Burtonin työstä. Se on ihanalla tavalla synkän eloisa. Hän osaa tehdä surullisista, synkistä ja pelottavista asioista kaunista.

   Poista
 3. Harry Potterit on aivan ihania ♥ Coraline ja toinen todellisuus on myös yks mun suosikkeja! Katoin sen viimeksi viime viikolla :D Tosta Back to the Futuresta oon nähny jonkun osan osittain, mutta en yhtään muista mikä se niistä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kattoo ne kaikki! Se on yllättävän hyvä, hauska ja mielenkiintonen sekä jännittävä :D

   Poista
 4. Muita en näistä ookkaan nähnyt kuin tietty Potterit :D Ne on kyllä munkin ikisuosikkeja!

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset