5 x SUOSIKKIKIRJANI

Tälle päivälle arvottiin aiheeksi "suosikkikirjani/-elokuvani", jota hiukan pelkäsin sillä eilen aiheena oli lempparileffat. Toisaalta taas ehkä ihan hyvä sillä nyt voin sitten listata ne lempikirjani. Mä oon kuitenkin aika kova lukemaan. Yksi suuri suosikeistani on Harry Potter kirjat, mutta sen varmasti tiedät jo niin hyvin etten ottanut sitä tähän mukaan. Tässä listassa on viisi kirjaa - yksi kirjasarja - jotka ovat suosikkejani sekä nämä kaikki ovat sellaiset jotka itse omistan.

kirja1

Twilight saga // Isabella muuttaa isänsä luo tihkusenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin, joka käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynseästi ja vältellen. Hän saa selville että Edward on vamppyyri. Vaaroja uhmaten he rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät voi silti saada toisiaan, mutta onko mikään rakkauden voimaa suurempaa? // En itse pidä kyseisestä elokuvasarjasta tippaakaan, sillä ne menevät täysin eritavalla kuin kirjoissa. Varsinkin Aamunkoin kohdalla. Kirjat ovat puolestaan kiehtovia, jännittäviä, romanttisia ja sanojen sekaan ei voi olla hyppäämättä. Rakastan enemmän omaa mielikuvitustani näiden kirjojen kohdalla kuin sitä mikä valkokankaille on luotu.

kirja2

Haku päällä, Rachel Riley // 14 -vuotiaan Rachelin elämä ei ole helppoa: perheenjäsenet ovat aivan liian tavallisia ja koira järsii huonekaluja. Siksipä Rachel on päättänyt löytää elämänsä rakkauden. // Sain kirjan ollessani kuudennella luokalla äidiltäni joululahjaksi ja olin todella innoissani sillä kirjaa olin toivonut. Vieläkin se on yksi suosikeistani kahdestakin syystä 1) kirja on kirjoitettu päiväkirjamuodossa ja 2) hahmot ovat todella samaistuttavia. Kirjan takana on muuten varoitus joka sanoo: "Ei sovellu alle 13 -vuotiaille eikä naiiveille tyypeille - liian traaginen (ja tosi)". Mietin vieläkin tänä päivänä onko tämä oikeasti tositarina.

kirja3

Kiuru ja Termiitti // Kertomus sodasta ja perheestä, rakkaudesta ja kaipuun voimasta, sodan yhä uudelleen heijastuvista vaikutuksista, perheiden salaisuuksista, unelmista ja aaveista, sekä ihmisiä yhdistävistä näkymättömistä, melkein maagisista siteistä. // Sain kirjan yhdeltä äidin toimittajaystävältä, joka saa kirjoja työnsä johdosta. Ensin hiukan nyrpistelin nenääni, mutta kun aloitin lukemisen en voinut olla lopettamatta. Kirja vie todella helposti mukanaan, vaikka käsitteleekin hiukan hirveitäkin aiheita, kuten sodan aikana tapahtuvaa prostituutiota, mutta se on kiehtova. Itseäni kiinnosti hyvin paljon kirjan päähenkilöiden Kiurun ja Termiitin äidin Lolan kohtalo sen vuoksi kirjan ahminkin todella tiuhaan tahtiin.

kirja4


Mestaritontun seikkailut // Kuningas on loukannut suuresti Satulinnan vartijaa Mestaritonttua, joka päätää jättää tehtävänsä sekä Satumaan. Lähtönsä jälkeen Mestaritonttu joutuu huimaan seikkailuun Kyöpelinvuoren noitien että Merenväen kanssa. // Kirja jota mummini luki isälleni ja sitten minulle ja jota toivon joskus lukevani omille lapsilleni ja heidän lapsilleen. Kirja on niin vanha että lukiessani sitä pelkään sen menevän rikki, mutta tarina on aivan ihana ettei kirjaa voi olla lukematta, vaikka muistankin koko tarinan melkeinpä sanasta sanaan. Kirja on myös aivan ihanasti kuvitettu ja on todella ihanaa luke sellaista kirjaa jonka hahmot ovat suomalaiseen kulttuuriin perustuvia.

kirja5

Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia // Muumien ja heidän ystäviensä salamyhkäisessä maailmassa tapahtuu taas kaikenlaista kummaa. Kuulemme Nuuskamuikkusen kevätlaulusta ja pikku mönkijä Ti-ti-tuusta, homssun kauheasta seikkailusta, Vilijonkasta, joka lopultakin koki pyörremyrskyn, eläkkeellä olevasta hemulista, joka rakensi lapsille huvikentän,  näkymättömästä lapsesta, jonka rakkaus teki näkyväksi, hattivattien salaisuudesta ja muumien joulusta kuusen alla. // Aika paljon tarinoita yhdessä kirjassa, mutta kuka ei muumeja rakastaisi? Tämä on ainoa muumikirja jonka omistan ja olisi ihana saada kaikki muutkin. Tämäkin on todella vanha kirja, mutta muistaakseni löysin tämän kirpparilta. Oiva löytö ja vain muutaman euron maksoi, joka on nykyään aika harvinaista muumikirjoista. Varsinkin kun katsoo tuon ikää. Pidän todella paljon muumisarjasta, siitä alkuperäisestä jonka ääniä ei ole muutettu, mutta joskus on kiva lukea mitä muumilaksossa oikein on tapahtnut.

Oletko sä lukenut mitään näistä? Mitkä ovat sun lempikirjojasi?

xoxo
Paula

7 kommenttia:

 1. Kivoja kirjasuosikkeja. Tosin Twilightit tuomitsin ihan suoralta kädeltä joskus yläasteella kun ne tulivat ja kyllästyin kun kaverit eivät juuri muusta puhuneetkaan. En tiedä pitäisiköhän noitakin joskus yrittää lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä olin ihan samaa mieltä, mut sit ennen aamunkoi osa 2 leffaa luin noi kirjat ja totesin että paljon parempia oli. Jopa mielenkiintosempia. Suosittelen lukemaan jos et oo :D

   Poista
 2. Mitään näistä kirjoista en ole lukenut, mutta löytyi kyllä monta kiinnostavaa kirjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemaan! Ainakin Twilightit, sillä kirjana ne on paljon parempia

   Poista
 3. Twilight sarja kuuluu munkin suosikkeihin! :) Näistä muista kirjoista en ollut kuullutkaan, joten sain pari kirjaa lisää mun lukulistalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukasta noi. Ihmettelen ite miten toi Kiuru ja Termiitti oli niin hyvä ku yleensä tykkään fantasioista tai sitten just tollasista rakkaushömpistä ku toi Rachel Riley

   Poista
 4. En oo tainnutkaan lukea näistä mitään! Mutta erityisesti toi Twilight saga houkuttelisi :)

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset