Rakas pieni minä. Sinä höpsö pää romantiikasta täyttynyt nuori teini-ikään hypännyt lapsonen. Maailma on muutakin kuin pelkkää romantiikkaa. Oikeastaan maailma ei ole sellaista kuin elokuvissa. Tiedän että tiedät sen, mutta tahdot koko ajan uskoa että törmäät johonkuhun koulun käytävällä, että katseenne kohtaisivat ja siitä alkaisi sitten unohtumaton rakkaustarina. Kerron sinulle ettei niin käy. 

kirje

Sen sijaan että odottaisit ja etsisit sitä oikeaa niin nauti ystävistäsi. Niistä hetkistä kun sinua pyydetään ulos. Mene, hymyile, huuda ilosta ja naura. Kuiski ystäviesi korviin salaisuuksia, vitsaile ja härnää. Tee itsellesi iän ikuisia ystäviä äläkä päästä heistä irti. Muista myös piirtää, kirjoitaa riimejä ja uskaltaudu laulamaan, puhumaan eikä vain ajattelemaan nurkassa. Kyllä kaikki sinun mielipidettäsi kuitenkin arvostavat ja kun astut varjoista parras valoihin eivät he sinua tahdo lavalta tyrkätä alas. Ei. He tulevat vierellesi ja näyttelevät kanssasi näytelmän loppuun ja kumartavat kanssasi kun on aika laskea esirippu.

kirje3

Rakkaus ei ole sitä mitä näet elokuvista, luet kirjoista ja kuulet lauluista. Et löydä rakkautta tavalla jolla luulet. Mutta odota, rakas pieni minä. Odota, sillä yksi päivä astelet ulos koiran kanssa ja näet hänen seisovan siellä Kannelmäen torilla. Kyllä paikka mitä et olisi koskaan päähäsi edes piirtänyt. Eikä hän ole mitään mitä kuvittelit, vaan parempaa. Hänellä ei ole samanlaista älyä kuin ystävilläsi, mutta hänen silmänsä kertovat hänen nähneen enemmän elämää kuin kaikki ystäväsi yhteensä. Hänellä on arpia niin kehossa kuin sielussa, mutta hän silti hymyilee leveämmin kuin kukaan. Hän kantaa nahkatakkiaan kuin haarniskaa ja sanojaan hän käyttää nyrkkeinään.

kirje2

Rakas pieni minä, sinä etsit ja etsit mutta kyllä täydellinen elämä löytää sinut. Muistat vaan olla uskollinen itsellesi etkä kenellekään toiselle. Toteuta omat unelmasi äläkä toisten. Pidä niistä asioista ja henkilöistä kiinni jotka tekevät elämästä tällä pyöreällä pallolla pikkuisen parempaa. Itke, naura, huuda vihasta ja rakkaudesta. Elä.

Rakkaudella, minä.

***

Valitsin kirjeen nuoremmalle itselleni vanhemman sijasta, sillä nuorempi minä on enemmän hukassa elämän kanssa kuin vanhempi. Ainakin toivon niin. Otin tähän myös vanhoja kuvia itsestäni, sillä mun mielestä nuoren mun pitäisi olla tässä mukana. Nämä kuvat sopii myös omasta mielestäni hyvin kuvaamaan mua teini-ikäisenä. Kamppailin nimittäin sen kanssa mitä halusin olla ja minkälaisena muut mut näki. En tiennyt kumpi mun pitäisi olla kunnes sitten täysi-ikäisenä tajusin etten tule koskaan olemaan onnellinen jos oon sitä mitä muut haluaa. Muista säkin se. Ole sinä äläkä kukaan muu, sillä maailmassa on vain yksi sinä. Klisee mutta tosi.

xoxo
Paula