Varaton, mutta tyylikäs; 10 asiaa joiden avulla näytät aina tyylikkäältä rahatilanteestasi huolimatta

Niin kauan kuin jaksan muistaa, olen ostanut vaatteita kirpputoreilta ja saanut käyttämättömäksi jääneitä kavereilta ja sukulaisilta. Ja nykyäänkin 3/4 vaatteistani on kirpputoreilta ostettuja. On hyvin siis epätodennäköistä, että poistuisin kotoa pukeutumatta edes yhteen kirpputorilta ostettuun vaatteeseen, mutta mikä on varmaa on, ettei kukaan sitä tiedä, ellei ole tarpeeksi utelias kysyäkseen, mistä vaatteet on ostettu. 

Vaatteet ovat yksi todella hyvä esimerkki siitä, että niiden avulla kykenee hyvin luomaan illuusion vakaasta taloudellisesta tilanteesta, mutta se että pukeutuu tyylikkäästi ei ole asia joka 100% kertoo, miltä jonkun henkilön pankkitili näyttää.

Olen tähän postaukseen liittänyt myös kuvia omista vaatteistani. Osa kuvissa esiintyvistä vaatteista on ostettu opiskelujen aikana ja osa ennen opiskelua kun olin koko aikainen työntekijä. 

Osaatko arvata, missä kuvissa olen koko aikainen työntekijä ja missä täyspäiväinen opiskelija?

Asujen hinnat (suurin piirtein) vasemmalta oikealle;
asu 1; 190 € | asu 2: 175 € | asu 3: 180 €
Asujen hinnat (suurin piirtein) vasemmalta oikealle;
asu 1; 64 € | asu 2; 32 € | asu 3; 70 €

Kuinka näyttää tyylikkäältä taloudellisesta tilanteesta huolimatta

Tiedä tyylisi

Varmaan isoin virhe, mitä suurin osa tekee vaatteita ostaessaan - oli kyse kirpputoreista tai ei - on, etteivät he tule miettineeksi onko kyseinen vaate heidän tyylinen. Varsinkin tilanteissa, joissa vaatteet ovat ilmaisia todella monet sokaistuvat siitä sanasta "ilmainen" ja nappaavat sen jätesäkillisen vaatteita huomaten sitten niitä läpikäydessään, että vain muutama paita on sellainen, jota he voisivat käyttää ja oikeasti rakastaa.

Tämä on todella itsestään selvä asia, mutta hyvin usein unohtuu ja varsinkin silloin, jos se oma tyyli on suuri kysymysmerkki.

8 virhettä, jotka teet omaa tyyliä etsiessäsi


Sijoita hyviin perusasioihin

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin vaatteet, jotka täytyy uusia vuoden välein. Vaatteiden kuuluisi kestää vuosikymmeniä, minkä vuoksi laadukkaat vaatteet ovat jokaisen paras ystävä pukeutumisessa. 

Vaatteet, joita voi käyttää usealla eri tavalla ovat sellaisia, joita todennäköisimmin käytämme PALJON. Minkä vuoksi on hyvä ja todella tärkeää, että nämä vaatekappaleet ovat todella laadukkaita. 

Tämä ei tarkoita, että vaatteen tulisi olla aina täysin uusi. Se voi todellakin olla kirpputorilta hankittu, mutta tee hyvä perustutkinta, jos ostat merkkivaatteita tai laadukkaiksi luokiteltuja merkkejä käytettynä. Kaikki eivät ole aitoja ja kaikki eivät ymmärrä, ettei kahden vuoden vanhasta Marimekon paidasta joka maksaa 155€ voi pyytää 130€. Tai voi, mutta onko järkevää ostaa käytetty vaate 19 % halvemmalla?

Monet vaatebrändit nykyisin valitettavasti hyvästä maineestaan huolimatta ovat leikanneet kuluissa, ainakin mitä tulee hyvään laatuun. Pikamuoti on tehnyt hyvin vaikeaksi löytää nykyisin vaatteita, jotka kestäisivät 6-12 kuukautta pidempään. Ostoksia tehdessäsi ole siis hyvin kriittinen tutkiessasi kangasta ja ennen kaikkea kuinka vaate on ommeltu.


Tunne kankaasi

Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen; kankaat. Tiedämme kaikki, että maailma on pullollaan erilaisia kankaita, ja jokaisella on ainutlaatuinen huolto-, stailaus- ja joskus jopa käyttötapa. Jos et puolestaan tunne kankaita voit huoletta kääntyä ammattilaisen puoleen kangsaliikkeessä tai kysyä räätäliltäsi.

Kestävien vaatteiden ostossa on hyvä aina varmistaa ne pari tiettyä asiaa, mutta sinun tulee olla myös tietoinen kankaista. Tuntemalla kankaasi tiedät mitä ostaa. Polyesteri, nailon ja viskoosi - kaikki tekokuituja - eivät roiku kunnolla päälläsi kuten luonnonvilla- tai puuvillakankaat.


Hajun poistaminen

Meille kaikille varmasti on tuttu tuo kirpputorien tuoksu tai se hiukan tunkkainen, ummehtunut "kellarissa vuosikymmenen ollut" haju - eikö niin? 

Olen itse hyvin hajuherkkä ja olen joutunut vaihtamaan pesuaineetkin sitä kunnioittamaan sekä allergia ystävälliseen, jotta ihoni ei alkaisi reagoimaan kankaaseen johon pesuaine on tarttunut. Yritän siis parhaani mukaan pestä vaatteeni ja kuivata ne ei pelkästään iho ja nenä mielessäni vaan, jotta ne kestäisivät pidempään ja kun aika koittaa antaa ne eteenpäin, ettei niissä ole mitään epämiellyttäviä hajuja.

Hajuilla on myös helppo luoda illuusio luksusmaisesta tyylistä ja se on todella tärkeä avain tekijä tyylikkään ilmeen luomiseen. Tämä ei välttämättä tarkoita, että sinun tulisi käyttää rahaa kalliisiin haju- ja partavesiin. Omasta perushygieniasta huolehtiminen vie todella pitkälle. Hyvät pesuaineet (shampoo, suihkusaippua), ihon rasvaaminen ja ennen kaikkea hampaiden pesu.

Miten sitten päästä ikävistä hajuista eroon? Tuuletus on aina oiva keino ja suosittelen sitä, mutta mitäs jos se ei toimi?

1.Etikka

Tämä on se klassisin ja ystävällisin tapa poistaa kaikki mahdolliset hajut vaatteistasi. Etikka on todella monipuolinen, sillä sitä voi myös käyttää esimerkiksi ikkunoiden pesemiseen, wc-pöntön puhdistukseen ja melkeinpä kaikkiin kodin pinnoille. 

  1. Vaatteista poistat hajun tekemällä vesiliuoksen, jossa on puolet vettä ja puolet etikkaa. 
  2. Suihkuta etikkavettä koko kankaalle, tasaisesti ja jotta vaate on kauttaaltaan kostea. 
  3. Aseta kuivumaan esimerkiksi parvekkeelle ja huuhtele täysin kuivunut ja tuulettunut vaate.

Etikkaa voi hyödyntää myös pyykinpesussa säännöllisesti. Lisää vain muutaman ruokalusikallisen verran etikkaa pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon ja pese pyykit normaalisti. Etikka neutraloi kaikkia hajuja ja vaikuttaa huuhteluaineen tavoin. 

Äläkä huoli. Etikan haju haihtuu vaatteiden kuivuessa.

2. Ruokasooda

Ruokasooda on todella imukykyinen, mikä tekee siitä todella hyvän hajunpoistamiseen, mutta myös hikitahrojen poistoon. Ruokasoodaa voi hyödyntää etikan tavoin monessa muussa kodin perussiivouksessa esimerkiksi viemärin, uunin, kahvinkeittimen ja astianpesukoneen puhdistuksessa.

Vaatteista hajunpoisto ruokasoodalla;

  1. Sekoita ruokasoodasta ja vedestä tahna, jonka levität haisevan alueen kummallekin puolelle.
  2. Annan vaikuttaa, kunnes vaate on kuivunut.
  3. Pese vaate tavallisesti käsin tai pyykinpesukoneessa.

Vaihtoehtoisesti voit myös ripotella raikastamista tarvitsevan vaatteen päälle ruokasoodaa, antaa vaikuttaa hetken ja poistaa sen esimerkiksi harjalla.

+ Kenkien raikastaminen

Varsinkin kesäisin kengät saattavat alkaa haista vahvasti hieltä. Huonossa tapauksessa haju voi tarttua kenkiin pysyvästi, mutta hajunpoistoa voi yrittää esimerkiksi ruokasoodalla tai kahvilla.

Ripottele kenkiin käytettyjä kahvinpuruja tai reilusti ruokasoodaa ja annan vaikuttaa yön yli. Vaikutusajan jälkeen poista purut tai sooda imuroimalla. Toista aina tarvittaessa.

Muista myös vaatteita pestäessä perusasiat;

  1. Pese vaatteet ohjeiden mukaan. Useimmat hajut lähtevät 60 asteessa pois, mutta kaikkia tekstiilejä ei voi pestä niin kuumassa.
  2. Älä täytä pesukonetta liian täyteen.
  3. Ripusta vaatteet heti pesun jälkeen kuivumaan ja tarkista että pyykki pääsee kuivumaan ilmavasti.

13 lähes vaivatonta tapaa saada vaatteet kestämään pidempään

Asujen hinnat (suurin piirtein) vasemmalta oikealle;
asu 1; 180 € | asu 2; 95 € | asu 3; 57 €

Pidä huoli kynsistäsi

Kädet kertovat hyvin paljon ihmisestä ja niiden kautta pystyy helposti näkemään kuinka moni käyttää käsiään työkseen ja se voi paljastaa paljon omasta elämästä, mutta tämäkään ei kerro aina 100% totuutta.

Tiedän monia, jotka rakastavat laitattaa kyntensä, mutta suurin osa heistä ovat opetelleet laittamaan itse kynsiään, mikä on mahdollistanut muutaman sadan euron säästön vuodessa. 

Kynsillä on helppo lisätä kauneutta ja omaa itsetuntoa. Kädethän ovat kuitenkin sellainen asia, jotka itse näet koko ajan, joten mikset katselisi kauniita käsiä?

Kynsistä ja käsistä huolehtiminen ei tarkoita kuitenkaan, että sinun täytyisi käydä laitattamassa kynnet jossain tai että sinulla pitäisi olla tekokynnet. Puhdistamalla, pitämällä kynnet sopivan pituisina, yksinkertaisella lakkauksella ja ennen kaikkea käsien rasvauksella pääset todella pitkälle. Kynsinauhoille voi myös erikseen ostaa oman öljynsä, jos haluaa ja sille on tarvetta.


Kulmakarvat kuntoon

Tämä jää usein huomioimatta ja itsellänikin usein käy niin että puolivälissä meikkaamista huomaan kulmien tarvitsevan pientä siistimistä. Siistiminen on hyvin yksinkertainen toimenpide, joka voi todellakin lisätä kauneuttasi ja ylipäätänsä tehdä sinusta huolitellumman näköisen.

Kulmien värjäys kotona on myös yllättävän helppoa, mutta ei mikään pakollinen.

Sama pätee myös kasvojen karvoituksen kanssa. Jotkut ovat onnekkaita ja karvat ovat todella olemattomia ja toisilla ne näkyvät enemmän tai vähemmän. 

Tyylikkyyteen valitettavasti kuuluu karvattomuus tai ainakin siistitty parta ja viikset. Pienistä, ohuista ja haaleista karvoista eroon pääseminen voi todella lisätä sileää, pehmeää ja säteilevää hehkua kasvoille, mikä puolestaan parantaa ulkonäköä ja tekee latteasta meikistä entistä paremman.


Hiukset kuntoon

Erinomainen kampaus on tyypillistä varakkaiden ihmisten maneeria. Hiuksesi eivät saa näyttää karheilta, koppuraisilta tai takkuisilta. Et koskaan näytä siistiltä tai varakkaalta, jos hiuksesi näyttävät epäsiistiltä.

Liikkuminen sotkuisella tukalla osoittaa, että et välitä fyysisestä ulkonäöstäsi etkä ota hygieniaasi vakavasti.

Jos tahdot kauniin, sotkuisen lookin käy mieluummin ammattimaisella se hankkimassa. Useimmille hiukset ovat tuomion mittapuu. Huolehdi siis hiuksistasi, leikkauta latvasi säännöllisesti ja käytä oikeanlaisia tuotteita stailatessa.

Miten värjätä hiukset kotona?


Ryppyisät vaatteet

Oma pet peeveni on ryppyisät vaatteet, minkä vuoksi varmistan vaatteiden oikeanlaisen ripustamisen pesun jälkeen, mutta myös silitän vaatteeni aina tarvittaessa.

Rypyttömät vaatteet ovat sellainen asia, jotka omissa silmissäni luovat pientä ylellisyyttä ja huoliteltua yleisilmettä. Rypytön vaate voi todella olla se ratkaiseva tekijä, mitä tulee tyylikkäältä näyttämiseen. 


Opettele stailaamaan

Vaatteiden stailaus on jälleen yksi asia, jossa olen itse kokenut pieniä tai suurempia vaikeuksia. Oma suhteeni asusteisiin ja stailaukseen on aina ollut joko täysin olematonta tai aivan liikaa. Vasta tässä parin vuoden sisällä olen päässyt siihen oikeanlaiseen, minulle sopivaan tasapainoon stailauksen kanssa ja se todellakin on avain, mitä tulee tyylikkäältä näyttämiseen. 

Asusteet ovat se pääainesosa, mitä tulee jokaiseen asuun. Väärä asustevalinta voi todellakin pilata minkä tahansa asun. Tilanteessa, jossa itse en ole täysin varma asustani muistan aina Coco Chanelin sanat; "When putting on accessories, take off the last thing you've put on".


Pukeudu yksivärisesti

Aina kun olet epävarma, mitä laittaa päälle; Pukeudu yksivärisesti!

Hyvin helppo tapa näyttää tyylikkäältä on pukeutumalla samoihin sävyihin. Tämä voi hetkessä saada sinut näyttämään luksus miljonääriltä ja on vielä todella super helppoa saavuttaa.

Varsinkin tilanteessa, jossa itse koen, ettei nyt löydy oikeaa asua tai tahdon näyttää todella tyylikkäältä pukeudun koko mustaan. Kyllä, mustaan. 

Rakastan beigeä ja vaaleita sävyjä ylipäätänsäkin todella paljon, mutta musta on värinä sellainen, joka kuvaa kypsyyttä ja itsevarmuutta. Miehille musta antaa vastustamatonta eleganssia, joka heijastaa tyylikkyyttä, ja naisille puolestaan musta lisää kevyempää askelta itsevarmuuteen kiedottuna.

Musta on myös värinä hyvin helposti havaittavissa ja erottaa sinut muusta massasta. Jos haluat näyttää hyvältä ja tyylikkäältä ilman, että kukkaro kärsii, suosittelen, että harkitset enemmän mustia asuja.


💸💸💸


Opiskelijoiden raha tilanne on puhuttanut viime viikkoina todella ja tämän postauksen tarkoituksena on osoittaa, kuinka helppoa oikeasti on luoda illuusio hyvästä taloudellisesta tilanteesta. Pukeutuminen kertoo samaan aikaan ihmisestä todella paljon, mutta myös ei yhtään mitään. 

Pukeutumisen avulla on helppo asettaa ihmiset laatikoihin, jotka on määritellyt omassa mielessään, mutta se että itse ajattelee jonkun kadulla kävelleen näyttävän siltä, että hänen taloudellinen tilanteensa on hyvä ei automaattisesti tarkoita sitä. Ripset, tekokynnet, partavesi ja edes merkkivaatteiden omistaminen, kuten Gucci ja Louis Vuitton, eivät tee ihmisestä automaattisesti varakasta. 

Ja varsinkin nykyään, kun näitä "kuinka näyttää tyylikkäältä rahattomana" tyylisiä postauksia ja videoita löytyy todella paljon. Eikä tarvita kauheasti aivosoluja ymmärtämään, että oma tyyli on suurimmaksi osaksi itsensä ilmaisua eikä niinkään oman rahatilanteen hieromista muiden kasvoihin.
Lue myös;


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset