13 päivää lokakuuta PÄIVÄ 3 - Halloween juhlat pienellä budjetilla

Olen päässyt osallistumaan ja järjestänytkin itse yhdet, jos toisetkin Halloween juhlat, ja ensimmäiset täysi-ikäiset juhlat järjestin vuonna 2019. Juhlat olivat suht onnistuneet ja valitettavasti koronan takia en päässyt seuraavaan kahteen vuoteen juhlia järjestämään. Viime vuonna en edes asiaa harkinnut, sillä olimme juuri muuttaneet uuteen asuntoon ja yritimme päästä jaloillemme tupareistamme. 

Yksi ihana puoli, mitä rakastan nykyisessä parisuhteessani on, että R on samanlainen innostuja asioista. Itse innostun toki muutaman asteen enemmän asioista kuin hän, mutta hän tahtoo toteuttaa myös näkemykseni samoin kuin minä hänen ja olemme molemmat todella hyviä isännöivä pariskunta - vaikka näin itse sanonkin.

Halloween tuntuu olevan aina sellainen, että jokaisesta kaveriporukasta löytyy ainakin se yksi joka juhlat tuohon aikaan järjestää. Eikä mikään baari tai pubikaan ole poikkeus. Halloween on oikeasti hauska juhla, jossa jokainen pääsee näyttämään sen "sisäisen hirviönsä" tai laittautumaan oikein kunnolla.

Kuvat viime vuoden Halloween sisustuksesta

Jos olet itse harkkinnut Halloween juhlien järjestämistä, mutta et tiedä mistä aloittaa tai olet jonkin sortin budjetilla tämä on postaus juuri sinulle.


1. Ulkovalaistus

Kurpitsat ovat yksi idea, mitä ei voi sivuuttaa. Koita hankkia edes yksi kurpitsa koristamaan parveketta tai terassia. Salossa vietetään vielä tänä viikonloppuna kurpitsaviikkoja ja heillä on myynnissä kaiverrukseen sopivia kurpitsoja ja paljon parempaan hintaan kuin, mitä saat marketista.

Jos tahdot puolestaan olla luovempi suosittelen harkitsemaan "leijuvien noidanhattujen" ripustamista kattoon valotikun kanssa tai voit rakentaa pelottavia silmiä vessapaperirullista ja valotikuista.

Jos jaksat vielä enemmän ahertaa valojen suhteen, suosittelen kokeilemaan kummitusvalon tekemistä.


2. Pienellä pääsee pitkälle

Tähän aikaan itselläni aina syntyy kauheasti ideoita ja tahtoisin todellakin toteuttaa ne kaikki, mutta todellisuuteen on laskeuduttava ja ymmärrettävä ettei kaikkeen löydy aikaa tai varsinkaan rahaa. 

Mustaa kaikkialla on mitä mainioin tapa lisätä pelottavaa tunnelmaa ja säästät paljon rahaa, kun et käy pilapuodissa ostamassa "Halloweenkrääsää". 

Iso musta lakana sohvan päälle suojaa sitä todella hyvin läikkyviltä juomilta, mutta samalla myös pimentää huonetta ja kohottaa tunnelmaa. Lisäksi vanhan lakanan ottaminen ja silppuaminen tai repaleisten reikien leikkaaminen ja sen käyttäminen esimerkiksi huoneen jakajana tai kiinnittäminen sisäänkäynnille luo pelottavaa tunnelmaa sekä halpa lisä sisustukseen.

Oma suosikki ostokseni tähän aikaan vuodesta on suuri pussi hämähäkinseittiä. Näistä löytyy yleensä todella hyvä tarjouksia (osta 3 maksa 2) ja jos jaksat käyttää aikaa seitin venyttämiseen, pystyt levittämään sitä suuremmalle alueelle, joka tekee seitistä aidomman näköisen. 

Ulkovalaistuksen lisäksi panosta sisävalaistukseen, sillä se on todellinen ystäväsi, mitä tulee pelottavan ilmapiirin luomiseen. Jouluvalojen käyttö on hyvä idea, jos sidot niihin sideharsoja tai käärit ympärille punaista, jotta valaistus näyttäisi pelottavalta. 


3. Ruoka ja juoma

Kaksi asiaa, johon pyrin itse panostamaan aina, mutta oli kyse minkälaisista juhlista tai kokoontumisesta tahansa pyydän muita tuomaan omia juomiaan ja herkkujaan. Pyrin aina ottamaan huomioon ystäväni, jotka ovat vegaanisia, mutta kaikki eivät pidä kaikesta tarjottavasta.

Keksi joku hyvä yhteinen juoma, booli ja jotain naposteltavaa, sormiruokaa, joka mielellään olisi suolaista. Ihmiset todella usein ihanasti tuovat jotain juhliin ja se on todella usein karkki tai sipsi painotteista. 

Hyvä isäntä/emäntä pitää huolen, että vieraat saavat jotain muutakin syötävää. Harkitse esim. lämpimät kurpitsaleivät tai nakkipiiloja.

Booliksi hyviä ideoita voisivat olla joko musta booli tai alkoholiton vihreä booli


👻👻👻


Juhlat kuin juhlat suurin yritys näkyy yleensä aina siitä, kuinka paljon rahaa on käyttänyt koristeisiin ja ruokaan, mutta se ei koskaan takaa täydellisiä juhlia. 

Panosta yhteen asiaan ja ennen kaikkea siihen, että kaikilla on hauskaa juhlissasi. Keksi jotain tekemistä illan ajaksi, pelejä, tietovisaa ja luo teemaan sopiva musiikkilista. 

Oletko järjestänyt koskaan Halloween juhlia tai milloin viimeksi osallistuit sellaisiin? 

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset