13 päivää lokakuuta PÄIVÄ 1 - karmiva ja tyylikäs sisustus

Koska Halloween on sellainen juhla, josta itse innostun enemmän kuin olisi tarvetta päätin, että nyt jos mikä olisi oikea aika luoda tällainen joulukalenterimainen postausputki lokakuun ja ennen kaikkea Halloweenin kunniaksi.

Tämä on oikeastaan pitkään ollut mielessäni toteuttaa, mutta koska yleensä olen aina harkinnut kuukauden kestävää julkaisutahtia, on se yleensä jäänyt toteuttamatta joulukalenterin vuoksi. Nyt haluan kuitenkin toteuttaa 13 päivää lokakuuta, joka antaa minulle mahdollisuuden julkaista Halloween aiheista sisältöä, mutta myös varmistun siitä, etten uuvuta itseäni liikaa.

Mikä siis olisi parempi tapa aloittaa lähtölaskenta tähän sadonkorjuun juhlaan kuin koristamalla koti juhlaan sopivaksi! 

Älä huoli olen koonnut tähän postaukseen sisustus ideoita samanlaisille Halloween intoilijoille kuin minä, mutta myös hillitympiä versioita, jos tahdot pysyä kaukana pilapuoti meiningistä, mutta silti juhlistaa tätä juhlaa!

Isompi vai pienempi luuranko?

Luuranko on mitä mainioin koriste ottaa esille Halloweeniksi, mutta mihin ripustaa normaalin kokoinen luuranko ilman, että mieleen syntyy kuva biologian tunneista? Tai mitä edes sellaisella pikkuisella luurangolla voi tehdä?

Jos teiltä löytyy baarikärry voi luurangon asettaa henkilökunnaksi sitä työntämään tai jos tilaa on voi luurangon laittaa hyllylle istumaan. Pienemmän luurangon voi puolestaan asettaa keittiöön vahtimaan keksipurkkia tai roikkumaan kattolampusta. Kannattaa hiukan leikitellä sen kanssa, miten luurangon asettelet, jos tahdot tuoda siihen hiukan eläväisempää twistiä.

Entä ne pakkaukset, joissa luuranko on osissa? Näistä voi luoda illuusion ulos maan alta ylös kaivautuvasta henkilöstä. Illuusiota voi parantaa pienemmällä tai suuremmalla hautakivellä.

Pienet pääkallot

Tämä oli sellainen koriste, jolle naureskelin pitkään. Mitä niillä muka tekee? No tässä pari ehdotusta!

  1. Pääkallot voi laittaa purkkiin.
  2. Riviin esimerkiksi TV tasolle, takan reunukselle (jos olet onnekas) tai kirjahyllyyn.
  3. Piilotella ympäri asuntoa pieneksi yllätykseksi.
  4. Liimaa kalloja tekokukkien keskelle luodaksesi juhlaan sopivan kimpun.

Isommista pääkalloista voit luoda esimerkiksi pääkallotornin kodin nurkkaan tai etuovelle. Isommasta voi myös väkertää sopivan maljakon. Jos puolestaan päiden ilme ei miellytä ne voi aina maalata omaan sisustukseen sopivaksi. Kuka ei rakastaisi räikeän pinkkiä pääkalloa!

Lepakoita

Löytyykö talosta mustaa paperia ja sakset? Leikkaa näistä lepakoita, joita voit ripotella sinne tänne kotiin koristeeksi. Esimerkiksi peilin ympärille, lampun varjostimeen tai vaikka seinälle.

Samaa ideaa voit myös käyttää niistä pienistä hämähäkeistä, joita voi ostaa isommissa pusseissa.

Jos lepakot eivät kiinnosta niin harkitse myös mustia perhosia.

Tämä on ollut oma lempparini jo pitkään, sillä voit olla niin extra kuin haluat tämän kanssa. Vain muutamallakin lepakolla pääsee todella hyvin juhlatunnelmaan ilman, että se laittaa sisustuksen muistuttamaan pilapuotia.

Keskimmäinen kuva; @simplyela

Valaistus

Valaistuksella pääsee todella pitkälle ja näin päivien pimentyessä tunnelma valaisun luominen on todella helppoa kaikenlaisilla valoketjuilla ja ennen kaikkea kynttilöillä. 

Tigerista saa esimerkiksi todella suloisia valonauhoja ja kummitus- sekä kurpitsavaloja, joita on helppo lisätä kirjahyllyyn tai työpöydälle juhlan merkeissä.

Lisää maagisuutta voi myös tuoda kotiin lentävillä kynttilöillä, jotka on myös todella helppo tehdä itse!

Tahdot valaistuksen olevan mahdollisimman lämpöisen sävyinen, sillä tämä sopii oranssiin väriin, joka on toinen Halloweenin pääväreistä ja se muistuttaa meitä kynttilän valosta. Jouluvalojen kaivaminen esiin nyt on siis mitä mainioin idea ja parasta on, jos keksit niille hyvän paikan ei niitä tarvitse pitkään aikaan ottaa pois.

Hämähäkinseitti

Seitti on sellainen "koriste", jonka kanssa voi olla niin hillitty tai ylitse ampuva kuin haluaa. Jos taas seitti on asia jonka kanssa ei tahdo tapella tai sen pois ottaminen kuulostaa liian työläältä (jota se muuten oikeasti on) niin kannattaa harkita pöytäliinoja ja kankaita, jotka luovat illuusion seitistä suuremmalla tyylikkyydellä ja vähemmällä sotkulla.

Äläkä unohda hyödyntää niitä pieniä hämähäkkejä, jotka tulevat monen pakkauksen mukana.

Jos puolestaan, et tykkää pussiseitistä syystä tai toisesta voit aina kokeilla mustaa lankaa ja väkertää ei niin pelottavan ja vähemmän sotkuisen seitin seinälle.

Kurpitsat

Ei saa tietenkään unohtaa omaa lemppariani! Rakastan kurpitsoita; niin sisustuksessa kuin myös ruuassa - puhumattakaan kahvista!

Kurpitsoilla on todella helppo luoda niin syksyistä kuin Halloweenmaista tunnelmaa kotiin. Se vain riippuu siitä, tahtooko kurpitsalle kaivertaa kasvot vai ei. Tänä vuonna todella suuressa suosiossa on myös ollut kurpitsoiden maalaus, jota suosittelen, jos kaivertaminen on asia mitä et halua tehdä.

Oikeita kurpitsoita ei ole myöskään pakollista ostaa. Olen itse pyrkinyt metsästämään kaikenlaisia kurpitsa kulhoja ja kynttilöitä. Tänä vuonna uusin tulokas on kurpitsakeksipurkki ja päädyin itse virkkaamaan kurpitsan, kun huomasin ylimääräistä oranssia lankaa olevan riittävästi.

Panosta väreihin

Jos sinua ei kiinnosta yhtään luurangot, hämähäkit tai lepakot sisustuksessa, mutta tahtoisit jotenkin juhlan näkyvän kotona voit todella hyvin panostaa sisustuksen väritykseen.

Yhtä hyviä Halloween värejä ovat musta ja oranssi, jotka sopivat myös syksyyn, mutta harkitse myös violetin ja vihreän käyttöä. Samoin kuin myös punaisenkin.


Sisustatko sinä kotisi Halloweeniksi?

Lue myös;


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset