Kiinnostuin Bullet Journalista, kun lueskelin Kiian blogia ja siellä hän onkin puhunut bujosta todella paljon. Hän on jopa tehnyt oman blogin sille Bujo & More, jossa antaa vinkkejä kuinka sitä voisi täyttää bujoa sekä miten hän itse sitä täyttelee. Mä oon nyt tehnyt bujoa about 4 kuukautta. And I love it! Nautin todella paljon sen rustailusta. Mulle bujo on kalenteri, sellanen jonka avulla seuraan oman elämäni rutiineja, rahan menoa sekä se on myös taiteellisen puoleni harjoittaja. Bujon tekemiseen ei kuitenkaan tarvita taiteellisuutta, sillä saat tehdä siihen ihan mitä vain tahdot! Ei ole oikeaa tai värää tapaa tehdä sitä.

Tässä postauksessa näytän sulle miltä mun bujo näyttää. Pääset myös näkemään, miten se on muuttunut 4 kuukauden aikana. Eihän sitä nyt ensimmäiseen vaihtoehtoon voi tyytyä minkä on tehnyt.

bujo1

"VIHKO" JOTA KÄYTÄN SEKÄ TUSSIT
Itse ostin omani Suomalaisesta kirjakaupasta. Yleensä bujoina käytetään vihkosia joiden sivuissa on viivojen sijasta pisteitä. Lähdin siis metsästämään sellaista ja tämä oli ainoa jonka löysin. Aluksi vähän nyrpistelin nenääni tuolle kannelle, mutta on se nyt ajan myötä muuttunut kivan näköiseksi. Oon myös miettiny, että tekisin siihen kokonaan uudet kannet.
Tusseina toimivat suurimmaksi osaksi luotettavat Stabilot. Niin nuo highlighter tussit kuin ohut kärkisetkin. Tarkotus on kyllä täydentää tussikokelmaa lähiaikoina. Alan nimittäin kyllästä samoihin väreihin. Ainakin highlighterien kohdalla. Osa käyttää myös tarroja bujon koristelussa, joten oon alkanu myös niitä metsästämään.

bujo2

INDEX
Tämä nyt löytyy varmasti jokaisen bujon alusta eli sisällys luoettelo. En ole vielä käyttänyt tätä löytääkseni jonkin asian nopeasti, mutta mun mielestä tämä on ihan kiva olla. Ainakin tästä näkee nopealla silmäyksellä mitä kaikkea bujosta löytyy.

bujo3

TULEVAISUUSLOKI
Aluksi en kunnolla ymmärtänyt tulevaisuuslokin tarkoitusta joten tein sen hiukan hutaisten. Nyt hiukan kadun sitä, sillä tämä on todella hyvä silloin jos on pidemmän päälle suunniteltu jotakin. Noh seuraavassa lokissa olen sitten viisaampi!

bujo4

bujo5

bujo6

bujo7

HABIT TRACKER, TO DO LIST & MEMORIES
Tämä on sellainen aukeama josta tiedän aina kuukauden vaihtuneen. Kokeilin maaliskuun kohdalla eri värejä eri trackerin kohdalla, mutta päädyin siihen tulokseen että yksi väri on parempi. Tehtävä lista on sille kuukaudelle joka on menossa. Ainahan ne tehtävät vaihtuu ja jotkut on sellaisia joille ei ole tiettyä päivämäärää. Katselin aloittaessani tätä tubesta videon jossa yksi tyttö esitteli omaa bujoaan ja hän oli tehnyt kuukauden alkuun tällaisen muistot kohdan. Musta se oli tosi kiva ajatus. Huomaa että en alussa ole ollut kauhean luovalla tuulella muistojen kanssa.

bujo8

bujo9

bujo10

WEEKS
Jotkut tekee omaan bujoonsa kuukaudet, mutta mä tykkään tästä viikko jutusta. Mahtuu paremmin kaikki jutut. Vihasin tuota maaliskuun viikkoa, miten sen tein. Jotenkin liian tylsä ja ehkä jopa hiukan sekavakin. Huhtikuun viikko oli ihan ok, mutta en vain pitänyt siitä kun viikonpäivät - tai no ainoastaan torstai - menivät keskikohdan yli. Ajattelin että tottuisin siihen mutta nope! Touko ja kesäkuussa kokeilin sitten tuota viimeisintä. Ihan hyvä, mutta halusin enemmän tilaa noille viikon tavoitteet, ajatukset, kiitollinen yms. kohdille.

bujo11

FITNESSLOG & MY EATING
Tarkoitus oli että olisin aloittanut tuon kuntoilulokin täyttämisen nyt kesäkuussa, mutta kuten näette se on vieläkin tyhjä. Ensi kuussa otan itseäni niskasta kiinni ja alan kuntoilemaan sekä täyttämään sitä! Yritetään tehdä siitä muutakin kuin vain tyhjä lupaus. Halusin myös pitää kirjaa siitä kaikesta mitä söin. Tuo idea värittää ruutu jos on syönyt kalaa tai kanaa oli ihan hyvä, mutta ehkä kokeilen seuraavaksi jotain toisenlaista. Kenties ruokapäiväkirjan tyylinen sivu olisi parempi kuin ruutujen värittäminen.

bujo12

MONEY & I WANT TO...
Ajattelin että olisi hyvä ruveta pitämään kirjaa siitä mihin ne rahat oikein menevät, joten tein tällaisen järjestelyn. Huhti ja toukokuussa oli samanlaiset taulokot. Kuitenkin tämä oli aika huono järjestely, sillä kaikki eivät mahdu laatikoihin ja pienikin ostos jää listaamatta. Sitten kun ei ole tilaa välttämättä tärkeämmälläe ostokselle. Tällaisen sivun tarkoitus on näyttää kaikki ostokset.
En keksinyt mitään tuohon toiselle sivulle, joten listasin sitten Kiian bujo blogin innoittamana ne elokuvat jotka tahdon nähdä ja kirjat jotka tahdon lukea. Pitäisi kaivaa kirjastokortti esille ja käydä pitkästä aikaa lainaamassa kirjoja. Tosin nykyään tahdon mieluummin omsitaa kirjat, sillä sitten on kaikki aika maailmassa lukea se. Oon hidas nimittäin lukemaan.

bujo13

WEATHER & HOMEWORKS
Jos huomasit niin oon ruvennu kirjaamaan ylös viikonpäivien kohdalle minkälainen sää on ollut päivän aikana. Pilvista vai aurinkoista? Paljon asteita? Keksin tämän yhtenä päivänä kun sää vaihteli koko ajan sateisen ja aurinkoisen välillä. Ihan kiva pieni piristys päiville. Muutenkin Suomen sää on niin arvaamaton että voi pitää myös kirjaa siitä milloin puhelimen sää sovellus on ollut väärässä.
Halusin myös ottaa Rillen mukaan bujoon, joten tein tällaisen kotityöt kohdan. Jos mä imuroin niin saan värittää yhden ruudun tietyn päivän kohdalta ja sama toisin päin. Huomaa kumpi täällä oikein siivoaa ja pitää taloa pystyssä. 

bujo14

WISH LIST & KEYS
Hiukan turha aukeama, mutta aika tarpeellinen silti. Listasin ylös ne asiat joita tahdon ostaa itselleni sekä asuntoon. Mitä tarvitaan. Suurin osa huonekaluista, tekstiileistä yms. tulee ostettua luultavasti vasta seuraavaan kotiin. Nuo avaimet on jo kolmas tässä bujossa, mutta en mä koskaan tule olemaan tyytyväinen tohon. Tämä kolmas keys kohta kyllä miellyttää eniten silmää. Ei näytä niin sekavalta.


SITTEN HEINÄKUU
the new pages

bujo15

HABIT TRACKER, MEMORIES & GOALS
Samat kuin edellisissä kuukausissa. Tracker sai tosin muutamn uuden kohdan esim. kävin kävelyllä sekä tehtävä lista vaihtui tavoitteiksi. Näin kesällä ei kauheasti tehtäviä ole mutta tavoiteita kyllä. Vielä en vain ole oikein miettinyt mitä tavoitteita pitäisi laittaa, sillä kesäkuun tehtävä listassa oli summer bucket list. Muistot totta kai pysyy!

bujo16

bujo17

NEW WEEKS
Tässä näette nyt vain kaksi viikkoa heinäkuulle, sillä ne toiset ovat järjestykseltään samanlaiset. Kuvat ja tekstit vain ovat erilaiset. Tykästyin kun näin muutaman muun bujossa tuon mini kuukauden viikonpäivien seassa. Tuo josta olen alleviivannut, mikä viikko on kyseessä. Idea oli mun mielestä todella kiva. Näihin viikkoihin olen paljon tyytyväisempi kuin edellisiin.

bujo18

MOOD TRACKER & SPENDING 
nospend challenge
Näin Kiian blogissa tuon mood trackerin ja tykästyin ideaan joten päätin tehdä heinäkuulle oman ja kokeilla miten se sitten täyttyy. Pääsen seuraamaan myös omaa mielialaani. En tahtonut luopua rahan käyttö sivusta, mutten tahtonut tehdä samanlaista, joten tein kokonaan uuden. Turhaan listaan tulojani kun tiedän kyllä, milloin ne rahat tulevat ja paljon tulee. Ajattelin siis että listaan tälle sivulle aina päivämäärän ja mitä on tullut ostettua. Nospend haasteen ajattelin tehdä niin että listaan vain ne raha summat ylös joilla oon ostanut jotain turhaa. Aina ei tarvitse tietää mitä on ostanut, vaan paljon sitä rahaa on käyttänyt.

bujo19

NEW HOMEWORK & MOVIE
Kotityöt kohdan tahdoin säilyttää, mutta muutin hiukan sen ulkonäköä, sillä edellinen ei mielyttänyt yhtään silmääni. Movie night sivu on sellainen jolle sitten listaan elokuvia joita oon katsonut. Eli ei tavoite mitä tahtoisin katsoa, vaan enemmänkin tracker.

bujo20

LIPSITCKS & QUOTE
Näin Pinterestissä tällaisen sivun, jolle joku oli listannut ylös kynsilakka kokoelmansa. Mulla ei kauheasti kynsilakkoja ole, mutta rakastan huulipunia. Samalla tekniikalla juttu siis tehty, mutta huulipunilla. Jokaisessa on pieni värinäyte, minkä brändin huulituote on kyseessä ja mikä sävy. Mun oli myös pakko laittaa tuo quote viereiselle sivulle ihan vain Potterin kunniaksi.

bujo21

BOW-TIES ARE COOL & BOOKS ARE WEAPONS
Oli aivan pakko tehdä Doctor Who:lle oma sivu ja päädyin siis listaamaan lempiquotejani sarjasta. Äidin luona katselin Doctoria ja nyt vielä ysi kausi katsottavana ja sitten voinkin siirtyä uuteen kauteen joka hetki sitten on tullut. Tuo rusetti täytyy muuten pirtää punaisella, nyt huomasin.
Halusin myös tehdä samanlaisen sivun kuin movie night, joten päädyin tekemään sen kirjoista. Pitää sitä nyt ylös listata hyvät kirjat jotka tulen lukemaan tulevaisuudessa.

Tältä näyttää siis mun bujo tällä hetkellä! Ajattelin että heinäkuun lopulla tai elokuun alussa voisin tehdä postauksen jossa näyttäisin kuinka nuo heinäkuun sivut on oikein täyttynyt sekä miltä sitten elokuu näyttää. Sivuista tulee varmasti erilaiset, kun koulukin alkaa silloin. Mitäs mieltä tästä ideasta?

Teetkö sä muuten bullet journalia?

xoxo
Paula

Seuraathan myös YouTubessa, Facebook:ssa, omani sekä blogin instagramia (@pauline_xs & @paulinebeautyqueen), Twitter:ssa (@paulukkaaa), Snapchat:ssa (paulukkaaa) ja Tumblr:ssa (w-o-l-f-i-e)