Kaksi tägiä peräkkäi, mutta kuun näin tämän Sofian blogissa niin en voinut vastustaa kiusausta olla tekemättä tätä. Muutenkin tänään - maanantai 26.6.2017 - tulee täyteen kaksikymmentä vuotta kun Harry Potter ja viisasten kivi -kirja julkasitiin briteissä. Oon todella todella suuri Potterfani. Pienenä jopa toivoin että elokuvissa olisi ollut suomalaiset dubaukset, sillä en aina jaksanut lukea tekstiä. Onneksi kuitenkin niin ei ole. Kuulostaisi todella tyhmältä kuulla Harryn, Ronin ja Hermionen puhuvan Suomea.

potter1

1. Mikä on lempikirjasi? Azkabanin vanki ehdottomasti. Pidin itse elokuvastakin, mutta kirja oli paljon parempi, sillä se selitti niin paljon tyhjiä kohtia. Voisin lukea sen uudelleen ja uudelleen, koskaan kyllästymättä.

2. Mikä on lempielokuvasi? Tätä elokuvaa mun täytyi hetki miettiä, sillä nautin enemmän kirjoista. Kaikista elokuvista jää niin paljon yksityiskohtia pois ja suuria aukkoja on monta. Sanon nyt Kuoleman Varjelukset osa 1. Vaikka kuinka nautinkin Tylypahkan maastosta ja kuvittelen itseni useasti kouluun, niin Harry sekä Ron ja Hermioni oppivat kaikenlaista uutta ja erilaista tässä toiseksi viimeisessä osassa elokuvasarjoja.

3. Mistä kirjasta pidit vähiten? Kirjoissa Liekehtiväpikari on aika pitkäveteinen ja tylsä. 

4. Mistä elokuvasta pidit vähiten? Pienenä vihasin Salaisuuksien Kammiota hämähäkki kohtauksen vuoksi ja siksi en kauheasti elokuvasta pitänyt. Skippasin aina sen kohtauksen. Ei se nykyäänkään mikään lempikohtaukseni ole, mutta kyllä elokuva on silti muuttunut vuosien varrella paremmaksi. Vaikka kohtauksessa jossa Harry taistelee basiliskia vastaan näkee vaijerin joka pitää käärmeen päätä korkealla. Bongasin sen yhden kerran katsoessani leffaa ja nauroin katketakseni. Vastaan tähän kysymkseen kuitenkin samoin kuin edelliseen. Liekehtiväpikari ei ole mikään lempparini.

5. Mikä sai itkemään elokuvissa/kirjoissa? Siriuksen kuolema ja tietysti myös Kuoleman Varjelukset osa kahden loppu. Kuka ei voisi itkeä kun todella lähellä sydäntä oleva sarja saa päätöksensä?

6. Jos voisit seurustella kenen tahansa hahmon kanssa, kuka se olisi? Itse oon aina tuntenu vetoa Wesleyn kaksosiin. Kumpi tahansa heistä kelpaisi mulle.

7. Kuka on lempihahmosi? Ehdottomasti Sirius! Ihastuin hahmoon heti kun näin Azkabanin vanki elokuvan ja rakastuin kun luin kirjan, jossa selitettiin hänen taustaansa paremmin. Mua harmittaa suuresti etteivät Sirius ja Harry päässeet ikinä elämään yhdessä, vaikka heidän suhteensa oli kuin isällä ja pojalla.

potter2

8. Kenestä hahmosta pidät vähiten? En koskaan ole pitänyt Dracon isästä, enkä myöskään matohännästä. Peter Pettigrew - suomeksi Peter Piskuilan - on juuri sellainen luonteeltaan jota vihaan todella paljon ihmisissä. Pelkuri, kaksinaamaninen ja ajattelee vain omaa takalistoaan. Lucius Malfoy on toinen puolisko siitä mitä vihaan osassa ihmisiä. Hän on rikas joten kaikki köyhemmät ovat huonompia. Oma maine on tärkeämpi kuin rakkaus, sillä se tekee onnelliseksi.

9. Lempiquote? "Happiness can be found even in the darkest of times, if only remembers to turn on the light." "The ones that love us never really leave us." "It's sort of exciting isn't it? Breaking the rules." "Do not pity the dead, Harry. Pity the living, and, above all, all those who live without love." "I solemnly swear that I am up to no good."
Harry Potter on täynnä ihania, täydellisiä ja oikeasti silmiä avaavia sitaatteja. Noi on nyt mun lempparit ja viimeinen on sellanen jonka ehdottomasti haluan tatuoida ihooni. Miksi? Sen voin kenties kertoa sitten joskus.

10. Quote, josta pidit vähiten? Tällä hetkellä ihan hännillä on "After all this time? Always." Ihana quote se kyllä on mut aivan liian siirappisen oloinen ja sitä jauhetaan koko ajan. Se ponnahtaa kaikkialla esiin.

11. Mikä suojeluksesi olisi? Jos saisin itse päättää niin se olisi susi. Ehdottomasti, sillä se on lempieläimeni. Pottermoren mukaan mun suojelus olisi siberian kissa.

12. Minkä muodon mörkö ottaisi edessäsi? Varmaan todella vaikeaa ottaa yksinäisyyden muotoa, mut varmaanki se ottais ampiaisen. Vihaan ötököitä, niin ällöttäviä, mut ampiaisia pelkään kuollakseni. Varmasti pyörtyisin jos pari metrinen ampiainen ilmestyisi yhtäkkiä eteen.

13. Haluaisitko mieluummin saada seljasauva, elpymyskiven vai näkymättömyysviitan? Seljasauva ja elpymyskivi ei kauheesti houkuta. Näkymättömyysviitasta olis sentään jotain hyötyä. Tosin saattaisin varmaan ruveta varastelemaan jos mulla sellanen olis eikä se olis kovinkaan hyvä juttu.

14. Missä tuvassa olisit? Yhden testin tein vuonna nakki ja muusi ja tulokseksi tuli puuskupuh. Sitten tein testin Pottermoressa ja sain luihusen. Luihusen jäsenet ovat ovelia, kunnianhimoisia, neuvokkaita, viisaita sekä päättäväisiä. Vaikka luihusista on puhuttu pahaa niin kyllä mä silti enemmän oon luihunen kuin puuskupuh. Uskon muutenkin paremmin Pottermoren tuloksiin, sillä itse J. K. Rowling on testit tehnyt.

luihunenkollaasi

15. Jos olisit huispausjoukkueessa, missä asemassa pelaisit? En varmastikaan huispaukseen osallistuisi, vaikka ymmärrän tosi hyvin pelin säännöt ja tiiän miten se menee. Mä en oo vaa urheilullista tyyppiä. Varsinki mikä tulee koulu-urheiluun. Kuitenkin jos nyt pitäisi päättää niin hakisin jahtaajan paikkaa. Oon vikkelä, mutta en tarpeeksi nopea etsijäksi. Multa ei löydy tarpeeks lihasta lyöjäksi. Pitäjänä antaisin pallon vaa mennä renkaiden läpi, sillä väistäisin kovaa tulevaa palloa. Jahtaajana voisin vaa syötellä, väistellä ja yrittää tehdä maaleja. Ei niin suurta painetta kuin pitäjällä kun täytyy estää pisteet tai etsijällä, jonka täytyy saada peli loppumaan.

16. Mikä olisi lempiaineesi? Pimeyden voimilta suojautuminen, sillä oppisin puolustamaan itseäni kaikenlaisissa tilanteissa. Muodonmuutokset, sillä se kuulostaa haastavalta, mutta myös sen verran kiinnostavalta että ahmisin kaiken mahdollisen tiedon aiheesta. Taikaolentojen hoito olisi varmasti myös yksi, sillä olisi mahtavaa saada tutustua uusiin olentoihin.

17. Jos voisit herättää yhden hahmon henkiin, kuka se olisi? Kukakohan? No Sirius tietenkin. Vannon että hänen kuollessaan mun sydän pysähtyi kokonaisen minuutin ajaksi. En todellakaan osannut odottaa sitä.

18. Mitä tekisit työksesi taikamaailmassa? Musta tulisi ehdottomasti aurori. Jos joutuisin tapaturmaan etten voisi enää olla aurori tai sitten viimeistään eläkepäivillä yrittäisin varmasti siirtyä Tylypahkaan opettamaan piemyden voimilta suojautumista.

19. Jos voisit tavata kenet tahansa näyttelijöistä, kuka se olisi? Mä oon aina tahtonu tavata Emma Watsonin. Ihailen hänen uraansa todella suurella sydämellä.

20. Olitko tyytyväinen loppuun? Olin todella tyytyväinen päätökseen, mutta kuka nyt oikeasti toivoisi niinkin hyvän tarinan loppuvan? Mutta kaikki hyvä loppuu joskus. Ei se kuitenkaan tarkoita ettei joskus saisi palata uudestaan ihanaan menneeseen.

21. Paljonko Harry Potter merkitsee sinulle? Pottermaailma on mulle toinen todellisuus, johon mennessäni kaikki on joka kerta uutta ja ihmeellistä. Vaikka muistankin melkein jokaisen sanan kirjasta ja kohtauksen elokuvista niin silti aina sykähdyn samalla tavalla. Kirjoja lukiessa voin unohtaa hetkeksi tämän todellisuuden ja siirtyä toiseen. Muistan kuinka petyin kun en saanut kirjettä Tylypahkasta tai jostain toisesta taikakoulusta täytettyäni 11. Potter on sellanen joka on todella lähellä mun sydäntä ja missä tahansa siitä mainitaan - pienesti tai isosti - mä innostun tosi paljon.

Mä omistan Potter -kirjoista tällä hetkellä viisasten kiven, salaisuuksien kammion, azkabanin vangin, liekehtivän pikarin sekä feeniksin killan. Leffoista mulla on vaan salaisuuksien kammio, joka on äidillä ja viisasten kivi meillä oli videokasetilla. Yksi elämäni tavotteista on kyllä omistaa kaikki kirjat ja leffat. Kirjat sekä suomeksi että enkuksi, sillä joskus on kiva lukea alkuperäisellä kielellä.
Jos oot potterfani etkä oo vielä käyny edes kurkkaamassa pottermore sivua niin tee se nyt! Siellä saat tietää suojeluksesi, tupasi sekä minkälainen sauva sulla on. Oma sauvani on vaahterasta, jossa on feeniksin sulan ydin, pituudeltaan se on 9 3/4 ja siinä on vankka joustavuus.

Mitä mieltä itse oot Harry Potterista? Iso fani, se on ihan ok vai etkö tykkää ollenkaan?

xoxo
Paula

Seuraathan myös YouTubessa, Facebook:ssa, omani sekä blogin instagramia (@pauline_xs & @paulinebeutyqueen), Twitter:ssa (@paulukkaaa), Snapchat:ssa (paulukkaaa) ja Tumblr:ssa (w-o-l-f-i-e)