villapaita7

Riiteleminen kumppanisi kanssa on väistämätöntä. Kun päätät jakaa elämäsi jonkun toisen kanssa, outojenkin taisteluiden syntyminen on yksi osa sopimusta. Voi olla, että hän on tehnyt jotain väärää, sinä olet saattanut tehdä jotain väärää, tai tuo riita voi olla hyvinkin arkipäiväinen asia, mutta te molemmat tunnette olonne tunteellisiksi ja tahdotte käsitellä sen. Oli syy mikä tahansa, sen sijaan että alkaisit syyttelemään kuinka hän on väärässä, kysy itseltäsi voisitko kenties itse olla.

villapaita5
Villapaita Gina Tricot | Legginsit New Yorker

villapaita9

Ennen kuin mennään ihan kunnolla itse tekstin pariin, haluan kertoa että idea tämän postauksen kirjoittamiseen oikeastaan lähti Erikan postauksesta "Helvetin äpärä, vihaan sua" (riitele paremmin). Postaus oli mielestäni todella hyvä ja mielenkiintoinen, sillä oikeasti harvoin sitä kuulee kenenkään sanovan pitävänsä riitelemisestä. Kommenttini riitelystä voi käydä lukaisemassa, mutta lyhykäisyydessään, jos tahdot riidellä kanssani se on täysin mahdotonta. Väittelyä rakastan yli kaiken, joten siihen lähden kyllä mukaan, mutta riitaa ei koskaan synny. Joku kerran kysyi (ja tiedän monen miettivän sitä), että miksen huutanut äsken Rillelle, vaikka hän oli todella ärsyttävä ja teki väärin. "Mitä järkeä, kun molemmille tulee vain paha mieli sen jälkeen." En riitele sen takia, koska en välittäisi vaan päinvastoin. Olen ennenkin täällä blogin puolella sanonut etten riitele heidän kanssa joita rakastan, sillä tiedän heidän heikoutensa, joka saisi heidät murtumaan täysin, mutta sitä en tahdo tehdä. En tahdo osoittaa olevani parempi satuttamalla muita.

villapaita3

Olette siis riidelleet ja välillänne oleva myrsky on hetkeksi laantunut. Pistä itsesi ny hänen kenkiinsä ja katso tuota riita hänen näkökulmastaan. Onko jotain, mitä itse olisit voinut tehdä väärin? Onko jotain, mikä on kokonaan sinun kontollasi. Tämä ei ole oikeasti helppoa, pakottaa itsensä paljastamaan puutteensa, sitä me oikeastaan vihaamme, mutta kukaan ei ole täydellinen. Mukaan lukien se henkilö, jonka kanssa riitelet. Aloituksen tekeminen tässä "katsotaan molempien näkemyset", voi inspiroida kumppaniasi tekemään samoin. Näkemään sinunkin puolesi. Aivan sama, mistä te riitelette, molemmat teistä pelasivat roolinsa riidassa. Kuten Katy Perry lauloi; "I can only take responsibility for me. It takes two, two sides to every story. Not just you. I can't keep ignoring. I admit half of it, I'm not that innocent. It takes two, two sides to every story. Not just me. You cant't keep ignoring." 
Se milloin annamme riidoista kehkeytyä isoja, anteeksiantamattomia asioita ei ole sen toisen syy, vaan oman itsemme. Silloin olemme päättäneet keskittyä ainoastaan häneen ja hänen virheisiinsä.

villapaita8

Kun päätät aloittaa suhteen jonkun kanssa, toivotko että hän rakastaisi sinua niin hyvinä kuin myös huonoina aikoina? Kuinka monta vikaa itsestäsi pelkäsit hänen näkevän, oppivan tuntemaan, niinä alku viikkoina? Nämä ovat niitä samoja pelkoja ja ajatuksia, joita hänelläkin oli kun tapasitte. Silloin alussa, ihanan "kuherruskuukauden" aikaan, kaikki mitä hän teki oli söpöä ja viehättävää. Nyt se tapa, miten hän jättää sukkansakin lattialle voi olla asia, joka saa veren kiehumaan raivosta sisälläsi.

villapaita4

Sinun täytyy päästää irti näistä pienistä asioista ja asettaa se rakkaus ja huoli, jota tunnet häntä kohtaan etusijalle. Sinun täytyy olla suostuvainen olemaan joskus haavoittuvainen ja myöntää vikasi, jotta voisit päästä eteenpäin näistä riidoista. Sinun on hyväksyttävä ja rakastettava sitä henkilöä, jonka kanssa olet juuri sellaisena kuin hän on. Vikoineen päivineen. Jos et rakasta, niin silloin rakastat itsekkäästi. Odotat vain sen toisen ihmisen tekevän sinusta paremman ja riitelet mieluummin siitä että sinä olet oikeassa, kuin että tekisit sen mikä on oikein.

villapaita6

Jos aidosti rakastat tätä ihmistä, haluat olla hänen kanssaan ne ylä- ja alamäet, anna sen rakkauden ylittää ylepytesi riita tilanteissa. Ymmärrä roolisi riidassa, pyydä anteeksi omaa puoltasi ja kerro että rakastat häntä. Edes pieni riita ei ole tärkeämpi kuin rakkaus ja kiintymys häntä kohtaan, jonka kanssa olet. Heiluta sitä valkoista lippua, jotta voit päästä takaisin siihen, mikä on oikeasti tärkeää elämässä. -- Noutoruoka ja haliminen.

xoxo
Paula