MIHIN TYÖSSÄOPPIMISEEN?

sivusiili1

Olen jo kokonaisen viikon ajan tahtonut näyttää teille kaksi edellisintä työtäni. Aloin miettimään hyvää postausta, sillä en tahtonut vain näyttää näitä ja höpötellä niistä. Tylsää! Tässä postauksessa siis kuvat ja pientä selostusta ystävieni uusista hiuslookeista sekä kerrontaa kevään tapahtumista opiskeluissani.

sivusiilikollaasi

LOOK 1
Ensimmäisenä kunnon hiusten leikkuu urakkani on todella rohkean ystäväni hiukset, joka on uskaltanut antaa todella monen ei alalla opiskelleen sekä uraa nähneen leikata hiuksiaan ja värjäykset ovat aikalailla tapahtuneet kotona. Leikattiin sekä siistittiin uuteen uskoon jo valmiiksi ollut niskasiili  (kaveri kuulemma leikannut ja todella jyrkkä vee sekä pieni kumpu kun ystäväni oli ärsyytynyt takkuun) sekä ystäväni tahdosta leikkasin sivusiilin. Hiukan hillityn, sillä hiuksia muutenkin lähti paljon. Hän kuitenkin sanoi tahtovansa tehdä siitä isomman joten tehdään se ensi kerralla. Myös tasoitettiin ja leikkattiin taaksepäin pitenevän ehjärakenne latvoihin. Tätä oli kyllä hauska työstää, sillä vaikka ystävääni jännitti hän silti luotti minuun.

STUDIES...
Tammikuussa meillä alkoi siis uusi aihe eli partrointi. Mitään uutta miesten leikkauksissa ei kauheasti ole. Se on enimmäkseen aina sama malli, mutta muuttaa pituutta ja ainoa hankala osio taitaa olla saksikampa tekniikalla tehtävä siistiminen niskavillojen kanssa. Se on oikeasti todella haastavaa. Eilen meillä oli nonstop parturointi päivä ja hiukan jännitti, sillä se olisi ensimmäinen tuntematon asiakkaani, mutta ketään ei tullut. Eniten oikeastaan jännittää se etten tiedä mitä leikkaustekniikkaa käytän, mutta onneksi opettaja on apuna.

pitkä1

LOOK 2
Toisena hiukan yksinkertaisempi leikkaus. En koskenut mihinkään muuhun kuin latvoihin, joista otettiin n. kolmisen senttiä pois. Ystäväni halusi hiukan kuivahtaneista latvoistaan eroon. Yllätyin kuinka vähän tätä kuivunutta osaa oikein oli, sillä yleensä näin pitkässä hiuksessa kuivunut hius voi yltää vaikka kuinka pitkälle. Ystäväni on kuitenkin aina ollut todella tarkka hiuksistaan ja osaa kyllä niitä hoitaa. Hänen hiuksensa ovat aivan ihanan pitkät sekä todella paksut - eli toisin sanottuna juuri minun unelmani on hänen päässään.

pitkäkollaasi

STUDIES...
Kevään suurin kysymys - joka tosin on mielessäni pyörinyt jo syksystä - on; Mihin mennä työssäoppimiseen? Muutaman vanhemman opiskelijan kanssa on tullut juteltua ja joitakin on harmittanut oma työssäoppimispaikka, sillä he olivat saaneet vain lakaista lattiota. Jotkut ovat voineet pestä vain hiuksia, mutta että pelkkä lattioiden lakaisu ja muu kampaamon siivoaminen? Ei kiitos. Pitää siis olla tarkka mistä paikkaa hakee.

Viime viikon keskiviikkona (31.1.) meillä kävi yksi kakkosvuosikurssilainen kertomassa,että sen kampaamon omistaja, jossa hän oli työssäoppimisessa - ja on nykyisesti vakituisena työntekijänä - etsii harjoittelijaa. On kaksi syytä miksi itse soitin heti kotiin päästyäni kampaamoon. 1) Minulla ei ole mitään paikkaa ja halusin koettaa onneani. 2) Kyseinen kampaamo on Kampaamo Pesula ja en voi olla miettimättä että KOHTALO! Äitini on siis myös ammatiltaan parturi-kampaaja ja hänen äitinsä puolestaan oli töissä pesulassa. Ei se voi olla muuta kuin viesti universumilta yrittää päästä sinne.

Jos totta puhun olin oikeasti laittamassa sähköpostia heille, kysyin neuvoa hiukan kaveriltani ja hän sanoi: "Lopeta heti mitä teet ja soita!" Oli hyvä että otin neuvosta vaarin, sillä puhelimeen vastannut nainen kertoi omistajan olevan koulutuksessa - tällä alalla täytyy kouluttautua koko ajan, melkeinpä joka vuosi - ja palaisi vasta viikon päästä tiistaina. Noh, viikko jännityksessä odottelua. Odottelin soittoa kuumissani tiistaina, ei mitään. Keskiviikkona, ei mitään. Torstaina klo 14:31 puhelin soi ja pelkkä numero. Se oli Mikko, kampaamon omistaja, ja puhuimme hetken. Hän sanoi haluavansa harjoittelijan, joka toimisi hänen asistenttinaan, pesisi asiakkaan hiukset ja jopa hoitaisi olaplex hoidot. Hän itse kouluttaisi harjoittelijan. Sovimme, että maanantaina, 12.2. klo 15:30 menisin kampaamoon pienelle esittelylle. Olen enemmän kuin innoissani. Toivotaan vain että työssäoppimispaikka olisi sitten näinkin nopeasti löydetty, sillä muuten se olisi sitten toiseen paikkaan vain kyselemään.

Mitä kevät tuo sinulle tullessaan? Töitä, lisää opiskelua, valmistumisia...?

xoxo
Paula

P.S. Yllä olevien lookkien ennen ja jälkeen kuvat löydät insta tililtäni @paulinethehairdresser sekä jos tahdot tsekata Kampaamo Pesulan tilin pääset sinne tästä. Äläkä unohda heidän Facebook sivuaan!

1 kommentti:

  1. Toivottavasti työssäoppiminen sujuu hyvin ja paikka vastaa odotuksia. Minulla on sma tilanne, tosin eri alan opiskelijana. Työpaikalla järjestetävä koulutus (ent. työssäoppiminen) lähestyy ja ja jännittää mitä kaikkea tulen siellä oppimaan. Itse olen puutarha-alan opiskelija ja olen menossa kukkakauppaan. Floristin ammatti yhtenä haaveena.

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset