8x + 1 ASIAA MITKÄ TEKEVÄT TÄYDELISEN SUHTEEN

kukkia2

Ensimmäinen suhteeni ei kestänyt kauaa, vaivaisen kuukauden, ja sitä ennen se oli ollut todella pitkään säätämistä. Sitten tuli kesäromanssi ja sen jälkeen tapasinkin Rillen, jonka kanssa on vierähtänyt yli kaksi vuotta. Minulla ei ehkä ole paljoa kokemusta seurustelusta ja välillä saan siitä kuulla Rilleltä, mutta idiootti en ole. Olen aina ollut tarkkailija sekä tiedon kerääjä, ja kun ihastuin ensimmäisen kerran tapani mukaan haalin kaikki teidot täydellisestä parisuhteesta. Kysyin äidiltäni, mummiltani, isäpuoleltani, isältäni, mummini mieheltä ja jopa kavereideni vanhemmilta tai teini-ikäisiltä sisaruksilta minkälainen on täydellinen suhde. Olen aina ollut ikäistäni kypsempi ja olen miettinyt syvällisesti asioita. Isäni kutsui minua joskus pikku filosofikseen. Parisuhde itsessään on aina kiinnostanut minua (siksi varmaan niin palavasti sitä halusin aikaisina teinivuosinani) ja ajattelin siis jakaa teille omat ajatukseni siitä, mikä minusta tekee täydellisen suhteen.

kukkia5
Turkki Gina Tricot | Paita H&M | Housut itsepalvelukirpputori Bella

kukkia4

1. Olkaa yhdessä oikeistä syistä. Älä koskaan ole kenenkään kanssa yhdessä, koska joku painostaa sinua siihen. Oli se ystävät, perhe tai kumppani itse älä ole suhteessa vain sen suhteen takia. Minulla meni itse tajuta tämä parin suhteen verran. Olin suhteessa vain sen ihanan ajatuksen takia. Sellainen asia, joka on oikeasti todella päivän selvä juttu. Ainoa syy, miksi sinun pitäisi olla parisuhteessa jonkun kanssa on yksinkertaisesti se, koska rakastat olla hänen kanssaan, rakastat hänen seuraansa. Se on niin yksinkertaista.

2. Sinulla täytyy olla realistiset odotukset parisuhteista ja romantiikasta. Te ette tule olemaan umpirakastuneita kyyhkyläisiä joka ikinen päivä suhteenne aikana loppu elämänne ajan. Kaikki se "onnellisesti elämän loppuun asti" paskan jauhanta on se syy, miksi monet suhteet päätyvät epäonnistumiseen. Nämä ihmiset hyppäävät suhteisiin epärealistisista odotuksista. Heti kun tajutaan ettei tunneta sitä samaa tunnetta kuin suhteen alussa ajatellaan, että suhde on rikki ja ennen kaikkea ohi ja nyt pitäisi päästä äkkiä pois suhteesta. EI! Tulee olemaan päiviä, viikkoja tai jopa pidempiäkin aikoja, kun ette ole umpi rakastuneita, toisissanne koko ajan kiinni rakastavaisia. Tulet heräämään joku aamu ajatellen inhoten: "Yh, toi on tossa..." Mutta se on normaalia! Mikä tärkeämpää, tämän läpi käyminen on todella sen arvoista ja se rakkaus muuttuu. Päivässä, viikossa tai pidemmässä ajassa tulet huomaamaan että se inho on poissa ja sen sijaan suuri rakkauden aalto peittää sinut ja rakastat tätä niin paljon, että tuntuu kuin sydämesi räjähtäisi. Koska rakkaus, joka on elossa kehittyy koko ajan. Älä siis luovuta ensimmäisen tunne kuohun kohdalla.

3. Tärkeintä ei ole kommunikointi, vaan kunnioitus. Kyllä juu kommunikointikin on tärkeää. Jos ette asiosta osaa puhua niin you're screwed. Kaikista tärkein asia on kuitenkin kunnioitus. Se ei ole seksuaalinen vetovoima, ulkonäkö, jaetut tavoitteet, uskonto tai itse rakkaus. Kuten jo sainoin tulee olemaan aikoja jolloin et rakkautta edes tunne. Mutta älä koskaan kadota kunnioitusta kumppaniasi kohtaan. Totta kai se tarkoittaa kunnioituksen näyttämistä, mutta se on liian pinnallista. Pelkkä näyttäminen ei riitä. Sinun täytyy tuntea se syvällä sisälläsi. Minä itse syvästi ja aidosti  kunnioitan Rilleä. Hänen työmoraaliaan, kärsivällisyytään, luovuuttaan, älykkyyttään ja hänen perusarvojaan. Tästä kunnioituksesta tulee kaikki muukin, luottamus, kärsivällisyys ja sinnikkyys. Haluan kuulla mitä hänellä on sanottavana, sillä kunnitoitan hänen mielipidettään. Haluan antaa hänelle sen mahdollisuuden omaan aikaan itsensä ja omien kavereidensa kanssa, koska kunnioitan häntä. Annan hänelle sen saman kohtelun mitä annan itselleni.

kukkia3

4. Puhukaa avoimesti kaikesta, varsinkin niistä asioista jotka sattuvat. Parisuhteessa me puhumme aina siitä, mikä toisessa ärsyttää, mutta me emme puhu sen kumppanin kanssa, vaan jonkun toisen. Jos saisin euron, joka kerta kun joku tulee kertomaan minulle, mitä ärsyttävää jonkun kumppani on taas mennyt tekemään (tai kun minulta yritetään tivata, olisiko Rille tehnyt jotain paskaa) olisin uppo rikas. Ihmisillä on myös tapana aina kysellä ja saada minusta ulos vastauksia. Mit tehdä jossain tilanteessa. Nämä ärsyttävät asiat eivät kuulu kuitenkaan kenellekään muulle kuin sille sinun kumppanillesi, sillä hän on ainoa joka pystyy asiaan vaikuttamaan. Jos löydät tavan jolla pystyt puhumaan aina kumppanisi kanssa näistä sinua ärsyttävistä asioista niin voitte sitten myös työstää tätä ongelmaa. Muista myös ettei suhteessa saa olla salaisuuksia. Salaisuudet erottavat teidät. Aina.

5. Terve parisuhde tarkoittaa kahta tervettä yksilöä. Ymmärrä se että se on sinun tehtäväsi tehdä itsesi onnelliseksi. Se EI ole kumppanisi tehtävä. En tarkoita että ette saisi tehdä ihania asioita toisillenne tai ettei kumppanisi saisi joskus yrittää piristää sinua huonona päivänäsi. Sanon vain että älä aseta odotuksia kumppanillesi, että hän tekee sinut onnelliseksi. Ei se ole hänen tehtävänsä. Selvittäkää yksilöinä, mikä tekee sinut onnelliseksi yksilönä, ole onnellinen itsestäsi, ja siten tuotte molemmat sen onnellisuuden parisuhteeseen. Älä ikinä lähde muuttamaan kumppaniasi oman onnellisuutesi tähden. Tämä on se henkilö jonka valitsit. He olivat tarpeeksi hyviä viralliseen parisuhteeseen kanssasi, joten älä odota että heidän täytyisi muuttua suhteeseen hypättyään. Sama kuin älä ikinä muuta itseäsi toisen vuoksi.

6. Antakaa toisillenne tilaa. Varmista että sinulla on oma elämä, koska muuten on todella vaikeaa yhdistää kaksi elämään. Mitä tarkoitan tällä? Katso että teillä on omat kiinnostuksen kohteenne, omat ystävät, oma tukiverosto ja omat harrastukset. Keksikää ihmeessä samoja, yhteisiä tekemisiä, mutta se että ette ole identtisiä pitäisi antaa teille jotain puhuttavaa. Tämä auttaa myös ajatusmaailman laajentamisessa. Painotan vielä sitä, että jos rakastat kumppaniasi niin annat hänen olla oma itsensä. Et omista häntä, et voi määrätä ketkä ovat hänen ystäviään, mitä he tekevät ja mitä he tuntevat. Anna hänen mennä ulos ja lopeta se mustasukkaisena oleminen. Esimerkkinä minulta kysytään välillä, miksi olen Rillen kanssa kun olemme oikeasti ihan eri planeetoilta. Kyllä, Rille on komea kuin Channing Tatum - Grrrrhhh - mutta muutaman mielestä ärsyttävä. Hän kuitenkin tuo elämääni jotain, mitä kukaan muu ei osaa tuoda ja vaikka tapasimme suuren myrskyn tiedän sen laantuvan. Jokainen myrsky laantuu ja silloin kun se tapahtuu tiedän Rillen olevan maailman hurmaavin ihminen.

kukkia1

7. Sinä ja kumppanisi tulette kasvamaan ja muuttumaan odottamattomilla tavoilla; Omaksu se! Kun aloitat suhteen jonkun kanssa et oikeasti tiedä kenen kanssa olet suhteen aloittamassa. Kyllä, tiedät kuka hän on tänään, mutta sinulla ei ole hajuakaan, kuka hän tulee olemaan viiden tai kymmenen vuoden päästä. Sinun täytyy valmistautua tähän odottamattomaan ja kysyä itseltäsi; Rakastatko tätä henkilö riippumatta niistä pinnallisista - ja ei niin pinnallisista - yksityiskohdista. Lupaan että kaikki tulevat jossain kohtaa muuttumaan jollain tapaa.

8. Kehittykää tappeluissa. Parisuhde on elävä, hengittävä asia. Ihan samalla tavalla kuin keho ja lihakset se ei voi muuttua vahvemmaksi ilman stressiä ja haasteita. Teidän täytyy tapella. Kuten eilen jo puhuin hiukan riitelystä, se on tärkeää suhteiden kannalta. Valitse kuitenkin tarkkaan taistelusi. On asioita joiden vuoksi kannattaa alkaa korottamaan ääntään. Riidelkää jokaisesta pikku asiasta ja huomaat riiteleväsi loputtomiin. Mieti aina onko tämä pikku asia vai suuri asia? Kannattaako tämän takia pahoitaa toisen mieli tai omansa?

+1. Kehity anteeksiannossa. Kun päädyt olemaan oikeassa jossakin asiassa pidä vain turpasi kiinni. Voit olla oikeassa ja samaan aikaan hiljaa. Kumppanisi tietää kyllä, että olet oikeassa ja tuntee itsensä enemmän rakastetuksi tietäen ettet ollut kusipää ja hieronut kaikkitietävyyttä hänen naamaansa. Äitini viisaudesta on aina välillä oikeasti hyötyä; "Jos ei ole mitään kaunista sanottavaa, älä sano mitään." Tämä käy hyvin monessakin eri tilanteessa.

kukkia6

Mitkä asiat sinun mielestäsi tekevät täydellisen suhteen?

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ JUURI SINULLE!

xoxo
Paula

3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus! Mulla on sillai jännä suhde, että vaikka ollaan jo vuodenpäivät toisen naamaa vahdattu, nii silti ollaan vieläki aivan ku "alkuhuumassa". :D Eikä olla ees riidelty mitenkää pahasti kertaakaan. Nyt mun kulta on armeijasa ja mää oon inttileski nyyhs. ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me riideltiin Rillen kanssa ekan kerran vuoden seurustelun jälkeen, mut se ei ollu mikään "annetaan kaikki vuoden aikana kertyny paha ulos". Enää en ees muista mistä se oli xD Armeija ja muutenkin tollanen aika erossa tuntuu aina pahalta, mut se vaa syventää suhdetta. Parasta on sit kuitenkin aina päästä pitkän ajan jälkeen näkemään toinen :)

   Poista
 2. Kiva postausidea ja hyviä ajatuksia. Itsekin ajattelen kyllä monesta näistä kohdasta aivan samalla tavalla. :)

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset