MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN?

kone3

Olen nyt törmännyt pariin tällaisenn postaukseen, mutta jo ensimmäisen nähdessäni päätin että tahdon itsekin näihin kysymyksiin vastata. Itse nappasin idean Divine -blogista, jota pitää yllä Ida. Kysymykset ovat sellaisia joita jokainen bloggaaja miettii sekä mitä varmasti monet miettivät kun lukevat muiden blogeja.

kone2

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? | En oikeasti edes muista, miksi aloitin bloggaamisen, kun siitä on jo muutamakin vuosi. Pidin kuitenkin tauon, sillä elämäni ei antanut aikaa blogille. Tämä blogi on ollut pystyssä nyt vuoden ja aloitin bloggaamisen uudestaan, sillä kaipasin kaikkea mitä bloggaaminen tuo. Kirjoittaminen on muutenkin yksi harrastukseni ja joskus on kiva kirjoittaa muutakin kuin fiktiota, tarinoita.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia? | Tämä blogi on ollut vuoden pystyssä, mutta aloitin bloggaamisen seitsemännellä luokalla keväällä eli 2011 jos oikein muistan. Siitä on noin 7 -vuotta.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.? | Pitäisin ehkä tällä hetkellä omaa blogiani enemmänkin sellaisena, jossa puhutaan hiukan synkemmistäkin asioista positiiviseen sävyyn. Yritän itse aina nähdä kaikesta positiivisen puolen ja tahdon auttaa muitakin näkemään sen. Omassa ahdistuksessaan ei ole hyvä velloa pitkään. Yritän myös luoda kauneus ja muoti aiheisia postauksia. Olen aina tahtonut blogissani olevan niitä, mutta aikaisemmin olen aikalailla epäonnistunut. 

4. Kuinka usein päivität blogiasi? | Yritän päivittää ainakin kolme kertaa viikossa. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti? | Itse aina saan ensimmäisenä kirjoitettua tekstin. Tekstiä on helpompi vain luoda. Kuvien kanssa on melkeinpä aina hiukan ongelmia. Olen nyt yrittänyt muistaa kantaa kameraa mukanani. Ei sitä koskaan tiedä mitä eteen sattuu ja puhelimen laadusta en kauheasti pidä.

kone6

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi? | Haen inspiraatiota niin muiden blogeista, youtubesta kuin myös pinterestistä ja joskus jopa instagramista sekä tumblrsta. Demi.fi sivuston keskustelupalsta on myös hyvä paikka etsiä asioita, jotka ottaa puheeksi blogissa. 

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla? | Bloggaan mieluiten aamulla. Oma työpöytäni on ikkunan vieressä ja minusta on kiva katsella kuinka auringon säteet valuvat alas, pitkin vastapäisen talon seinää. Se on inspiroivaa.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.? | Joka päivä. Toisina vähemmän ja toisina enemmän, mutta joka päivä. Se voi olla kirjoittamista tai ideoiden etsimistä tai jopa pelkästään kuvien räpsimistä. Tai kaikkia!

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä? | Luen, sillä minusta kuulostaa typerältä että pitää blogia, mutta ei lue muiden blogeja. Varsinkin siinä tilanteessa jos tahtoo omalle blogilleen näkyvyyttä pitäisi kyllä muiden blogeja lukea sekä muutenkin olla aktiivinen blogiyhteisössä.
Minusta on oikeastaan kiva seurata muiden elämää ja varsinkin sellaisten joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita tai esim. ne jotka kertovat omassa blogissaan opiskelusta hiusalalla. On ihana lukea muiden päivityksiä opiskelusta samalla alalla. Tyyliltään kaikki menevät jos itse bloggaaja on kiinnostava, hänen bloginsa ulkonäkö on siisti ja hän tekee postaukset omalla tavallaan.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi? | Kuvat ja ulkoasu on sellanen joihin kiinnitän aina ensimmäisenä huomiota. Jos kumpikaan ei omaa silmääni miellytä en yleensä sitten tuhlaa enempää aikaani blogissa. Tiedän että jollekin tämä voi kuulostaa hirveältä, että ulkoasulla on paljon tekemistä lukijaksi liittymisen kanssa, mutta niin se on. Minä sitä blogia tuijotan, joten tahdon sen miellyttävän silmääni edes jollain tasolla. Harvemmin näin kyllä käy että ulkoasu tai kuvat eivät olisi upeita, joten teksti sitten ratkaisee. Luen yleensä muutaman postauksen, sillä tahdon teitää onko teksti kiinnostavaa ja helppolukuista. Tämä on puolestaan osittain pienen lukihäiriöni takia. En tahdo seurata blogia, jonka tekstissä jaaritellaan tai jossa on sanoja joihin jään jumiin moneksi minuutiksi.

kone4

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
 • Tätä saa tehdä juuri niin kuin itse haluaa. Bloggaamista kun ei tarvitse tehdä yhdellä tavalla tai miten naapurin Maija sitä tekee. 
 • Pääsee tutustumaan ihmisiin joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, kokemuksia yms. Muutenkin näkee ettei sitä ole yksin jonkun ajatuksen kanssa.
 • Se tunne kun kirjoitat postauksen, koet sen olevan täyttä pjaskaa ja moni ihana ihminen kommentoi kuinka hyvä se on. Vastaava tunne myös silloin kun on pelännyt jonkun postauksen saamasta kritiikistä, mutta kaikki ovatkin ihanan positiivisia.

12. Entä kolme huonointa asiaa? 
 • Ensimmäisenä tuli mieleen juuri se kun joku postaus johon on käyttänyt monta tuntia elämästään ja ajattelee että tämä on niin täydellinen mutta kukaan ei anna sille huomiota. Silloin tuntee epäonnistuneensa. 
 • Joskus ottaa vain liika stressiä kun ei ole tehnyt jollekin päivälle postausta. On ikävää kokea harrastuksesta stressiä, mutta kaikesta joka on jollain tavalla lähellä sydäntä on stressaavaa. 
 • En tiedä onko tämä huono, mutta ainakin ärsyttävä asia. Se kun on yhtenä päivänä huomaat jonkun vain poistuneen lukijoistasi. Silloin herää oikeasti kysymys, miksi lähdit? Oli syy mikä tahansa minusta olisi ihanaa tietää miksi joku lähtee. Voisin ehkä osata sitten parantaa blogiani.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin? | Isolla KYLLÄ. Vastailen oikeasti meilelläni niin isompiin kuin pienempiinkin kommentteihin. Mielelläni myös vastailen blogin ulkopuolella, jos joku on tullut minulle juttelemaan ja keskustelen asioista. Se on oikeasti ihanaa.

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten instagramia tai facebooksivua? | Kyllä, blogiltani löytyy niin instagram tili (@paulinebeautyqueen) kuin myös facebooksivu (Pauline). Jos et seuraa niin käy ihmeessä, sillä laitan näille sivuille yleensä ilmoituksen tulleista postauksista. Enemmän ehkä olen aktiivinen instagramin puolella, mutta yritän myös kovasti facebookissakin.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti? | Minulta löytyy tällä hetkellä 42 luonnosta. Kuten sanoin jo, rustailen aina ensimmäisenä tekstit postauksiini. Jotkut tekstit ovat varmasti sellaisia, joita en tule koskaan julkaisemaan, mutta on hyvä että joitakin on valmiina. Jos on sellainen päivä jolloin ei ole mitään kirjoitettavaa, mutta tahdon julkaista postauksen. Sellaisia hetkiä on myös tullut jolloin joku luonnos tuntuu juuri oikealta postattavaksi. Suunnittelen kyllä aina postausten julkaisupäivät, mutta joskus jotkut päivät jäävät tyhjiksi.

kone1

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi? | Olen aloittanut bloggaamisen hyvin kauan sitten ja kyllä kerroin kaikille niille joiden tahdoin blogistani tietävän. Äitini on unohtanut blogini. Puhuin hänen kanssaan tässä viikko sitten  blogistani ja hän luuli minun jo lopettaneen sen. Moni siis kyllä tietää blogistani, mutta en puhu bloggaamisesta kenenkään kanssa - paitsi bloggaajien joihin olen tutustunut. On siis hassua kun joku ottaa blogini kerran tai kaksi vuodessa esille. Joskus tuntuu ettei kukaan lähipiiristäni jaksa kuluttaa aikaansa blogilleni. Se on kyllä okei minulle. On oikeastaan myös kiva etteivät kaikki puhu siitä joka kerta kun näemme, sillä nyt kun joku mainitsee blogini tuntuu ihanammalta tietää että joku on nähnyt vaivaa lukea rustauksiani.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta? | Olen tehnyt yhden yhteistyöpostauksen ja siitä en paljoa hyötynyt. Paidan, sukkien ja figuurihahmon verran. Minusta yhteistyöt ovat hyviä jos bloggaaja osaa tehdä postauksen oikein. En kieltäydy yhteistöistä, mutta tällä hetkellä en näe omaa blogiani sellaisen, jolla "hyötyisin" asioista. En siis itse hakemalla hae yhteistöitä, jos joku kiinnostuu yhteistyöstä hän ottaa yhteyttä. Joku päivä saatan muuttaa mieleni, uskaltautua laittelemaan yhtiöille viestiä olisivatko kiinnostuneet, mutta tällä hetkellä en sitä tee. Suurimpana syynä kaiketi se että vieläkin etsin omaa tapaani blogata ja mistä blogata.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan? | Vuosi sitten - jos joku ihmettelee blogini osoitetta - blogin nimi oli Beauty Queen ja minua häiritsee etten voi Blogit.fi sivustolla vaihtaa nimeä. Sieltä siis löydät sen tuolla nimellä. Tuo oli nimi, millä loin blogini hiukan yli vuosi sitten ja puoli vuotta blogin perustamisesta vaihdoin sen Paulineksi. Tein siitä postauksen, jossa selitin tarkemmin syyn ja tarinan. Tässä linkki postaukseen

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten? | Tahdon muuttaa, kyllä, mutta miten, sitä en tiedä kokonaan. Olen blogannut muutamankin vuoden ja vihdoinkin tunnun olevani lähempänä sitä minkälainen tahdon blogini olevan ja mistä tahdon blogata. Kuitenkaan ihan vielä ei tunnuta olevan juuri siellä. Tämän vuoden puolella uskaltauduin julkaisemaan finally syvällisempää tekstiä sekä olen yrittänyt jaksaa ottaa enemmän asukuvia. Vaikka päädynkin joskus parvekkeelleni niitä ottamaan kun en ulos jaksa liikkua. Muoti on aina kiinnostanut ja sitä tahdon enemmän tuoda blogissani ilmi. Tahdon tuoda muutakin kuitenkin esille, sillä en ole pelkkä muotia ja kirjoittamista rakastava henkilö. Pidän pinkistä enemmän kuin koskaan, rakastan pehmoleluja ja joskus se tuo lapsekkuuden esiin sekä kyllä olen pelaaja. Videopeleistä tulette siis kuulemaan. Olen myös (jälleen kerran) harkinnut että alkaisin kirjoittamaan tai kääntämään tekstin myös englanniksi.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle.
 • Älä jaa bloggaamista laatikoihin, joista sinun täytyy valita vain yksi. Äläkä luo rajoja, joita et voisi ylittää. Blogin kuuluu kuvastaa sinua, olla se palanen sinusta jonka tahdot muille näyttää. Voit siis luoda blogin, jossa julkaiset kuvia kissasstasi ja ylistät rakkauttasi pizzaan. Voit muokata blogiasi niin paljon kuin haluat. Sinun ei tarvitse tyytyä siihen ensimmäiseen ajatukseen blogistasi jonka keksit. 
 • Voit ottaa vaikutteita muiden blogeista ja jopa käyttää samoja ideoita, mutta älä ota stressiä tai ahdista pientä mieltäsi, jos blogisi ei ole samalla tavalla suosiossa kuin jonkun toisen tai yhtä upea. Älä bloggaa vain sen takia että yrität tehdä samoja asioita kuin joku toinen. Sinä et ole hän eikä hänen bloginsa ole sinun blogisi.
 • Älä lähde bloggaamaan, koska joku muu on aloittanut ja melkein heti päässyt elättämään itseään sillä. Lähde bloggaamaan, koska tahdot tutusta tähän maailmaan ja oppia tuntemaan sen saloja sekä muita jotka tänne ovat päätyneet. Jos tavoittelet bloggaamisella mainetta ja mammonaa olet ymmärtänyt bloggaamisen väärin.

kone5

Kuten Ida omassa postauksessaan sanoi, minäkin haastan sinut, bloggaajatoverini, tekemään tämän haasteen. Siteeraan myös häntä; "Tämä on kiva tapa pohtia omaa bloggaamistaan ja myös avata bloggaamisesi liittyviä asioita lukijoillesi."
Jos päädyt tekemään tämän postauksen omaan blogiisi toivon sinun linkkaavan postauksesi minulle tai jos olet jo vastannut näihin kysymyksiin ennen minua. Mielläni nimittäin lukisin teidän vastauksia.

xoxo
Paula

9 kommenttia:

 1. Oi, olipa kiva postaus! Kiva lukea hieman henkilökohtaisempia juttuja bloggaamisen takana, ja täytyy sanoa, että samaistuin ihan gybällä tuohon "mikä saa sinut liittymään toiseen blogiin lukijaksi" -kohtaan! Nappaan tämän idean ehdottomasti omaan blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkäsin tästä just sen takii ku täs on vähän syvempiä kysymyksiä. Sellasia joita jokanen miettii, mut tosi harva kysyy. Ihanaa jos joku pystyy tuohon samaistumaan xD Nappaa ihmeessä!

   Poista
 2. Oi, oli tosi kiva postaus ja hyviä vastauksia sulla näissä kysymyksissä. Mietin juuri, että tässäpä idea postaukseen.

  Toi on totta kun joku lukija poistuu blogista, niin haluaa tietää syyn miksi poistui, jotta voi muuttaa/parantaa blogia.

  Ihana myös tää sun blogin ulkoasu, ootko tehnyt itse vai onko joku muu tän tehnyt?

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa tää ylös! Näitä vastauksia on tosi kiva miettiä.
   Olis kiva sellainen pieni päivitys, jossa sais tiettää kuka on poistunu lukijoista xD
   Ostin ulkoasun Etsy:stä. Siellä on ihania blogipohjia

   Poista
 3. voi että, miten kiva postaus!! täytyykin miettiä, jos itsekin toteuttaisin kyseisen postauksen :)

  VastaaPoista
 4. Nä on kyllä ollu ihania postauksia, eikä tää ole poikkeus! Tälläsen voisi toteuttaa itekkin :)

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea, tää on pakko toteuttaa jossain vaiheessa! Oli tosi kiinnostava lukea sun vastauksia.

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset