STEP BY STEP | MITEN KEKSIÄ SE MITÄ TEHDÄ ELÄMÄLLÄÄN

tuolilla1

Ahh, vanha kunnon "en tiedä mitä h**vettiä teen elämälläni?" Voimme viettää oikeasti vuosi tämän kysymyksen ääressä, huolehtien ja riivattuna siitä mikä on meille se täydellinen ura tai tie. Mikä työ sopii parhaiten luonteeseemme, mikä tuo eniten menestystä, mikä antaa myös meille aikaa tehdä mitä rakastamme, mihin meillä on tarpeeksi rahaa opiskella tai sijoittaa. Tähän vuoden aikaan todella monella lukiosta ja peruskoulusta valmistuvalla tämä kysymys on ajatuksissa päälimmäisenä. Se voi olla yllättävän musertavaa pistää niin paljon paineita yhden kohtalokkaan päätöksen niskaan. Se stressi ja paine voi muuttua niin kuluttavaksi, että se sokaisee meidät näkemästä vastauksen, joka on suoraan nenämme edessä. Se mitä meidän tulisi tehdä elämällämme on oikeasti helppoa. Antaa vain sen löytää meidät. Kyllä, luit oikein, antaa sen löytää meidät.

tuolilla3
Huppari New Yorker | Farkut Gina Tricot | Kengät H&M

Lapsi ei koskaa kysy, vaan tekee juuri sen, mitä tahtoo. Kun olimme lapsia annoimme meidän inspiraatiomme ja mielikuvituksemme johdattaa meitä. Ihan sama, mitä vanhemmat sanoivat, maailma oli joskus ihmeellinen paikka. Jossain tuon matkan varrella meidät opetettiin olemaan luottamatta mielikuvitukseemme ja intuitioomme. Sen sijaan aloimme luottamaan faktoihin sekä muiden mielipiteisiin. Jotta tietäisit, mitä tehdä elämässäsi sinun on päästävä takaisin - edes osittain - yhteyksiin sen sisäisen lapsesi kanssa. Vaikka ne asiat joista haaveilit lapsena eivät sovi nykyiseen persoonaasi, voit silti luoda niistä ihmeellisistä asioista jotain "järkevää". 

tuolilla4

Työskentely sisäisen lapsesi kanssa
 • Mieti asioita joita rakastit tehdä lapsena. Olitko keräilijä, mini fashionista, puun halaaja, eläinten rakastaja, seikkailija, tahdon-olla taitelija, esiintyjä, johtaja vai sooloilija. Istu alas ja tee pieni aivoriihi, keksi niin monta asiaa kuin vain pystyt ja luo sitten näille hölmöyksille ominaisuudet, luonteenpiirteet.
 • Nyt tuo nämä asiat tulevaisuuteen. Katso jokaista asiaa jonka kirjoitit ylös ja keksi niille potenttiaalinen kiinnostuksen kohde tai urasuunnitelma. Esimerkiksi; Luonnon ystävä > talouteen liittyvä työ tai aktivisti | Johtaja > hallintoon töihin tai perusta oma yritys | Sooloilija > Työ, jossa voit työskennellä yksin | Esiintyjä > Näyttelijä, laulaja tai tanssija
 • Ympyröi ne jotka puhuttelevat sinua eniten.
 • Nyt tee sama niiden asioiden kanssa joista olet eniten kiinnostunut tällä hetkellä ja jotka kuvaavat nykyisen persoonallisuutesi ominaisuuksiasi. Kysy kavereiltasi tai perheenjäseniltäsi apua jos pääsi lyö tyhjää.
 • Uudestaan luo näistä potenttiaalisia uravalintoja tai uraominaisuuksia, jotka voivat olla yhteyksissä toisiin listassa oleviin kiinnostuksen kohteisiin.
 • Ympyröi ne jotka puhuttelevat sinua eniten.
 • Nyt listaa puolestaan ylös 10 ihmistä, jotka inspiroivat sinua ja miksi. Sitten kirjoita, mikä on se juttu heissä, joka saa sydämesi sykkeen nousemaan ihailusta.
 • Ympyröi kuka tahansa näistä henkilöistä, jos heidän uransa tai ominaisuutensa sopivat sinuun.
 • Kaikesta tästä, mitä olet nyt kirjoittanut ympyröi ne top 5 uraa tai työ ominaisuutta, jotka puhuttelevat sinua eniten ja tee hiukan taustatutkimusta niistä. Jos pystyt niin puhu ihmeessä jonkun sellaisen kanssa, joka on alalla.
 • Aloita tavoitteiden laittaminen, jotka liittyvät näihin uriin tai töihin, ja testaa siten onko mikään niistä oikea sinulle.
 • Jahtaa uutta unelma uraasi.

tuolilla2

Palaa tähän listaan takaisin, jos et löydä jotakin, joka saa sinut niin inspiroituneeksi ettet pysty olemaan paikoillasi, tai jos tarvitset jonkin joka antaa sinulle tukea ja rakenteen, jonka tarvitset voidaksesi tehdä asioita, joita rakastat vapaa-aikanasi. Kun löydät sen oikean suunnan tulevaisuuden urallesi, niin kyllä sinä tiedostat sen. Muista vain jatkaa eteenpäin ja pitää välillä myöskin taukoa etsinnöistäsi.

xoxo
Paula

2 kommenttia:

 1. Siis wau, mistä oikeen keksit aiheet ja ideat näihin postauksiin? :o Ihan mahtava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3 Siitä lähtien ku alotin tän blogin eli about vuos sitten pohdin sitä miten mä haluan blogata. Oon aina tykänny tietyistä postauksista joita pyörii joka blogissa esim. in and out ja jotku haasteet. Halusin postailla niitä. Koko viime vuosi tais olla enemmän sitä et etin sitä tapaa miten tahdon blogata ja mistä aiheista. Oon aina tehny blogia miten tahdon, mut jotkut aiheet on jääny kirjottamatta koska oon ajatellu et ketään ei kiinnosta. Marras-joulukuussa pyörin sit muissakin kuin suomalaisissa blogeissa. Sain niistä muutamia ideoita ja tajusin kunnolla mitä tarkottaa "blogi on minun".
   Tän postauksen idea tuli siitä kun mulla itselläni oli viime ja sitä edellisenä vuonna kauhea kriisi että mitä teen kun valmistun lukiosta. Enemmän ku mitään muuta oon aina halunnu olla avuksi muille ja tahdon et mun blogi on sitä :)

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset