MAAILMAN TÄRKEIN SUHDE ON ITSESI KANSSA

huppari4

"That's the thing about self-love.  You wear it like a dress and it becomes more and more exquisite with time." -- April Green

huppari1
Huppari Itsepalvelukirpputori Bella (Rillen) | Toppi Gina Tricot | Farkut H&M

Halusin kirjoittaa vielä näin viimeiseksi ystävyydestä, mutta päädyinkin kirjoittamaan ihan jostain muusta. En keksinyt mitään uutta kirjoitettavaa näiden parin päivän sisällä tulleiden ystävänpäivä postausten joukkoon. Halusin siis kirjoittaa suhteesta, josta ei pääse eroon millään. Suhteesta oman itsensä kanssa.
Tunnen monta ihmistä, jotka vihaavat itseään, ja joskus jopa itsekin ajattelen inhottavia asioita itsestäni. Sinulla tai minulla ei ole kuitenkaan mitään syytä vihata itseämme. Siitä hetkestä lähtien kun synnyit, juuri tähän sekunttiin asti yksi ja ainoa henkilö, joka on tukenut sinua elämäsi jokaisena hetkenä on sinä itse. Et tullut tähän maailmaan itseäsi vihaten. Kylmissään, verisenä ja itkien kyllä, mutta et vihaten.

huppari3

Ajan kanssa, muiden mielipiteet, yhteiskunnan normit ja ne paineet, jotka itsellesi olet asettanut, ovat opettaneet sinua rikkomaan sitä rakkautta ja valoa johon synnyit, ja täyttämään ne rikkinäiset kohdat epäilyksillä itseäsi kohtaan sekä todella vähäisellä itsetunnolla. Jos on olemassa yksi standardi, jonka mukaan voisit elää koko loppu elämäsi, niin olkoon se tämä; Itsearvosi tulee siitä että hyväksyt itsesi, ei muilta.

huppari6

Kulutat vain itseäsi uskomalla kaiken, mitä muut sinulle kertovat, vaikka sinun kuuluisi sen sijaan hyväksyä itsesi juuri sellaisena kuin olet.  Kun lopetat asioiden tekemisen hyväksyntää ja rakkautta hakien muilta ja alat tekemään asioita, jotka tuntuvat aidosti oikeilta, kasvatat silloin itsehyväksyntääsi sekä itsevarmuuttasi. Opit olemaan luottavainen ja rakastamaan itseäsi sekä lopetat mittaamasta itsearvoasi kaikella sillä, mitä et ole. Kun opit hyväksymään, rakastamaan ja parantamaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet, itserakkaus syntyy helposti. Ajattele; Jos et rakasta itseäsi, miten kukaan muukaan voi? Kaikki se rakkaus ja valo jonka yrität houkutella luoksesi tässä elämässä alkaa sillä valolla ja rakkaudella, jonka suot itsellesi.

huppari2

Tämä maailma on jo valmiiksi varustettu vihalla ja paineella. Miksi lisätä sitä? Sen sijaan, ole täällä itseäsi varten. Lupaa itsellesi että tulet rakastamaan ja pitämään huolta itsestäsi, jotta mitä ikinä tapahtuisi elämässäsi et koskaan menetä rakkautta. Lupaa itsellsei, että pidät huolta itsestäsi juuri niin kuin ansaitset. Kohtele kehoasi kunnitoituksella ja ihailulla, ruokkimalla ravitsevilla ruuilla, liikkumalla, antamalla sen levätä sekä elää. Lupaa kohdella itseäsi parhaimmalla mahdollisella tavalla riippumatta siitä, missä olet tai kenen kanssa olet, sinä et koskaan jää ilman hoivaa ja välittämistä. Lupaa että keskityt ajatuksiin, jotka kohottavat itseluottamusta tallomisen sijaan. Lupaa että annat anteeksi omista virheistäsi ja kasvat vaikeuksistasi huolimatta. Lupaa itsellesi että yrität, ja jos epäonnistut tai asiat eivät mene suunnitellusti, olet silti kiltti ja lempeä itsellesi tietäen myös että teet parhaasi. Lupaa muistuttaa itseäsi, huolimatta kaikesta siitä kasvamisesta, oppimisesta ja kehittymisestä jota teet, että joka ikinen päivä sinä olet riittävä - sinua aina rakastetaan - sinusta aina välitetään.

huppari5

Se tapa miten rakastat itseäsi on myös se tapa, miten opetat muita rakastamaan sinua, ottean lukuun myös universumin. Sinun täytyy ensin kääntyä oman sydämesi, sielusi puoleen ja löytää sieltä se hyväksyntä ja rakkaus jonka tarvitset tunteaksesi itsesi täydeksi elämästä. Sinun täytyy olla oma tukipilarisi, oma isoin fanisi, oma paras ystäväsi, jotta mitä tahansa elämä tuo tiellesi, sinulla on jo se tukiverkosto sisälläsi valmiiksi. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, rakasta itseäsi kaikessa siinä kokonaisuudessa, joka tekee sinusta sinut, ja rakasta itseäsi tarpeeksi, jotta voit pitää kaikki nuo lupaukset.

      PYSTYT KYLLÄ TÄHÄN.

xoxo
Paula

2 kommenttia:

  1. Upeita sanoja, ja todella hyvä postaus. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa; kun täällä itsemme kanssa eletään niin parempi opetella tykkäämään itsestään ja tekemään ratkaisut ensisijaisesti omien arvojen ja haaveiden mukaan. Kirjoitin itsekin tällä viikolla itsensä hyväksymisestä :D On se vaan hyvinvoinnin kannalta ihan älyttömän tärkeä juttu!

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset