MEDITOINTI ON YKSINKERTAISTA

meditointi1

Yllätyin positiivisesti minkälaisen vastaanoton edellinen meditointia käsitellyt postaus sai. Sitä kuulee välillä moneltakin taholta kuinka typerää se on eikä meditointi hyödytä mitään. Voit siis kuvitella että mietin moneen otteeseen viitsinkö julkaista kyseisen postauksen. Onneksi sen kuitenkin tein, sillä oli ihana huomata että muutama teistä harjoittaa meditointia! Meditointi ei ole myöskään oikeasti niin itsestään selvä asia kuin suurin osa luulee. Meditaation on osoitettu auttavan lisäämään keskittymiskykyä, yleistä terveyttä ja vahvistavan suhdettasi itseesi sekä vähentävän ärtyneisyyttä. Viimeksi puhuin meditoinnista yleisesti ja mitä itse olen meditoinnista oivaltanut. Tässä postauksessa puolestaan annan muutaman vinkin miten meditoida.

meditointi3

  1. Valitse ympäristösi. Se voi olla ensimmäinen asia, jonka teet ennen kuin nouset sängystä, asuntosi lähettyvillä olevassa puistossa, autossasi ennen kuin menet sisälle taloon tai parvekkeellasi päivällisen jälkeen. Valitse aika ja paikka. On parasta että se on jossain, missä on mahdollisimman vähän häiriötekijoita ja missä voit löytää rauhaa sekä hiljaisuutta. (Kuulokkeet tai korvatulpat voivat olla hyvä apu.) 
  2. Istu selkä suorassa tai makaa selälläsi. Rentouta kehosi hengittämällä syvään. Jos sinun on vaikea keskittyä, yritä keskittyä johonkin esineeseen kuten vaikka palava kynttilä, lehdet puissa, pilvet taivaalla, jne.
   3. Yritä keskittää keskittymisesi yhteen asiaan kerrallaa, aloittaen mielesi tyhjentämisestä. Näe ajatuksesi pilvinä taivaalla ja yritä olla takertumatta yhteenkään niistä. Anna niiden liukua tietoisuutesi ohitsesi pienen tuulen vireen mukana, kunnes mielesi tuntuu selkeältä ja rauhalliselta.

meditointi5

  4. Jos keskittyminen muuttuu vaikeaksi niin kokeile ohjattua meditointia. Löydät todella helposti erilaisia teemoja ja versiota netistä, youtubesta ja jopa puhelimeesi ladattavia sovelluksia. Esimerkiksi juuri edellisellä kerralla mainitsemani Headspace.
   5. Jos mielesi alkaa lipsua, alat ottamaan kiinni ajatuksista, käytä mantraa tuodaksesi itsesi takaisin siihen rauhallisuuteen. Tämä voi olla ihan mitä vain perus "om":sta "juuri nyt mieleni on vapaa":seen.
   6. Kun kerran annat kaikkien ajatustesi kulkea ohitsesi tai kun ohjastettu meditointisi päättyy, niin voit yrittää siirtää mielesi täydelliseen hiljaisuuteen. Anna itsesi olla ajattelematta. Silloin voi tuntua kuin leijailisit tai jopa mieleesi voi syntyä kuvia. Sujahda takaisin keskittyneisyyteen palaamalla takaisin mantraasi. Pysy siellä niin kauan kuin sinusta itsestäsi tuntuu siltä. Tämä on myös se aika milloin sellaisia vastauksia, joita olet etsinyt pitkään voi ilmaantua. Voit aloittaa meditointisi vaikka kysymyksellä, jonka esität universumille, jos on jotain mihin tahdot opastusta. Meditointisi lopussa jos jonkin näköisiä vastauksia ei ole ilmaantunut, tässä sinun uudessa rauhallisuudessa ja tietoisuudessa yritä katsoa tuota ongelmaa uudestaa ja keksi kenties uusi ratkaisu. Voit nähdä asiat paljon selvemmin nyt.

meditointi2
"Almost everything will work again if you unplug it for a few minutes... Including you." -- Anne Lamott

meditointi6

Ei ole yhtä ainoaa tapaa harjoittaa meditointia. Voit harjoittaa sitä missä vain ja melkeinpä miten vain. Päämääriäkin on monia. Toiset yrittävät löytää sisäistä rauhaa, toiset päästä osaksi universumia ymmärtää sitä, toiset yrittävät oppia tiedostamaan mielen sisältöä, toiset taas tahtovat ymmärtää itseään ja toiset vain rentoutua. Toivon että tästä postauksesta oli jotain hyötyä jos tahdot aloittaa meditoinnin tai sait inspiraatiota mitä voisit tehdä seuraavassa harjoituksessasi. 

xoxo
Paula

4 kommenttia:

 1. Ihanan konkreettisia vinkkejä! Mä oon aloittanut meditoinnin lisäämisen mun elämään, koska musta tuntuu että just sellaiset muutaman minuutin meditaatiohetket tekee ihan todella hyvää mielelle. Ja musta on ihanaa että sä oot viime aikoina puhunu sun blogissa paljon meditoinnista ♥

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et oot tota mieltä :3
   Mäki päätin just ton takii meditoinnin lisätä elämään, sillä stressiä ja negatiivisia ajatuksia tuntuu välillä olevan ihan liikaa. Joskus on hyvä vaikka vaa minuutiks ottaa pieni tauko kaikesta

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Pitäisi alkaa harjoittamaan tuota meditointia, tästä postauksesta sai paljon neuvoa, kiitos! :)

  http://hannamaarit.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset