#GYST PÄIVÄNI

kukka7

Olen yrittänyt pitää oman Get Your Shit Together päiväni aina sunnuntaisin, mutta aina kaikki ei mene suunnitellutisti. Esimerkiksi viime viikon GYST päivän aloitin lauantaina perus tiskien pesulla ja lopetin sen eilen. Aika räjäyttävästi, vaikka itse sanonkin.

kukka3

Meillä oli pari kertaa kuussa aina siivous päivä, kun asuin vielä äitini katon alla ja kun muutin sitten omilleni siivosin milloin mieli teki. Olin oikeastaan sillä tavalla Monica että siivosin oikeastaan paikkoja yhtenään. Kunnes sitten törmäsin tähän GYST menetelmään aloin hiukan eroamaan tästä koko päiväsestä Monicastani ja olin päässyt siihen samaan rytmiin, mikä meillä oli äidin kanssa. Tässä on kuitenkin vielä pari muuta tekijää, mitkä muokkaavat omasta GYST päivästäni välillä epäonnistuneen.

kukka6

kukka4

1) Kaikki asiat mitkä mainitsin tuossa edellisessä postauksessa... En edes itse oikeasti tee niitä aivan joka kerta, kun on GYST päivä. Kaikkia ei vain yksinkertaisesti voi tehdä. Esimerkkinä kauneuskohdasta; en aina leikkaa kynsiäni, sillä pidän niistä pitkinä, enkä käytä tekorusketusta tai valkaise hampaitani, mutta ajattelin ne siihen ottaa ylös, sillä joku voi niitä tehdä. Hyvä olla siellä heille muistutuksena. 
2) Joskus Rille ehtii tehdä jonkun asian ennen GYST päivää. Esimerkiksi hän voi viedä roskat kauppareissulla tai tylsyyksissään käydä sillä kauppareissulla ja ostaa tarpeellisia asioita, jotka eivät vielä ole loppuneet.

kukka1

kukka5

GYST päivä saattaa joskus jäädä myös välistä, sillä Rille saattaa tehdä suurimman osan tehtävistä viikon aikana tylsyyksissään. Viime torstaina minulla alkoi hiihtoloma, Rille sai työkeikan Lohjalta, lähti siis sinne, ja olen viettänyt alkulomani kotia pienesti siivoten. Aina vähä vähältä. Lauantaina tiskasin ja kävin ostamassa vessapaperia sekä muita vessanpesu tarpeita ja pesin vessan. Kyllä pönttöä myöten. Sunnuntaina pesin sitten pyykkiä ja tein ruokaa parille päivälle. Maanantaina puolestaan pidin pienen lepopäivän, kävin kirjastossa pitkästä aikaa. Tiskasin kyllä pannut ja kattilat ja laitoin niissä olleet ruuat kannellisiin purkkeihin. Joskus sitä ei jaksa tehdä heti ruuan teon jälkeen.

kukka8

Eilen sitten heräsin, puhuin Rillen kanssa ja hän ilmoitti tulevansa kotiin. Sen puhelun jälkeen minut valtasi se sisäinen Monicani. Äidin luona asuessani meillä oli aina tapana siivouspäivinä huudattaa musiikkia, laulaa, tanssia typerästi ja siivota tietysti. Pyyhin pölyt, imuroin, pesin lattiat, vaihdoin muutaman sisustuselementin, vein ilmapatjan sekä erään kenkäpussin kellariin, tuuletin asunnon ja siivosin jopa parvekkeen musiikki pauhaten.

kukka2

Ihanaa oli vielä se sää mikä oli eilen. Rakastin siivouspäiviä äitini kanssa, sillä ne olivat aina omia pikku bileitämme. Varsinkin kevät siivous. Ah! Lämmin kevät aurinko, hyvä musiikki ja siistiksi muuttuva koti. Tätä en ollut tehnyt pitkään aikaan monestakin syystä ja oli aivan ihanaa aloittaa sillä oma päiväni. Ihaninta oli kaiketi se sää joka oli ulkona. Tuli vain paljon iloisempi ja parempi fiilis. Jaksoin tehdä jopa paremmin ostoslistan tarvittavista ruuista, jotka pitäisi käydä ostamssa Rillen tultua kotiin sekä ensi kuun alussa tehtävistä muista ostoksista ja laskuista. Jaksoin jopa pitkästä aikaa katsoa kunnolla tekemääni tavoitelistaa, jonka tälle vuodelle olin laatinut. En ole antanut sille silmällistäkään koko helmikuun aikana. Sain lisää puhtia omiin tekemisiini eilisaamun jälkeen.

Suosittelen oikeasti ottamaan sen rätin käteen, laittamaan hyvän soittolistan pyörimään (jos sinulla ei ole piristävää soittolistaa valmiina tässä alhaalla ehdotus) ja siitä pölyjä pyyhkimään! Hyllyjen järjestely, ikkunoiden peseminen ja imuroiminen voivat aika ajoin olla todella hyvä potku iloisempaan elämään. Suurin osa vihaa siivoamista, sillä se on pakollista ja siitä voi olla inhottavia kokemuksia, mutta ei se tarkoita että sen pitäisi olla hauskuuden tappaja. Älkää ainakaan muuttako sitä pakkopullaksi.xoxo
Paula

3 kommenttia:

 1. Hahah sä sait mut innostumaan siivouksesta :D Vois laittaa kans musiikin soimaan, ja siivota ainakin makkarin ihan putipuhtaaksi (muut huoneet on onnistuneet pysymään kuosissaan). Ja hei oon miettinyt ton kirjan lukemista! Ootko ite lukenut sen kokonaan ja onko sun mielestä hyvä?

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et sain xD Suosittelen todellakin lukemaan ton kirjan! Luin sen melkein kokonaan loppuun yhessä päivässä. Tosi inspiroivaa tekstiä.

   Poista
  2. Okei kiva, pitää varmaan sit itekin lainata se kirjastosta :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset