HERKKUNURKKAUS #3 PARHAAT VEGAANISET SUKLAAHIPPUKEKSIT

keksit1

Olen nyt todella innostunut vegaaniresepteistä ja halusin ruuan lisäksi kokeilla jotain vegaanistaleivonnaista. Olen aikaisemmin kokeillut suklaahippukeksi reseptiä, mutta nyt halusin testata tätä vegaanista versiota.
Alkuperäinen resepti on Tasty:ltä. Valitsin tämän kokeiltavaksi koska ainesosia ei ollut paljoa ja suurin osa löytyi jo omasta kaapista. Yllätyin suuresti kookosöljyn hinnasta - melkein 8€ 500ml purkki - ja siitä kuinka voimakas sen haju oli koko leipomisen ajan. Kekseissä se ei kuitenkaan maistu. Eikä vanilja-aromikaan, vaikka niin paljon sitä pelkäsin. Liika vanilja kun ei ole oikein maistu hyvältä.

keksit2

Laita yhteen isoon kulhoon;
1,2 dl sokeria
1,9 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
1,2 dl kookosöljyä (itse laitoin vain yhden desin)
Sekoita ja sitten lisää;
4 rkl non-dairy milk (itse käytin alpron soijajuomaa)
1 tl vanilja-aromia
Sekioita. Siivilän läpi lisää sitten kulhoon;
3,6 dl vehnäjauhoja (suosittelen itse vain kolmea desiä)
1/2 tl ruokasoodaa
Sekoita ja lisää sitten suklaa. Itse käytin Pandan tummaa suklaata ja siitä meni vain puolikas levy.
Peitä kulho sitten elmukelmulla ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

keksit3

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Itse laitoin 200.
Tee aika isoja taikinapalloja ja aseta ne pelille. Itse sain tehtyä kahdeksan suurta keksiä. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Itse annoin olla 13 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen.

keksit4

Todella hyviä keksejä ja helppo valmistaa. Jos vegaaniset keksit eivät kiinnosta niin suosittelen kokeilemaan kinuskikissan reseptiä näistä amerikkalaisista suklaahippukekseistä. Uusia asioita kannattaa aina kokeilla ja varsinkin jos on herkkujen ystävä niin suosittelen leipomista! Se voi olla aikaa vievää ja välillä ärsyttävää kun joutuu odottamaan sitä mussuttamista, mutta oma tekoiset ovat aina parempia. Olen myös huomannut että yleensä niistä oma tekoisista herkuista tulee nopeammin ähky.

Oletko itse kokeillut mitään vegaanisiareseptejä?

xoxo
Paula

10 kommenttia:

  1. Naaam, alko kyllä tekee mieli suklaakeksejä!♡ Joitain vegaanisia reseptejä oon kokeillu, esim. mutakakkua ja tällasia suklaakeksejä toisella ohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistoin tossa vähä aika sitte kaverin tekemää vegaanista mutakakkua ja se oli kyl tosi hyvää. Pitää ite kokeilla sitä jossain vaiheessa :D

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä keksejä! :)
    Ite en oo vielä koskaan kokeillut mitään vegaanireseptejä, mutta ehkä joskus voisi kokeilla. :D Tänään suunnitelmissa ois ehkä leipoa suklaapiirakkaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla jos on mitään mielenkiintoa vegaaniruokien suhteen :D

      Poista
  3. Vaikuttaapas hyvältä ohjeelta! <3 Keksiainekset löytyykin kaapista vaikka ihan vegaanisia niistä ei tuukaan! Mutta pitääpäs ehkä huomenna leipoa suklaakeksejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyl kiva resepti siinä ku aika lailla kaikki ainekset löytyy kaapista jo valmiiksi :D

      Poista
  4. Nami! Oon oikeastaan luopunut lähes kokonaan maitotuotteista, eli tämä olis kyllä kokeilemisen arvoinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä halusin just sen takii kokeilla tätä kun ite yritän niistä maitotuotteista luopua. Oon ihan rakastunu soijamaitoon :D

      Poista
  5. Hyvältä näyttää :) Mä myös tilaan vegaanihaasteen uutiskirjettä tältä tammikuulta, vaikka en kovin monta juttua ole kokeillut tai jättänyt lihaa, niin saa siitä sika hyviä reseptejä kasvisruokiin. Eettisistä syistä lihansyönnin ja massatuotannon vähentäminen olisi mielestäni hyvä asia kaikille.

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munki pitäis varmaan ruveta tilaamaan sitä. Lihasta en varmaankaan tuu hetkeen luopumaan, mut maitotuotteet on sellanen, jotka haluun jättää pois.

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset