17 ASIAA 2017 OPETTI MINULLE

pehmeä5.1

Vuosi 2017 oli täynnä hyviä ja huonoja hetkiä. Molemmista tuli kyllä opittua ja tähän vuoteen on astuttu hiukan viisaampana. Tahdonkin myös sinun olevan tänä vuonna viisaampi. Joten tässä ovat ne seitsemäntoista asiaa jotka viime vuosi minulle opetti.

pehmeä2
Takki New Yorker // Villapaita H&M // Farkut Itsepalvelukirpputori Bella // Maiharit H&M

pehmeä8

1. Todelliset ystävät eivät jätä. Jos sinusta tuntuu että tarvitset hiukan omaa aikaa kavereista ja muusta niin anna sitä aikaa itsellesi. Anna itsesi olla rauhassa ja miettiä mitä tahdot elämältä. Kun olet valmis astumaan jälleen sosiaalisuuteen niin ne todelliset ystävät kyllä ottavat sinut avosylin takaisin elämäänsä. Jos joku hylkää sinut silloin, koska tahdot seuraksesi vain itsesi niin onko hän silloin oikea ystävä?

2. Nuku yön yli. Oli kyseessä suurempi tai pienempi asia pätäettävänä nuku yön yli ennen kuin annat vastauksesi. Anna tunteiden virrata, käy ajatukset läpi yksi kerrallaan, leiki eri päätösten merkityksillä ja katso miltä sinusta tuntuu. Todennäköisyys on etteivät asiat ole niin hämmentäviä tai monimutkaisia kuin, mitä me itse teemme niistä. Tämän kaiken jälkeen käy nukkumaan ja aamulla kaikki tuntuu aina selkeämmältä ja tiedät tasan tarkkaan mitä vastata.

3. Mieti kahdesti ennen kuin avaat suusi. Kun olemme vihaisia puolustaudumme vihaisilla sanoilla ja joskus jopa niin ilkeillä että kadumme niitä myöhemmin. Riitelyjä ei voi välttää oli kyse parisuhteesta tai ystävyydestä. Älä anna sammakoiden karata huuliltasi, vaan hengitä pari kertaa, mieti tarkkaan ennen kuin sanot mitään. Vihaisena ei koskaan kuuluisi sanoa mitään, sillä silloin sanotaan asioita jotka eivät välttämättä ole totta tai asioita joilla tahdotaan vain satuttaa. Ihminen joka on tukenasi niin ylä- ja alamäissä ja puolustaa sinua vaikka itse kärsisi. Tahdotko satuttaa häntä omilla sanoillasi?

pehmeä1.1

4. Oman elämäsi vertaaminen toisen elämään on maailman huonoin tapa tuhlata aikaa. Maailmassa on vain yksi sinä. Kenelläkään ei ole sinun hiuksiasi, silmiäsi, käsiäsi. Kukaan muu ei ole ajatellut sinun ajatuksiasi, tehnyt muistojasi tai ole sidoksissa niihin päiviin, paikkoihin ja kasvoihin jotka on kudottu aviosoluihisi, jotka annettiin vain sinulle koettavaksi. Toisten elämä on aina helppo maalata vihreämmäksi kuin se ruoho jolla me itse seisomme.
Istut tässä nyt, juuri nyt, tällä tarkalla sekunnilla ja maailma pyörii. Hitaasti ja varmasti, mutta maailma pyörii, painovoima pitää sinut paikallaan siinä missä olet, ottaen sen oikean määrän tilaa tässä maailmankaikkeudessa juuri sinulle. Sinun täytyy katsoa ylös ja elää kunnolla, jotta voit tehdä tälle maailmankaikkeudelle oikeudenmukaisuutta. Sinun on siirrettävä sivuun se illuusio muiden "täydellisestä" elämästä, jotta voit yhdistyä uudelleen omasi kanssa. Joinakin päivinä tarkoituksesi voi tuntua elämää mullistavalta ja toisina taas niin yksinkertaiselta kuin oleminen rakkaiden kanssa. Kun löydät tarkoituksesi, hävität sen tarpeen verrata elämääsi muiden elämään.

5. Sulje puhelimesi. Edes tunniksi päivässä tai kokonaiseksi päiväksi viikossa sulje puhelimesi ja tee jotain muuta. Älä ole edes tietokoneella tai katso televisiota. Kuluta aikasi kirjan parissa, kirjoita itse jotakin, kuuntele musiikkia - cd -levyt ja vinyylilevyt kun ovat vielä olemassa kuules nuorukainen - harjoita maalaustaitojasi tai käy kävelyllä. Tätä kutsutaan sielun terapiaksi.

6. Kaikki selviää aikanaan. Jos sinun olisi tarkoitus saada kaikki vastaukset nyt heti niin saisit ne. Jos vietät kaiken aikasi stressaten asioista joita et tiedä niin teet siitä vain itsellesi kymmenen kertaa vaikeampaa löytää ne vastaukset. Lopeta sen tietynlaisen tien vaatiminen ja anna itsesi olla välillä hämmentynyt. Leiki kaikilla mahdollisilla siirroilla, muutoksilla ja valinnoilla mitä elämässä voit tehdä. Se on tiedätkös niissä hetkissä kun olemme todella hukassa, milloin tunnemme olomme omaksi itseksemme, tai parempaa luomme itsemme! Ole hetki hiljaa ja kuuntele mitä elämäsi yrittää kertoa sinulle.

pehmeä7

7. Sinun tulee olla varma itsestäsi. Vaikka et olisikaan varma niin sinun tulee olla varma epävarmuudestasi. Anna itsesi tuntea se kaikki sen suuressa kokonaisuudessa. Ole ja omista kaikki se mitä olet! Älä anna kenenkään toisen kertoa sinulle miten tuntea tai mikä on oikein ja väärin sinussa. Sinut tehtiin juuri sellaiseksi kuin olet, juuri sellaiseksi jona itsesi omaksut. Tunnusta ajatuksesi, tunnusta oudot vikasi, tunnusta sanasi, tunnusta mielipiteesi. Luo tarpeeksi vahva perusta sisällesi jotta tiedät milloin voit antaa asioiden luistaa ja sopeutua ja milloin seisot tekojesi sekä sanojesi takana, omana itsenäsi.

8. Rakasta jokaisella solullasi. Leikkaa kaikki siteet, jotka pitävät sinut sidottuna uskomaan ajatukseen, että rakkaus on kauheaa tai yliarvostettua. Sinä et ole toinen haavoittunut sielu joka näyttelee uhrin osaa ainoastaan nukahtaakseen jälleen tuntien itsesääliä, koska rakensit seinät asian ympärille jota halusit eniten. Suurin temppu elämästä nauttimiseen - lopeta vihaamasta sitä mitä sinulla ei ole ja ala rakastamaan sitä mitä sinulla jo on! 
Rakasta mitä teet. Rakasta niitä kasvoja joita on elämässäsi. Rakasta niitä pikkuriikkisiäkin hetkiä päivissäsi, sillä joku päivä kaipaat niitä. Rakastu vuodenaikoihin, kahvin tuoksuun aamuisin, jonkun toisen kasvoihin. Anna itsesi olla tarpeeksi haavoittuvainen jotta voit täyttää itsesi kymmenkertaisesti huolenpidolla ja ihailulla niitä asioita kohtaan joita rakastat eniten. On parempi olla vapaa sielu, jolla on muutama arpi kuin nyyhkytarinan uhri.

9. Anna itsellsi anteeksi. Voit viettää koko elämäsi riivaten mieltäsi kysymyksellä; miksi. Miksi teet näitä asioita? Miksi tunnet näin? Mikset tehnyt töitä ahkerammin? Mikset voi noudattaa suunnitelmiasi? Sen sijaan voisit kysyä itseltäsi mitä. Mitä aiot tehdä asian eteen?
Joillakin kysymyksillä ei ole lopullista vastausta. Joskus se on vain osa siitä mikä tekee meistä meidät. Tapa joka on juurtunut syvälle ytimeemme, alitajuntaamme on uskomus siitä miten sinun pitäisi käyttäytyä, miltä näyttää tai missä sinun kuuluu olla tässä elämän vaiheessa jota nyt elät. Muiden mielipide on muuttunut sinun toiveeksi. Riko se ketju itsesi kanssa sen sijaan että antaisit sisälläsi syttyvän taistelun kasvaa. Huomaa kykysi, pukaudu oman persoonallisuutesi mukaan, löydä ne asiat itsessäsi jotka saavat sinut tuntemaan enemmän yhtenäiseksi syvällä sisälläsi olevan sinuuden kanssa. Päivän loppussa sinä olet kuitenkin se kaikki mitä sinulla on. Sinä tulet tähän maailmaan yksin ja kautta kaikkien vaikeuksien ja onnellisuuspisteiden, sinä kannoit itsesi sen kaiken läpi. Jos et ole sovussa itsesi kanssa et tule koskaan tuntemaan sopua missä päin maailmaa oletkaan.

pehmeä4

10. Keskity siihen, mitä voit hallita. Päästä irti kaikista niistä kiintymyksistä joihin sinulla ei ole yhtään valtaa ja sen sijaan kanavoi se energia niihin asioihin joihin pystyt vaikuttamaan. Kuinka ystävällinen olet vieraille, minkälaista ruokaa syöt, keiden kanssa vietät aikaasi, millainen näkökulma sinulla on elämääsi, kuinka paljon huolehdit, kuinka paljon teet töitä, millaista liikuntaa harrastat, millaisilla ihmisillä itsesi ympäröit. Tee rauha niiden asioiden kanssa, joita et pysty muutttamaan tehdäksesi tilaa niille asioille joita pystyt muokkaamaan.

11. Olet vahvempi kuin luulet. Olet selvinnyt paljon enemmän pahoista tilanteista kuin annat itsellsei kunniaa. Lopeta itsesi tallominen, lopeta uskomasta siihen pahimpaan mikä tekee muka sinusta sinut, lopeta löytämästä tapoja rikkoutua ja sen sijaan löydä tapoja kasvaa. Kenenkään ei tarvitse kertoa sinulle että olet vahva. Sinun tarvitsee vain tuntea se ja uskoa ja näet itsesi pääsevän läpi kaikki alamäet.

12. Hylätyksi tuleminen on vain uudelleenohjausta. Aina kun asiat eivät mene haluamallasi tavalla tai jokin jonka vuoksi annoit kaikkesi puukottaa sinua selkään älä ota sitä henkilökohtaisesti. Älä anna sen hylkäämisen talloa sinua. Kaikkialla missä olet ollut on varustanut sinut opetuksella tai kokemuksella, jotta voisit jatkaa parempaan elämään, jota et vielä näe tulevan. Jokainen torjunta ja hylkäys elämässä on uudelleenohjaus parempaan suuntaan.

pehmeä6

13. Seuraa vaistoasi. Tiedätkö sen tunteen kun tunnet että sinun täytyisi ottaa erilaisempi reitti kotiin, sanoa kyllä uudelle mahdollisuudelle tai tehdä elämääsi todella mullistava muutos? 9/10  luota vaistoosi.
Olit sitten tekemässä elämää koskevaa muutosta tai katselemassa uutta suuntaa tarpeellisella hetkellä, kuin magneetti, vaistosi ohjaa sinut oikeaan suuntaan ja syntyy luottamus siihen että luotat itseesi. Jos et tunne sitä, tukahdutat sitä. Löydä aika jolloin voit olla hiljaisuudessa. Tyhjennä mielesi, mieti kunnolla sitä kysymystä tai ongelmaa ja anna ratkaisun tulla sinun luoksesi. Kuten John Mayer sanoi; "The answer come before the test."

14. Jos rakastat itseäsi et ole itsekäs. Joskus on ihan okei astua askel taaksepäin ja keskittyä itseensä. Ei se ole itsekästä sanoa joskus "ei kiitos" tai jos tahdot viettää illan kotona. Jos annat aina kaiken itsestäsi muille venytät itsesi niin ohueksi ettei sinusta jää mitään jäljelle. Rakastamme paremmin silloin kun tunnemme olomme hyväksi, joten rakasta itseäsi yhtä paljon kuin tahdot rakastaa muita ja katso rakkautesi ja elämäsi laadun muuttuvan.

15. Keksi suunnitelma, mutta älä pelkää luopua siitä. Jos epäonnistumme suunnittelussa voimme yhtä hyvin suunnitella epäonnistuvamme. Pidä kuitenkin mielessä että elämä on sitä mitä tapahtuu kun olemme todella kiireisiä tehdessämme muita suunnitelmia. Aina välillä hylkää se tehtävä listasi, jätä työsi hetkeksi ja hyppää tilaisuuteen kun se itsensä paljastaa, levitä niitä siipiäsi. Et ainoastaan palaa arkeesi tuntien itsesi virkeäksi ja valmiiksi jatkamaan, vaan osa niistä parhaista hetkistä elämässä tapahtuvat odottamattomissa paikoissa sekä aikoina. On hyvä että on suunnitelmia, mutta älä unohda tehdä myös muistoja.

pehmeä3

pehmeä9

16. Ajatusten aikomukset. Ensimmäinen sääntö siinä kun ei oteta mitään henkilökohtaisesti, on löytää ne aikomukset. Sillä ei ole väliä jos ventovieras flippaa tavastasi työskennellä tai tosi hyvä ystävä ei ole mukava - suurin osa ajasta on sellaista jolloin kenelläkään meistä ei ole tarkoitustakaan olla ilkeä. Jotkut aikomukset ovat sellaisia jolloin tunnetaan olo hyväksi ja tärkeäksi, toiset taas ovat suojeluvaisto ja poiketa suunnasta tai juosta pakoon ongelmia. Jopa he jotka satuttavat meitä eniten eivät tajua että heidän aikomuksensa oikeasti vain satuttavat heitä itseään. Joka tapauksessa, sillä ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi, joten ravistele se pois, läpsäise hymy huulille tai parempaa kysy tarvitsevatko he halin.
Ole se kaikki tietävä Dumbledore, joka ei hätkähdä mitään mitä tämä taianomainen maailma jalkoihimme heittää. Edes itse Pimeyden Lordi ei sinua hätkäytä.

17. Hulluudestakin löytyy kauneutta. Jopa niinä hirveimpinäkin hetkinä, pimeimmissä painajaisissa tai pahmpien stressien vallitessa - löydä jotakin jonka vuoksi voi nauraa. Löydä laulu jota laulaa. Etsi syy jatkaa hymyilemistä. Kenenkään elämä ei mene niin sulavasti kuin miltä se näyttää kuvastimen läpi. Juju onnellisille ihmisille ei ole ongelmien puuttuminen, vaan kyky päättää kuinka paljon kontrollia niillä ongelmilla on näihin iloisiin asioihin. Elämää ei ole tarkoitus ottaa niin vakavasti, joten naura ja näe se kauneus kaikiessa tässä hulluudessa.

Juuri nyt, missä olet? Mitä teet? Kenen kanssa olet? Paljon kello on? Mikä päivä nyt on? Mitä kuulet, näet, tunnet? Tämä hetki on kaikki mitä nyt on juuri olemassa. Tulevaisuus, oli se sitten sekunneissa tai vuosissa, on vasta tulossa. Menneisyys on jo tapahtunut. Ainoa minkä voit muuttaa, kaikki mitä voit tehdä on tässä hetkessä. Oletko onnellinen? Tässä on nopea tapa saada se selville. Katso ylös.
Mitä näet?
Onko se eloton tai väritön?
Sinulla on se sivellin. Pidä huoli että maalaat tämän kuvan näistä sanoista, viisauksista ja ihmeistä joita haluat tai maailma tekee sen puolestasi. Hengitä syvään ja mene itse asiaan. Tämä maailma on täynnä taikaa, se on sinun jos vain tahdot sen.

Mitä 2017 opetti sinulle?

xoxo
Paula

14 kommenttia:

 1. Voi vitsi kuinka hyvä postaus, oot Paula ihana!♡ Sulla on kyllä taito rohkaista muita ihmisiä ja tuoda sun ajatukset selkeästi esille! 2017 opetti mulle, että koulua ei tarvi ottaa ehkä ihan niin vakavasti eikä ne arvosanat laske, vaikka ei ihan niin paljoa viettäisikään aikaa kirjojen ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :3 Toi on kyl hyvä oivallus! Koulua ei aina tarvii ottaa niin vakavasti eikä sitä kuuluiskaan. Sittenhän siitä lähtee se kaikki ilo pois. Kaikissa aineissa ei edes tarvii olla hyvä eikä tarvii miettiä että pitäisi olla hyvä esim biologiassa koska kaverikin on. Jokaisella on omat vahvuudet ja kaikki kurssitkaan ei ole kiinnostavia vaikka kyseessä olisi lempi aine. Ite rakastin äidinkieltä lukiossa ja sain yhestä kurssista seiskan koska se ei kiinnostanu enkä pannostanu. Se ei silti vaikuttanu loppu arviossa, sillä kaikki muut kurssit oli ysejä. Aina yhden tai kaksi kurssia voi ottaa rennosti :D

   Poista
 2. Vau miten hienosti ja hyvin kirjoitettu postaus 😍 Oon monessa asiassa samaa mieltä sun kanssa. Vuosi 2017 opetti mulle sen, että omaa elämää tulee arvostaa ja eniten sitä että on terve! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :3 Paras oivallus on kyl se ku ymmärtää oman elämänsä arvon ja sen että arvostaa eniten oman elämän tapahtumia ja omia ajatuksia kuin että yrittäisi elää muiden elämää.

   Poista
 3. Ihana postaus ja ihana sä ♥ Täyttä asiaa joka ikinen kohta. Oman elemänsä Dumbledorena oleminen on kyllä aika hyvä tavoite. Ja anteeksianto itselle (ja muille) on kans ihan älyttömän tärkeetä. Turha kuluttaa aikaansa jossitellen, kun voi samalla vaivalla jatkaa elämässä eteenpäin.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3 Vihassa ja itseinhossa eläminen ei ole kenellekään hyväksi ja se on paljon parempi jatkaa elämäänsä eteenpäin kuin antaa näille muille valta olla saavuttamatta jotain suurta. Moni tilaisuus menee ihmisiltä ohitse koska he ovat vihaisia ja unohtavat että tämä on yksi elämä jonka vietämme täällä. Elä iloisena, uusia asioita kokeillen ja maailmaa ihmettellen kuin vihaisena.

   Poista
 4. Sun vuosi on kyllä ollut tosi opettavainen :) Varsinkin tuo viimeinen on mahtava oivallus! Ihania kuvia <3

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihana ja ajatuksella tehty postaus! :)

  http://worldbypinja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3 tätä tuli kyllä jonkin aikaa kirjoitettua

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus mun mielestä, tosi syvällisesti jengi on pohtinut kulunutta vuotta ja musta tuntuu että vasta eilen oli syyskuu -aika menee niin nopeasti kun on töissä ja jatkaa vaan eteenpäin ettei ehdi niin suuria kelaillakaan :) Toi kuvien neule on kaunis!

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika menee kyl tosi nopeesti. Tuntuu ku just olis vaihdettu vuoteen 2017 eikä 18. Pitää vaa muistaa aina välillä nauttia siitä hetkestä missä nyt elää.

   Poista
 7. Mulle viime vuosi opetti ainakin sen, että mä osaan asioita (haha), oon hyvä asiakaspalvelija ja että mun pitäis ehdottomasti viettää enemmän aikaa mun ystävien kanssa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on hyviä opetuksia :D Asiakaspalvelu on kyl tosi hyvä taito varsinkin jos on sellaisella alalla.

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset