#GYST

Get Your Shit Together DAY

gyst2

Meillä jokaisella tulee elämässä se hetki eteen jolloin meidän täytyy tehdä kaikki itse. Huolehtia asunnon siisteydestä, maksaa laskut, hankkia rahaa ja huolehtia omasta kunnosta. Niin kehon kuin mielenkin.
Viime vuoden alku puolella törmäsin tällaiseen termiin kuin "Get Your Shit Together Day". Tarkoitus on siis että kerran viikossa otat aikaa näille sinun tärkeille ja hiukan ärsyttäville asioille. Samalla valmistaudut tulevaan viikkoon. Itselläni päivä on ollut lauantai, mutta nyt olen muutaman kerran tehnyt kaikki torstaina. Olen tehnyt tätä kunnolla jo syyskuusta lähtien ja rakastan tätä, sillä minun ei tarvitse kuin kerran viikossa murehtia asioista. On oikeasti paljon helpompi ottaa yksi päivä siihen että vedät itsesi kartalle omista menoistasi, kotisi kunnosta, tavoitteistasi ja omasta itsestäsi, kuin murehtia kaikesta joka ikinen päivä. Toisina enemmän ja toisina vähemmän.

gyst1

On tosi ihanaa päästää kerran viikossa kunnolla se sisäisen Monicani valloilleen ja olla järjestelmällinen. Tässä postauksessa jaan siis omat vinkkini, miten voit toteuttaa GYST päivän. Tässä on siis muutama todella helppoa ja tehokasta asiaa joiden avulla voit hallita elämääsi paremmin, tuntea olosi enemmän järjestelmälliseksi ja päivän päättyessä tiedät kaiken olevan tehtynä.

gyst7

STEP ONE
CHORES
Tämä on kaikista työläin, sillä sinun täytyy siivota kaikki paikat ja huolehtia muustakin kuin vain imuroinnista. Kotityöt ovat nämä asiat;

Järjestä tavarat ja kaapit, pese ikkunat, pyyhi pölyt, kastele kasvit, tiskaa, pese petivaatteet, tee kauppalista, pyykkää, siivoa jääkaappi, vie roskat, putsaa peilit, imuroi, pese lattiat ja siivoa kylpyhuone.

Kodin siisteydestä huolehdit vain sinä, joten katso että teet sen kunnolla. Jos asut vielä vanhempiesi luona niin oman huoneen siivoaminen on huikan helpompaa, mutta se ei tarkoita että voisit jättää jonkin asian tekemättä. Sama juttu jos asut kämppiksen tai kumppanisi kanssa. Keskustelkaa yhdessä mikä on sellainen päivä jonka omistatte koko asunnon siivoamiselle.

gyst3

STEP TWO
BEAUTY
Kiireisinä viikkoina työn ja koulun ohella aina aikaa ei jää oman itsensä miettimiseen. Nyt en puhu omasta jaksamisesta tai mielen sopukoissa pyörivistä ajatuksista, vaan siitä omasta ulkonäön huolehtimisesta. Noin viisi vuotta sitten olin itse sitä mieltä että kaikki asiat jotka liittyvät kauneuteen olivat typeriä. On tärkeämpikin asioita kuin hiusten laitto tai ripsari. Kuitenkin niinkin yksinkertainen asia kuin tekokynnet voivat piristää kummastikin elämää. Nämä asiat lasken enemmänkin joka päiväisiksi asioiksi, mutta ainakin kerran viikossa tarkista tarvitseeko sinun ostaa jotain lisää esim. shamppoo;

Hiukset - Hiusmaski ja muut hoidot, harjaa hiukset, föönaa - muista lämpösuoja - harjoittele ja kokeile eri kampauksia, lisää väriä ja varaa aika kampaajalle.
Iho - Osta uusi sheiveri tai teriä, sheivaa, tee ihon kuorinta, rasvaa iho, kasvonaamio ja rasvaa kasvot.
Kynnet - Leikkaa kynnet, poista kynsinauhat, viilaa kynnet, putsaa ja lakkaa kynnet, osta uusi lakka, varaa aika kynsien laittoon tai hoitoon.
Bonus - Valkaise hampaat, tasoita tekorusketus, varaa aika vahaukseen, harjoittele meikkaamista, varastoi halpoja meikkejä hätätilanteita varten, pese siveltimet ja järjestä kauneustuotteet.

gyst5

STEP THREE
GOAL SETTING
Jos olet tehnyt itsellesi tavoitteita täksi vuodeksi - like me - niin on hyvä oikeasti kerran viikossa katsoa miten niissä on edistynyt. Tarkemmin nämä asiat kannattaa tehdä aina GYST päivänä;
 • Tarkista miten kuluneen kuukauden tavoitteet ovat sujuneet sekä miten vuosittaiset ovat edistyneet.
 • Jos et ole jo niin aseta lyhyt sekä pitkä aikaiset tavoitteet.
 • Suunnittele myöhässä olevia tehtäviä.
 • Täytä seuraavan viikon tehtävälista kalenteriin.
 • Tee tavoite lista tulevalle viikolle.
 • Suunnittele tulevan viikon treeni ja meal prep.
 • Tarkista kuukausittainen budjetti. 
 • Tee taustatutkimusta tuleviin tavoitteisiin.
 • Listaa ylös tekemättä jättäneet työt, kotityöt ja tehtävät seuraavalle viikolle.

gyst4

FINAL STEP
REALX
Rentoudu, sillä teidät nyt kaiken olevan jälleen järestyksessä. Ainakin yhden viikon. Tässä muutama oma juttuni joiden avulla itse rentoudun;

Katso Netflixiä, lue kirjaa, näe kaveria, mene kävelylle, käy elokuvissa, leivo, nauti lasillinen viiniä, harjoita luovuuttasi tai ota pitkät unet.

gyst6

Voin oikeasti tunnustaa että ensimmäiset kuusi kuukautta kun asuin omillani en oikeasti tahtonut edes miettiä mitään näistä asioista. En edes yrittänyt kunnolla olla vähääkään aikuisempi. Oli vain mahtavaa kun vihdoinkin oli oma asunto eikä äiti ollut koko ajan hengittämässä niskaan kotitöistä. Joillakin on varmasti samoja mietteitä tai näiden asioiden ajatteleminenkin vain ahdistaa liikaa. Näiden ei tarvitse kuitenkaan olla mitään vanhempien luomaa pakkopullaa. Luo näistä aikuisten asioista sinulle sopivat tavat ja sitä myötä ne muokkautuvat rutiineiksi. Itse suosittelen tätä kerran viikossa tekniikkaa. Auttaa tosi paljon pysymään kartalla omista asioista.

xoxo
Paula

7 kommenttia:

 1. Ihana, ihana postaus! Tällasta mä oonkin kaivannut! ♥ Taidanpa laittaa tämän kirjanmerkkeihin ja palata tähän postaukseen aina kun on tarvis! :-D

  VastaaPoista
 2. Sikke kiva ja ihana postaus! Mä tässä mietin tänään tätä mun elämää ja tämmösen avulla toivottavasti saisin taas otettua itseäni niskasta kiinni ja ruveta hommiin! Kyllä tuntuu välillä, että on vain niin helppoa uppoutua siihen paskaan ja olla vaan ihan loppu sohvanpohjalla. :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Tosi helposti tulee kyl päätä liikaa vaivattua kaikilla asioilla. Tollanen yks päivä viikossa metodi auttaa kyllä. Saa aikaa miettiä muitakin asioita :D

   Poista
 3. Super hyvä postaus! Oon itse todella järjestelmällinen, joten tällaiset postaukset ovat aina mielenkiintoista luettavaa! :)

  Ps. Sait musta uuden lukijan!

  VastaaPoista
 4. #GYST päivät ovat kyllä parhaita! Tulee vain niin hyvä fiilis aina kun saa vedettyä yhden asian listalta yli! :)

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset