KAMPAAJA VAI PARTURI?

parturi3.1

Hiusalalla jokaisella on omat vahvuutensa ja mielenkiinnon kohteensa. Toiset tykkäävät hiusten leikkaamisesta, toiset värjäämisestä ja jotkut vain kampauksien väkertämisestä. Yleensä se on suurin kysymys, mikä esitetään tällä alalla eli missä tahdot eniten kehittyä. Mitä tahdot työelämässä tehdä? Joku teistä nyt miettii varmasti: "No leikkaan vain hiuksia. Ei se sen kummempaa ole." Mutta vastaukseen on hiukan vaikeampia päästä.

parturi4.1

Kampaukset ovat aina kiinnostaneet minua, sillä niissä saa olla niin pikkutarkka kuin haluaa ja ei ole vain yhtä tapaa luoda joku kampaus. Pidän tosi paljon pienestä näpertämisestä. Olemme vasta nyt kolmannessa jaksossa aloittaneet miesten hiusten leikkuun ja olen siitä todella innoissani, sillä parturointi kiinnostaa minua. Parran ajaminen ja muotoilu on minusta myöskin ihanan rauhoittavaa. Se meillä alkoi jo viime jaksossa.
Miesten hiusten leikkuukaan ei ole niin ykstoikkoista kuin sitä luulisi. Saa olla paljon luovempi kuin naisten hiusten kanssa. Miehet tahtovat enemmän leikkaamisen kanssa kokeilla eri asioita, sillä monella hiukset kasvavat todella nopeasti takaisin tai jos leikkaus ei miellytä niin koko tukan voi ajaa pois. Muistan kuinka  ensimmäisellä kampaaja käynnilläni kampaamoon astui mies, hän istahti tuoliin ja sanoi; "Älkää saako sydäriä, mutta haluan kaikki pois. Kaljuksi." Miehellä oli ihana ruskea tukka, joka löysi paikkansa lattialta ja hän lähti ulos täysin uuden tyylin kanssa.
Miesten hiuksia leikatessa myös aina käytetään enemmän kuin yhtä leikkaus tapaa esim. kerroksittain ja porrastusta. Naiset puolestaan tahtovat aikalailla pysyä siinä tutussa ja turvallisessa. Varsinkin he joiden hiukset ovat todella pitkät. Totta puhuakseni en minäkään hiusteni pituudesta luopuisi jos ne olisivat pitkät.

parturi2.1

Pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kunnolla parturointia veljeni hiuksilla. Oli niin jännää päästä käyttämään muitakin kuin pelkkiä saksia. Käytin kahta eri hiustenleikkuu konetta, pientä sekä isoa, partaveistä turhien vauvahiusten poistoon ja saksia sitten pitemmän hiuksen kanssa. Tavallisessa hiusten leikkuussa en olisi näitä kaikkia päässyt edes kokeilemaan. Joku olisi juossut ovesta karkuun jo partaveitsen nähdessään. Olisin halunnut leikata tuon pidemmän osion kerroksittain, mutta koska veljeni pitää sitä suurimmaksi osin nutturalla ei siinä olisi ollut kauheasti järkeä. Leikattiin siis taaksepäin lyheneväksi.

parturi1.1

Olen nyt itse sillä ajatuksella liikenteessä että tahtoisin parturointiin painottua enemmän. Se että miesten hiusten kanssa pääsee kokeilemaan uusia asioita enemmän on myös toinenkin syy miksi olen kiinnostunut parturoinnista ja se on Sofie a.k.a. staygold31. Hän on parturi, naisparturi, ja hänen käden jälkensä on todella upeaa. Hän voitti vielä ensimmäisenä naisena vuoden parturi palkinnon, joka on upea saavutus. Hän oli suurena innoittajana tähän, sillä jos miehet voivat leikata naisten hiuksia niin mikseivät naisetkin voisi leikata miesten? Itse en kuitenkaan vielä ollenkaan tiedä mikä minusta tulee, sillä sen näkee vasta kun saan todistuksen käteeni.

Mikä sinusta tulee isona?

xoxo
Paula

P.S. Jos et ole vielä käynyt seuraamassa hiusalalleni painottuvaa instagramtiliä niin käy kurkkaamassa se tästä ja ihmeessä paina myös seuraa nappia.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset