IHAN EKA ASIAKKAANI

Oli tietysti oma äitini. Muilla on joko töitä tai koulua 9-16 välillä ja äidillä puolestaan sairaslomaa, joten hän suostui tulemaan parturin penkkiini. Vielä juuri sille päivälle kun meidän kuului puhua ruotsia. Kertoa asiakkaille mitä tehdään, mitä tuotteita käytetään yms. käyttäen ruotsin kieltä. Äiti oikeastaan suostui heti, sillä hän oli jo pyydellyt minulta hiusten leikkuuta. Pesaistiin hänen hiuksensa, leikattiin sentti pois pituudesta ja lopuksi kiharrettiin. Äiti olisi halunnut rullakampauksen - sanon ettei se ole helppo saatikaan nopea kampaus - mutta päädyttiin sitten perus kihartamiseen, kun hän halusi päästä ennen puolta kolmea lähtemään. Menoa keskustassa.

hiukset3

Ruotsin kielen käyttö hiukan hermostutti ja halusin painua maan alle kun en osannut kertoa mitään ylimääräistä esim. äidin hiukset oli leikattu kerroksittain ja taaksepäin piteneväksi. Enkä myöskään aina ymmärtänyt mitä opettaja kysyi, sillä koskaan aikaisemmin ei olla opiskeltu hiusalan sanastoa koulussa. En ainakaan muista että olisi. Äiti kuitenkin ihanasti muistutti minua sanoista ja sanoi että saan kyllä pisteitä yrittämisestä. Hän oli kuitenkin itse ymmärtänyt mitä olin tarkoittanut ja samoin opettaja. Paitsi yhdessä vaiheessa kun olin yrittänyt juuri tuosta hiusten eri pitusuudesta kertoa olin sekoittanut ruotsia ja englantia. Opettaja oli hiukan hämmentynyt siitä. Äiti kysyi ihan suomeksi opettajalta asioita ja tämä kertoi ettei itse ymmärrä miksi kielen opettajat ovat yleensä niin tarkkoja kieliopista ja sen oikein käytöstä. Kunhan toinen ymmärtää mitä sanotaan niin kaikki on kunnossa.

hiukset1

Äiti oli ihana asiakas vaikka hän yritikkin välillä näyttää minulle miten tehdään jakaus ja kuinka rullaharjaa käytetään. Hänelläkin kun on kampaajan ala käytynä. Tuosta ei kuitenkaan ollu haittaa, sillä on välillä hyvä kuulla muidenkin mielipiteitä vaikka tällä alalla se että tuoliin istuu toinen kampaaja on aina hiukan haastavaa. Kaikki kun eivät tee kaikkea samalla tavalla ja opetusmetodit muuttuvat jatkuvasti.

hiukset2

Kampauksesta tuli omasta mielestäni nätti ja äitikin oli mielissään. Hän kun ei koskaan raudalla kiharoita tee ja soitti minulle koulusta päästyään kuinka hyvin ne olivat pysyneet. "Ihanan modernit kiharat eivätkä yhtään liian juhlavat kuin siinä rullakampauksesta olisi tullut", hän sanoi puhelimessa. Itse naurahdin tuolle moderni sanalle, mutta kyllä ne aikalailla ovat. Rullakampauksesta tulee aikalailla 80 -luvun kiharat. Hän kysyi vielä neuvoja miten käyttää kiharrinta kun hänellä kuitenkin sellainen on omasta takaa. Oli kiva antaa hiukan vinkkejä ja ihanaa vihdoinkin puhua äidin kanssa hiuksista niiden oikeilla termeillä. Äiti ei ole töissä kampaamossa, mutta leikkaa välillä ystäviensä hiuksia, joten tiedän ainakin mitä hänelle ostaa joululahjaksi.
Päädyin myös vihdoin ja viimein luomaan oman instagram tilin jossa julkaisen ainoastaan kuvia töistäni. Käy ihmeessä kurkkaamassa tili tästä.

Ottaisitko itse jonkun perheenjäsenesi asiakkaaksesi?

xoxo
Paula

8 kommenttia:

 1. Onpa hienon näköinen lopputulos! Sun banneri on myös aivan ihana ♡

  ♡ https://valoloytyy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tuo kampaus on kyllä tosi nätti, en ihmettele miksi äitisi oli tyytyväinen!

  VastaaPoista
 3. Noista hiuksista tuli ihanat! Just ton tyyppiset kiharat haluaisin itellekin, mut veikkaan että mun hiuksissa on liikaa pituutta kunnollisiin kiharoihin :D Ja oon ihan samaa mieltä teidän opettajan kanssa; on tyhmää että kieltenopettajat vaatii täydellisyyttä, koska tosielämässä paljon tärkeempää on se että tulee ymmärretyksi.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkiä hiuksia on aina hiukan haastava kihartaa. Ainakin kihartimella on ollu hankaluuksia, mut suoristusraudalla se on pikkusen helpompaa :D
   Se on muutenkin hassua et Suomes pitää osaa kieli ihan täydellisesti et olis kympin oppilas ja Amerikassa suurin osa ei ees tiedä sanojen "to" ja "too" eroja. Suomalaiset tuntuu muutenkin pelkäävän enemmän sitä kielen käyttöä juuri sen takia koska pelkää et tulee virhe kun opetetaan ettei virheitä saisi kielessä tehä.

   Poista
 4. Voi miten ihana lopputulos! Tommoset kiharat kelpaisi mulle myös, mulla vaan ei ikinä pysy kiharat hiuksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3
   Mullakaan ei oo koskaan pysyny, mut hiuslakkaa vaa kehiin :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset